Skocz do zawartości

czy da się ustawić pocztę?

logitech55

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam stronę na 000webhost.com od poniedziałku są problemy z pocztą nic nie idzie wysłać, wiadomości przychodzą (może coś inni użytkownicy piszą gdzieś na jakimś forum - Szukałem i nic nie znalazłem). A więc do rzeczy

Mam domenę zarejestrowaną w OVH.pl. Strona jest na darmowym hostingu w 000webhost. W OVH do każdej domeny jest GRATIS serwer 1M z obsługą poczty. Chciałbym się spytać czy idzie takie coś zrobić ze strona dalej zostaje na darmowym hostingu a na OVH założyć tylko pocztę. Jeśli tak to jak to zrobić najlepiej krok po kroku. Jak chciałem założyć konto Start 1M to jest takie ostrzeżenie "Uwaga:

Zamawiasz serwer wirtualny Start 1M. Ta zmiana sprawi, że stracisz aktualną konfigurację!" nie wiem co to jest i nie chciałbym czegoś poprzestawiać.

Najładniejsza reportażowa fotografia ślubna Pleszew

Najlepsza fotografia ślubna Kalisz oraz Pleszew. Zapraszam

Blog fotograficzny i nie tylko.

Pisałem do pomocy OVH i dostałem taką odpowiedź:

Może Pan dla takiej domeny ustawić nasze serwery MX:

MX1 -> mx1.ovh.net

MX5 -> mx2.ovh.net

MX100 -> mxb.ovh.net

w strefie dns domeny na serwera z jakich ta domena korzysta. W przypadku domeny pawelstrzyzykowski.pl są to serwery dns:

ns01.000webhost.com.

ns02.000webhost.com.

Wtedy poczta będzie obsługiwana przez nasz serwer.

Założenie konta Start1M i tego jednego konta jest całkowicie darmowe dla domen zarejestrowanych w naszej firmie.

Zainstalowałem serwer 1M i przywróciłem poprzednie DNS. Wszedłem do managera 000webhost.com oraz ustawiłem MX mx1.ovh.net (więcej nie idzie) dostałem informację (MX record for your domain has been updated to mx1.ovh.net. Important: it can take upto 24 hours before new MX entry will start working.) czyli muszę poczekać 24 godziny.

Czy to już koniec i poczta będzie działać po 24 godzinach czy muszę jeszcze na OVH stworzyć adres e mail czy jeszcze coś ustawić?

Poczta działa - wiadomości przychodzą i mogę wysyłać.

Wiadomości z poprzedniej poczty nie zostały przeniesione czy tak musi być?

Outlook nie mógł połączyć sie z pocztą po wpisaniu parametrów połączenia które dostałem z OVH.

beztytuu1qnp.jpg

Poszukałem w sieci i znalazłem informację żeby zmienić serwery na ssl0.ovh.net i po zmianie wszystko działa

Musisz ręcznie przenieść pocztę z folderu imap (jeśli poczta była po imap). DNSy nic do tego nie mają.

Musisz ręcznie przenieść pocztę z folderu imap (jeśli poczta była po imap). DNSy nic do tego nie mają.
Outlook nie mógł połączyć sie z pocztą po wpisaniu parametrów połączenia które dostałem z OVH.

beztytuu1qnp.jpg

Jednak mają

Czyli muszę jeszcze na OVH coś ustawić tylko co?

Nic nie musisz ustawiać na OVH, jeżeli chcesz żeby Twój outlock łączył się z OVH musisz albo przenieść wyżej wspomniane domeny do OVH lub skorzystać z serwerów SMTP i POP od OVH. Ale z tym pytaniem idź do supportu OVH, bo ja nie jestem w stanie powiedzieć na jaki adres IP masz je przekierować ani jakie są domyślne serwery SMTP i POP dla Twojego konta w OVH.

Quas Primas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności