Skocz do zawartości

PageRank -1

ear

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na swojej witrynie listę przebojów. Dzięki Prolinkowi stwierdziłem, że linki służące do głosowania typu ".../charts.htm?action=vote&id=27&rate=1" (W GÓRĘ) albo ".../charts.htm?action=vote&id=27&rate=2" (W DÓŁ) mają Page Rank -1 (minus jeden). Takich linków na stronie jest porawie 100. Sama strona listy ma jednak PR1.

Znam trochę teorii o PR, TR itd., ale konkretnie z PR -1 (i to w obrębie własnego serwisu) spotkałem się pierwszy raz.

Tak się zastanawiam, czy ustawienie atrybutu "nofollow" wpłynie na PR całej listy. Czy te "minusjedynki" nie szkodzą jakoś ogólnemu PRankowi listy. Jak myślicie? Byłbym wdzięczny za sugestie ;) Pozdr.

Pierwszy raz się spotykam z -1 :) może narzędzie pokazuje -1, a tak naprawdę jest N/A, wywal te linki całkowicie z indeksacji. Można je zablokować htaccess odpowiednim wpisem w html, w GWT lub JS-em

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Chyba wiem o co chodziło, o pusty alt w obrazkach będących odnośnikami.

Kiedyś przerabiałem skrypt i musiałem ustawić pusty alt, żeby coś innego w funkcjach się nie schrzaniło.

Linki były nawet bez title (i oczywiście anchora), więc G. dało im N/A, choć były "stare" i niezbanowane.

Nawiasem mówiąc, jedna z podstron, zawierająca właśnie same grafiki bez altów, też ma "PR -1".

Dzięki za pomoc :soczek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności