Skocz do zawartości

pear::db zliczanie ilości zapytań

vel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś może wie/umie/ma jak zmodyfikować jakoś łatwo pear :: db , żeby przy dowolnym wykonującym się zapytaniu był zliczany jakiś licznik? Ułatwiło by mi to optymalizację serwisu, bo próbuję zbić liczbę i częstość zapytań do minimum. Normanos, proszę mię tu nie pisać o wadach i prędkości pear :: db :P;) Znam, jestem świadomy :D

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Nie wiem, czy da sie to jakos wlaczyc w konfiguracji, bo nie korzystam z tego. Mozesz jednak odnalezc metode odpowiadajaca za zapytanie i dodac tam kod, ktory bedzie zwiekszal prywatny atrybut informujacy o ilosci zapytan, np. $this->querycount++

Bedziesz mial wtedy ilosc zapytan dla tego polaczenia. Uwaga: jesli nie otwierasz nowego polaczenia dla kazdegu usera na stronie, to zliczy ci sume zapytan wywolanych przez wszystkich userow (tak mysle).

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

no właśnie mam lenia do grzebania w tonie obiektów i metod :):D:) myślałęm, że ktoś na forum ma takie cudo :)

no nic, trzeba będzie pogrzebać w kodzie :P to by ułatwiło optymalizację liczby zapytań, gdybym wiedział wprost ile w danej chwili ich leci do serwera :P

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

vel: :) zacząłem od pear :: db, potem bawiłęm się róznymi klasami, potem było creole aż w końcu dotarło do mnie, że to wszystko o kant xxxx rozbić bo wszędzie czegoś nie ma albo kod jest tak zamieszany, ż enie mogę sobie dorobic tego co chce. no i ostatecznie napisalem swoja klase a wlasciwie posklejalem ja z kilku innych i dopisalem to co potrzebuje. :D musze ja kiedys ulepszyc bo na razie w niej taki burdel ze az wstyd :)

a ty szukaj w pear miejsc agdzie jest wykonywane query, po pytaniu dodaj sobie +1 do jakiejs zmiennej globalnej.

właśnie podłubałem nieco i mam licznik :)

ale bajzel jakiś tu jest straszny w kodzie, alebo ja nie bardzo mogę się tylko w tym połapać :D

w każdym razie działa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności