Skocz do zawartości

Stowarzyszenie PiO

Vexatus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wolni strzelcy nie psują rynku a go napędzają. To wielkie "korporacyje" jak chociażby SS psują rynek.

PS @Beerbant przystąpisz :D ?

przystąpię, czemu nie, tak czy inaczej uruchomię coś własnego , ale nie stowarzyszenie :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beer, zdradzisz jakie masz zamiary?

już niedługo :soczek:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Stworzenie jednego systemu wycen (na zasadzie licytacji zleceń) dzięki któremu zwalczymy nieuczciwą konkurencję - więcej wkrótce)

- jak licytacja ma być systemem wycen? przecież w licytacji nigdy nie chodzi o to, czy ktoś zaoferuje uczciwą stawkę za uczciwą pracę, tylko o to, czy ktoś zaoferuje najwięcej pracy i efektów za najmniejsze pieniądze (najlepiej jakby dopłacił)....

Idea może i dobra - pokazanie potencjalnym klientom, na czym to polega, z czym to sie je (żre) itp. Jednak realia znamy wszyscy.

etyka seo :soczek: - dobre sobie, szczególnie w Polsce :)

może jeszcze projekt ustawy, o specjalne szkolenia dla ludzi zajmujacych się SEO - chcesz pozycjonować, zapłać 5k za egzamin państwowy - urzędasy i (uwaga dla ACTA - cytuję) "biurwy" - pewnie się ucieszą.

Temat wkręciłem, ponieważ od jakiegoś czasu tu i ówdzie na PiO można przeczytać jakieś nieśmiałe przebąkiwania na temat tego typu inicjatyw - no i wreszcie coś ujrzało światło dzienne że się tak wyrażę...

Kiedyś w rubryce "Stosunek do służby wojskowej" tu i ówdzie dla zabawy wpisywałem "Negatywny", co nie zawsze spotykało się ze zrozumieniem ze strony pomiotu (żeby nie użyć słowa "organu") do którego akurat miałem jakąś sprawę (zwykle sprawa biegła w drugą stronę zresztą) i dziś taki sam stosunek mam do w/w "inicjatywy"...

Pozwólcie jednak, że ze względu na mój obecny stan (wyrwałem się z własnej imprezy urodzinowej - o ile można to talk nazwać) wypowiem się szerzej na ten temat po wyparowaniu "elementu baśniowego"...

PS - Dobre 10 minut tego posta pisałem, żeby nie narobić literatek... tfu... literówek. :soczek:

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

@Vexatus, no to najlepszego :soczek: strzelę małego drinka za Twoje zdrowie! Ja też już sporo razy wrzucałem tu tekst podczas imprezki, z telefonu :)

Dobrze, że temat wrzuciłeś- jeśli się tyle mówi o etyce SEO, o firmach które naciągają klientów (dziś znowu miałem telefon z SS, prosiłem o wysłanie "specjalnej" oferty na mail ale jeszcze nie zaglądalem), to może wreszeszcie powstanie coś konstruktywnego- dla klientów i firm SEO :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Oto główne cele Stowarzyszenie i jego "statut"

Obecny etap finansowany jest z pieniędzy Mateusza Jaworowicza (PiO: były... viper134)

Co ta informacja ma do celów i statutu? Jak dla mnie nieudolna próba budowania wizerunku eksperta (+ nazywanie jednoosobowego stowarzyszenia 'branżą seo')

Edukowanie klientów w zakresie Pozycjonowania z pomocą szeroko dostępnych jednobrzmiących i w pełni aktualnych danych na temat SEO

A co to klienta obchodzi? Nie muszę studiować działania silnika żeby oddać samochód do naprawy.

Zwalczenie Nieuczciwej Konkurencji oraz monitorowanie i rejestrowanie ich działań wykraczających poza ustaloną etykę,a w razie potrzeby publikowania informacji o niej publicznie

Ładnie ujęte kablowanie na konkurencje. Jedni stosują, drudzy krytykują, ja zdania na ten temat nie mam, ale punkt bez sensu. Nie trzeba 'stowarzyszenia', żeby zgłosić coś do google. Jeśli chodzi o publikowanie informacji, to śmiało, ale bądź gotów na pozwy o pomówienia (o dowody nie jest prosto).

Stworzyć i wdrożyć Ogólnopolską Karte Etyczną SEO

Haha:) Ktoś już próbował zrobić coś podobnego. Bodajże w Starym Testamencie. Nie wyszło.

Stworzyć oraz opracować coroczną Księgę Trendów SEO dostosowaną do Polskich realiów i udostępniać ją za darmo członkom stowarzyszenia

Usunięcie ze świadomości starych mitów oraz neutralizacje osób szerzących mity bądź informacje nieprawdziwe

Tyle będzie różnic ilu członków i dyskusje na PiO są tego dobrym przykładem

Stworzenie jednego systemu wycen (na zasadzie licytacji zleceń) dzięki któremu zwalczymy nieuczciwą konkurencję - więcej wkrótce)

Ktoś wyżej już to skomentował. W świetle prawa nazywa się to zmową cenową i będzie to raczej naruszenie zasad zdrowej konkurencji. Za takie zmowy uokik okrągłe sumki wystawia.

No i na koniec, gdzie jest jakakolwiek informacja o formalnej rejestracji stowarzyszenia? Czy to takie samozwańcze?

W skrócie: przerost formy nad treścią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności