Skocz do zawartości

Sens pisania długi meta-description

grzendi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad tym czy jest sens pisania długi meta-description do każdej podstrony, gdyż z tego co zauważyłem google wyświetla tylko opis max. 130 znaków. Jak myslicie jest potrzeba pisania zdań podrzędnie złożonych, a jeżeli opis mieści się w 130-150 znakach jest złym opisem (zakładając że opis jest sensowany, a nie same keywords'y) ?

Pozdrawiam

Grzesiek

Ja pójdę dalej. Czy warto w ogóle wpisywać odrębny description i metatagi dla każdej podstrony, skoro i tak G potrafi sam sobie odpowiednio to zorganizować?

Ty też terefere!

Szkolenia językowe dla firm

Ja uważam, że desc warto dodawać ze względu na CTR właśnie czyli raczej to trzeba potraktować jako slogan reklamowy posty/strony/artykułu. Ja się trzymam krótkich - do 134 znaków, bo tyle wg moich testów najczęściej się wyświetla.

pozdrawiam

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności