Skocz do zawartości

[Darmowe narzędzie] Generator treści + narzędzie do zbierania treści

TYPO3Master.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym wam przedstawić narzędzie umożliwiające wygenerowanie treści na stronę na podstawie np bazy artykułów z synonimami lub na podstawie bazy treści o różnej jakości (przydaje się do spamowania).

Pokazałem też w jaki sposób łatwo linkować wzajemnie poszczególne strony, obsługa multi-site ułatwia zarządzanie i pewnie przy 100 stornach na jeden panel nie powinno być problemu ze spamami czy zwykłymi zapleczami.

Obecnie są dostępne 3 szablony, które są totalnie pod spam i można je uruchomić w minut kilka a reszta szablonów jest fajna pod zaplecze ale wymaga np: podmiany tekstu powitalnego z lorem ipsum na własny.

Filmik pokazujący jak zabrać się za wygenerowanie np 2 stron spamu

Więcej szablonów znajdziecie na https://typo3master.pl/zasoby/szablony.html, jak pojawi się wystarczająca ilość chętnych to przygotuje paczkę z 20 szablonów + po 3x modyfikacje co dać powinno 60 unikalnych szablonów.

Tworzenie szablonu na podstawie gotowego template css/html z np: templatemo.com to ~20 minut. W wolnej chwili przygotuje filmik pokazujący jak stworzyć nowy wygląd strony od podstaw. Plusem przynajmniej dla mnie jest to, że wyglądy stron nie mają w sobie kodu PHP co umożliwia bezstresowe masowe instalowanie szablonów jak i ich robienie

Narzędzia do zbierania treści jest pokazane na filmiku pod sam koniec.

Link do blank_start https://typo3master.pl/fileadmin/pliki/blank_start.zip

Społeczność TYPO3 używająca standardu pracy MT System. Wspieramy wszystkich użytkowników w dążeniu do osiągnięcia miana TYPO3 Mastera.

TYPO3 może być użyte do małych stron lub do wielkich portali ale też do spamów ;>. Opcja generatora treści pozwala na generowanie spamu ale też pozwala na wygenerowanie jednym kliknięciem treści na podstawie artykułów z synonimami.

Patrząc na nieumyślne za-indexowanie dema: https://www.google.pl/#sclient=psy-ab&h...typo3master.com można pomyśleć, że Google chętnie trzyma stronki na TYPO3 w indeksie.

Do tego opcja 'spamu' jest tutaj ciekawostką ale IMO jeśli ktoś bardzo chce podlinkować stronę zaplecza postawioną na TYPO3 MT System to może sobie wygenerować spam pod tym samym systemem CMS w tym samym panelu i wtedy nie trzeba żaglować między panelami/CMS'ami.

Społeczność TYPO3 używająca standardu pracy MT System. Wspieramy wszystkich użytkowników w dążeniu do osiągnięcia miana TYPO3 Mastera.

Mnie osobiście idea się podoba poproszę tylko o instrukcję dokładnej instalacji programu, po zainstalowaniu brakuje mi modułów pokazanych w poście.

Brak jest MT

Czy za pomocą tego oprogramowania można zarządzać kilkoma stronami z jednego miejsca? bo instalacja paczki 70 MB na każdej subdomenie raczej nie ma sensu.

pozdrawiam i czekam na wyjaśnienia

monitorowanie pojazdów GPS Monitoring GPS

Katalog motoryzacyjny PR2 www.AZ7.pl

Instalacja TYPO3 tutaj znajdziesz filmik pokazujący jak zainstalować blank_start a pod nim są zdjęcia + krótkie opisy pokazujące dokładnie to samo - czyli jak zainstalować TYPO3 MT System. Pamiętaj aby używać TYPO3 w wersji 4.5.X bo 4.6.X jeszcze nie jest obsługiwane przez blank_start.

Za pomocą jednej instalacji można obsługiwać setki stron - prosta obsługa multi-site była głównym założeniem dla MT System.

W ramach jednego hostingu/panelu. Na filmiku pokazałem jak stworzyć 2 strony, ale tym sposobem można tworzyć setki stron i za pomocą wbudowanych w TYPO3 narzędzi można nimi bardzo fajnie zarządzać. W przyszłości chcę umożliwić połączenie paneli na różnych hostingach pod jedno 'konto'. To umożliwiłoby zarządzanie tysiącami stron rozsianymi po różnych hostingach. W wolnym czasie postaram się pokazać filmik na, którym widać przykład zarządzania 50 stronami w jednym panelu.

TYPO 3 na pewno ma duże możliwości, ale wykorzystanie TYPO 3 do stawiania stron zapleczowych to jak przysłowiowe strzelanie do muchy z armaty. Zdecydowanie nie są to "narzędzia" do tego celu :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Teoretycznie stawianie spamu na TYPO3 jest bezsensu ponieważ obsługa TYPO3 wymaga sporej wiedzy racja? Jednak co jeśli obsługa TYPO3 nie będzie wymagać dużej wiedzy? wtedy zyskamy plusy z tego, że używamy narzędzia na którym soją w 99% strony wysokiej jakości. TYPO3 MT System umożliwia proste tworzenie stron i zarządzanie multi-site do tego wdrażane są narzędzia które umożliwią takie usługi jak SWL, pozyskiwanie treści pod pressel page i pod blogi/serwisy.

Załóżmy, że mamy: 1 główny serwis, 5 serwisów wspomagających (małe portale różnego rodzaju), 20 serwisów linkujących (blogi, strony mające do ~20 podstron z tematyczną treścią - treści na podstawie artykułów z synonimami) i 50 spamów linkujących w górę piramidki. To wszystko jest w jednym panelu TYPO3 i każda strona jest oparta o rozwiązania MT System. W ten sposób zyskujemy elastyczność (zarządzanie zawartością strony drag'drop) możemy szybko i bezpiecznie wymieniać treści/linki między każdą ze stron bez użytku zewnętrznych narzędzi. Można też promować całe artykuły na poszczególnych stronach, to wszystko odbywa się wewnątrz TYPO3 co jest jedną z zalet.

Teraz patrząc ze strony osoby używającej różnych narzędzi dla różnego rodzaju stron. Serwis główny w TYPO3 lub Drupal, 5 serwisów z racji, że są różnego typu trzeba postawić 2 na Drupalu kolejne dwa na WordPress i jeden na płatnym skrypcie do obsługi ogłoszeń. Następne 20 serwisów jest na ~2 lub 3 różnych rodzajach CMS a spamy są postawione jeszcze na innym systemie. To wszystko powoduje, że musimy zainstalować na każdej prywatny system SWL co daje nam kolejny panel do obsługi. Dajmy na to, że chcemy stworzyć grupę redakcyjną, która za nas będzie zarządzać stronami. Musimy w większości systemów utworzyć użytkowników chociaż znając, życie nie wszystkie mają taką opcje.

W TYPO3 tworzysz usera i dajesz mu prawa do czego chcesz, przykładowo do jednego z działów serwisu głównego, do 3 pod-serwisów i do magazynu linków w 20 stronach zaplecza tak aby mógł linkować do darmowych blogów pozycjonujących nasze zaplecze.

Ktoś zaraz napisze, że TYPO3 zjada ogromne ilości zasobów - powiem tak, VPS + nginx + TYPO3 = wytrzyma sporą ilość uu. Jeśli bez VPS to porównując WordPress z TYPO3 wydajność nie różni się zbytnio, chociaż TYPO3 vs CMS oparty na plikach pewnie przegra 10x. Jednak jak ktoś chce podejść do sprawy profesjonalnie to pewnie ma VPS lub dedyk i wtedy TYPO3 + nginx może się ścigać z systemem opartym na plikach ;)

@to pewnie ma VPS lub dedyk i wtedy TYPO3 + nginx

Nie neguje tego co Robisz.... ale jak tak do tego podchodzisz to proponuję jeszcze raz zastanowić się co to są serwisy zapleczowe.

TYPO3 się do tego nie nadaje...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@dymek2000 :)

@to pewnie ma VPS lub dedyk i wtedy TYPO3 + nginx

Nie musi mieć VPS ale mając VPS może walczyć TYPO3 z CMS'em opartym na plikach.

Definicja serwisów zaplecza jest różna dla wielu osób, ja przykładowo uważam, że strony zaplecze to strony pod naszą kontrolą na, których możemy umieszczać linki. Jednak dziele zaplecze na działy/tematy co raz daje mi teoretycznie większa moc i dwa zabezpiecza mnie przed rozeznaniem całego mojego zaplecza ;).

Jeśli mam serwis główny walczący o tematykę 'grafika' to zaplecze tematyczne (nawet spamy) mają treść podlegającą głównemu nurtowi. Staram się nie linkować z zaplecza o tematyce "wędkarstwo" do zaplecza grafiki bo ktoś może zgarnąć całe zaplecze i strata byłaby katastrofą. Oczywiście bywa tak, że trzeba całe zaplecze pakować w dany temat ponieważ jest bardzo ciężki ale wtedy zyski uwzględniają ryzyko.

@TYPO3 się do tego nie nadaje...

Pytanie to co się nadaje? pewnie nic ponieważ niema bardziej elastycznego systemu CMS niż TYPO3. WordPress zostanie uznany tutaj jako najlepsze narzędzie do tego typu spraw, jednak ja w TYPO3 MT System w 30 sekund zmienię wygląd szablony z repozytorium z mocno powszechnego na unikalny - WP nie jest tak elastyczne IMO. Wiadomo, że spam to najlepiej mieć w plikach html na prawie darmowym hostingu ale do tego trzeba mieć narzędzie umożliwiające jego zarządzanie a TYPO3 takie narzędzia ma wbudowane.

Mion może nie wszyscy widzą że ty jesteś KONKURENCJĄ to nie neguj wszystkiego co widzisz

Mion nie może być moją konkurencją ponieważ moje narzędzia są darmowe. W przyszłości jak udostępnię narzędzia płatne typu np: SWL pracujące w oparciu o TYPO3 MT System i Mion zrobi podobne narzędzie to wtedy będzie można uważać, że jak będę jego konkurencją a on moją :]

Chociaż Mion fajnie byłoby gdybyś powiedział dlaczego uważasz dlaczego TYPO3 nie nadaje się do tego typu rzeczy jakie zaproponowałem i co według Ciebie byłoby lepsze.

PS. Kiedyś uważano, że używanie TYPO3 pod społeczności to nienormalny pomysł - teraz społeczności w oparciu o TYPO3 rosną jak grzyby po deszczu. Może w przyszłości ktoś powie, kiedyś uważano, że stawianie zaplecza pod pozycjonowanie na TYPO3 MT System to jak przysłowiowe strzelanie do muchy z armaty a dziś patrz moja 1000 strona zaplecza opartego o MT System zyskała PR4 ;P

@Pytanie to co się nadaje? pewnie nic ponieważ niema bardziej elastycznego systemu CMS niż TYPO3.

Tu nie chodzi o jego elastyczność tylko wielkość, trudność w instalacji, wymogi jak chodzi o zasoby serwera.

@Chociaż Mion fajnie byłoby gdybyś powiedział dlaczego uważasz dlaczego TYPO3 nie nadaje

W moim przekonaniu typowy "serwis zapleczowy" zawiera kilka podstron tematycznie związanych utworzonych tylko po to by linkować do serwisu pozycjonowanego lub zapleczowego wyższego poziomu na który TYPO 3 już prędzej się nadaje.

@a dziś patrz moja 1000 strona zaplecza opartego o MT System zyskała PR4 ;P

W tym wypadku silnik serwisu nie na żadnego znaczenia.

Reasumując - ja nikomu nie bronię stawiać serwisów zapleczowych na TYPO 3 jeśli uważa, że jest to dobre dla niego rozwiązanie.

--------

Przy czasie może jeszcze napisz jak generować SEO linkowanie, bo w demo niceportal.demo.typo3master.com jest pod tym względem dosyć słabo. niceportal.demo.typo3master.com/index.php?id=346&tx_ttnews[cat]=143&cHash=ea7c4d8b87d08ca55a457eb1746b8edd ;)

tak by uzyskać:

demo.typo3master.com/wiadomosci/

demo.typo3master.com/wiadomosci/regionalne/

I brakuje dynamicznych title przy podkategoriach kategorii nadrzędnej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności