Skocz do zawartości

Stowarzyszenie PiO

Vexatus

Rekomendowane odpowiedzi

@Beerbant: Ty się nie pytaj, Ty rób. Masz mi powiedzieć, żebym spadał a nie konsultować :P

ps. Naprawdę napisałem: "doprowolny"? Niedobrze ze mną.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@Beerbant: Ty się nie pytaj, Ty rób. Masz mi powiedzieć, żebym spadał a nie konsultować ^_^

ps. Naprawdę napisałem: "doprowolny"? Niedobrze ze mną.

Spadaj na szczaw.

Naprawdę

:P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wolni Strzelcy - mam dość u siebie w mieście takich co idą i mówią - Panie 5 haseł za 90zł, - boję się pomyśleć co będzie w większych niż mój kochany Inowrocław

A czym ci tacy wolni strzelcy zawinili? Odsiewają idiotów którzy chcą płacić 5 złotych za frazę i jak jest w top2 a nie top1 to jeszcze marudzą.

Rozumiem intencje, ale jak się chce konkurować ceną to trzeba coś za to dać klientowi a nie pisać w poważnym (jakby się mogło wydawać) statucie, że będzie płacił więcej bo się wam nie chce pracować. Tak to sobie można z kumplami przy piwie gadać na razie klient widzi jedynie masę pretensji że inni mają taniej.

Klientów nie interesuje jaki jest rynek i jak się ludziom od SEO pracuje. Chcą mieć wykonaną usługę.

hahaha @Beerbant

załóż swój wątek i nie siej fermentu w konkurencyjnym przedsięwzięciu i pamiętaj o mnie:

https://ad-media.pl

jak będzie grać to się dołączę już na starcie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

To jest nieoficjalne stanowisko nagrywane na żywca.

Specjalista mi napisze co ma napisać to dam z transkrypcją, sorry, ale niestety studia nagrań to ja nie mam a jedynie netbooka i słuchawki z Philipsa, które dostałem w ramach współpracy z Bloggerami ;)

@shoun

Gdzie i w którym temacie :D

@slawek22

A wierzysz, że za te 90zł rocznie będzie miał ją wykonaną,

myślałem, że to oczywiste - dałem do zrozumienia przecież, że usługa działa na zasadzie - zapłać, a ja się pomodlę ;)

Czasami są to kasiaści klienci których przekonała gadka szybko i tanio a nie sknerstwo klienta - bo klienta np. stać teraz np. negocjuje w Inowrocławiu z jednym salonie samochodowym i tam właśnie owego małolata spotkali - stracili prawie 300zł za nic za owe 300zł miał pozycjonować na hasło ogólnopolskie "samochody używane *MARKA*" prez tego gościa mam utrudnione negocjacje a i z UpSella będą nici

@Soprano

Mateusz Jaworowicz

W branży internetowej 7 lat w SEO 5,5 roku

Zaczynałem od stron internetowych robionych na szablonach "Free Css Templates"

https://forum.maxroy.com/members/mateusz-jaworowicz/

Podatek za rok 2011: 3882zł (do zwrotu 1302zł)

Pierwszego nicka na PiO nie podam :P

Udzielałem się na tamtym koncie tylko mniej po prostu bo wtedy nie miałem tak dostępnego netu jak teraz (wtedy z komórki play na kartę, a teraz 20 z TPsa) :P

Pracuje dla Szwalni MEXX MONARI SOLAR z Inowrocławia mam z nimi Dożywotnią obsługę serwisu oraz serwera + pozycjonowanie w USA angielskiej wersji serwisu. Referencje:

https://firmy.tylemarek.com/wp-content/uplo...e-ZWMORGANS.pdf

@radek

Kocham Twój opis :P

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

A wierzysz, że za te 90zł rocznie będzie miał ją wykonaną

Ale co to ma do rzeczy? Nie znasz się na komunikacji z klientem. Klient ma zawsze rację jak chce mieć pozycjonowanie zrobione za tyle to ma prawo to kupić i się pomylić a tym mu możesz powiedzieć, że za tyle nie można wykonać usługi.

Ale zamiast tego narzekasz na nadmiar pracy, trudny rynek i że ciężko z kasą. Klient to odczyta tak, że nikt z tobą nie chce robić interesów bo zdzierasz i nawet jak chciał ci coś zlecić to poszuka gdzie indziej. To prosta sprawa, jak masz klienta i mu zaczniesz tak marudzić to się zrazi. Jak zaczniesz tak marudzić klientowi który chce wydać 15 złotych to i mu kasy do wydania od tego marudzenia nie przybędzie :D

Ciągle tu czytam, że 15 letnie pokemony nie płacące podatków wam "psują rynek". No K* gdzie wy się chcecie pozycjonować? W segmencie usług za 15 złotych targetowanych na idiotów i dusigroszy? Nie pamiętał wół jak cielęciem był, miał 15 lat i sam robił zlecenia za 20 złotych i bez podatków ;) I tak nie macie szans na wyżycie z tego segmentu rynku (nikt normalny nie ma szans na konkurowanie z dzieciakami)... więc może lepiej skupić się na edukacji i ostrzeganiu przed pozycjonującymi za "darmo" oszustami niż na jęczeniu bo i tak nic z tego nie będzie.

Widzieliście jedną poważną firmę piszącą na głównej że dzieciaki i freelancerzy psują im rynek a oni mają dość walki o pieniądze? ;)

więc może lepiej skupić się na edukacji i ostrzeganiu przed pozycjonującymi za "darmo" oszustami

możesz mi przypomnieć po co Stowarzyszenie PiO powstało?

;)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Nie chodzi mi o dzieciaka który pozycjonuje za 15 złotych i się nie może wywiązać tylko o [ nierzetelny partner ]ów którzy powtarzają 150 razy "darmo darmo" a później posyłają rachunki na kilka tysięcy złotych.

Taki dzieciak robi wam nawet przysługę bo jak klientowi powiesz że za 15 złotych się nie da to większość zanim nie sprawdzi to nie uwierzy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności