Skocz do zawartości

Zaplecze -pytanie

argern

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zaczynam dopiero budo zaplecz. Sytuacja wygląda tak :

Mam stronę firmową którą chcę wypozcyjonować pok kilka fraz. Nazwijmy ją A. Strona ta ma PR2, jest dobrze poindeksowana, działa od 2006 roku. Do tej pory katalogwałem ją i preclowałem (łącznie okoo 200-300 linków).

Mam drugą stronę, tej samej firmy, zrobioną jednak pod inne miasto. Tematyka taka sama, też dobra indeksacja, PR2, młoda domena, ruch naturalny. Naziwjmy ją B.

Zaczołem budować zaplecze - posatwiłem 10 stron zapleczowych na róznych IP dla strony A. Połaczyłem je w "koło", bez zamknięcia. Każda strona linkuje do strony A. Zapleczówki linkuje katalogami i mam zamair dopalać je SWL.

Mam pytanie - jak mogę wykorzytsać stronę B ? Czy zrobić dla niej osobne "koło" a ją samą połączycć linkiem ze stroną A ? Czy może potraktować ją jako "element koła" ?

Teraz strona B jest na tym samym IP co strona A. Czy jeśli przeniose ją na inne ip googiel nie zorientuje się, że to moją strona ? Dane abonenckie dla domen są inne.

Pozdraiwam

Szukasz reklamy dla swojej firmy? Wynajmuj samodzielnie billboardy reklamowe przez ZnajdźReklamę.pl !

Zareklamuj się we Wrocławiu - drukarnia Wrocław .

Szukasz reklamy świetlnej ? Koniecznie zobacz Kasetony Reklamowe !

Możesz wykorzystać koło do linkowania jednej i drugiej strony.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

No tak, ale mi chdozi o to, że strona B jest pozycjonowana tylko pod hasła związane z jednym miastem, natomiast stronę A pozycjonuje pod frazę ogólną. I chciałem dowiedzieć się jak najefektywniej wykorzystać stronę B do pozycjonowania strony A.

Szukasz reklamy dla swojej firmy? Wynajmuj samodzielnie billboardy reklamowe przez ZnajdźReklamę.pl !

Jeżeli strona będzie wypromowana na ogólną frazę np. nieruchomości, to o wiele szybciej załapie np. nieruchomości wrocław. Kolega Bartek bardzo dobrze Ci podpowiedział, robienie "koła - chociaż nie zamkniętego" dla jednej witryny to trochę marnotrastwo :D

No tak, ale z drugiej strony strona B jest pod frazy miejskie już na top1. Warto może obie strony pozycjonować pod frazę ogólną, używając np. jedego wspólnego koła i po jednym dodatkowym i jakoś to połączyć wszystko ? Strona B ma już jakiś potencjał i głupio by było ją nie wykorzystać :unsure: A może poprostu potrakotwać ją jako zapleczówke ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności