Skocz do zawartości

nie dokładne statystyki Google Analytics

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dlaczego statystyki od Google są takie nie dokładne?

TZN. dodałem skrypt także od stat4u i od 9 rano miałem 928 odsłon. Według Google za cały dzień- od północy 725.

Jak to jest?

Opóźnienie 24h więc nie lekkie

Ja blokuje Google Analytics i inne statystyki (w tym Gemius) przez localhost, metoda ta staje się coraz to popularna więc może ztego to wynika,

a próbowałeś np. GetClicky

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Ja korzystam z pluginu Google Analytics Opt-out, więc moich odwiedzin też nie będziesz miał w statystykach GA ;p

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

To ja dorzucę swoje 3 grosze. Niektóre listy adblocka blokują zaciąganie skryptów analytics.

Jeśli chcesz mieć dokładne dane musiałbyś mieć monitoring po stronie serwera i logować każde żądanie do strony, dobrze by było gdyby jeszcze odwiedziny botów były jakoś rozróżnione. Są już gotowe takie softy, ale nie pamiętam nazwy.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Wszyscy blokują , bardzo nieładnie :)

Ciekawe co się stanie jak coraz więcej ludzi zauważy że blokowanie pewnych rzeczy powoduje zdecydowanie szybsze wyświetlanie stron www

Ale że by nie było , ja też blokuje https://www.ghostery.com/

@chcewypoczac

Jak byś chciał mieć 100% pewność to niestety tylko logi serwera, ale aż taka dokładność jest potrzebna w bardzo bardzo specyficznych przypadkach.

Z Google też jest taki problem, że nie zlicza wejść tego samego użytkownika, jeżeli zajrzy na stronę w przeciągu pół godziny od wyjścia.

Takie wejście jest zliczane jako 1, odbiło mi się to na statystykach podczas kampanii reklamowej na wykopie.

wiadomosci lifestylowe, sportowe i gadżetowe.

wiadomosci biznesowe dla głodnych wiedzy z tematyki finansów, giełdy czy inwestycji

łódzka agencja reklamowa zapraszamy na stronę ogólnopolskiej agencji reklamowej, oferujemy reklamą outdoor (posiadamy własne ekrany LED) oraz online. Zapraszamy na podstronę Nasi Klienci, zaufało nam już ponad 40 firm!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności