Skocz do zawartości

Niezbędne programy na Win XP nie tylko SEO

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do postawienia na nowo w kompie systemu Win XP. Każdy z Was ma swoje ulubione i niezbędne programy, które muszą być, są po prostu niezbędne takie jak edytor tekstowy czy GG/Winamp itp.

Chciałbym, żebyśmy wymienili te programy nie tylko dla SEO, które ale dla szybkości działania komputera są niezbędne. jak np. ostatnio odkryty przeze mnie do używałem innych programów - Odkurzacz, ale też te programy, w które każdy komp powinien być Waszym zdaniem wyposażony dla kogoś, kto jest aktywnym internautą, stworzy stronki pod zaplecze itp.

Fajnie by było, jakbyście oprócz nazwy programu napisali do czego służy ten program, żeby wiele osób nie musiało się domyślać/szukać, jeśli nie zna danego programu.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

firefox

klite codec pack kodeki do wiekszosci filmów

vlc - odtwarzacz dvd

thunderbird - poczta

photofiltre - edycja grafiki

filezilla - transfer ftp + total commander - wyszukiwanie danych fraz w plikach

zamiast gg polecam Aqq

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

ff + firebug + seoquake + tidy + colorzilla

aqq

notepad++

eclipse

subedit player

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

a programy to dbania o to by komp działa szybko takiej jak ccleaner czy odkurzacz i inne na robaki itp, jakaś zapora?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

Zamiast instalacji CCleaner polecam stworzyć sobie pendrive/CD Hirens Boot - dzięki temu większość syfu wywalacie z Mini Xp podczas skanowania z płyty/pendrive'a i macie dalej spokój.

Dodatkowo używam wtyczki seo-sem do FF, żeby szybko uzyskać info na temat katalogów/precli

Z firewall i antywirusów polecam pakiet Comodo - darmowy i solidny

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Używam odkurzacza i cclenera - programy darmowe, ale są w porządku. Ponadto:

- AQQ

- FileZilla

- Google Chrome :D

- Thunderbird

- Xampp

- Flux (jeśli ktoś robi przy grafice to nie będzie dobrym pomysłem)

- Generator haseł

- kED

- Office

- Kaspersky/Avast

- ScrapeBox ;)

I inne pierdółki, sterowniki :)

Ja bym jeszcze dorzucił:

GIMP

CamStudio

CamStudio służy do nagrywania pulpitu, często jeśli miałem jakiś zawiły problem to łatwiej było nagrać to kiedy występuje i wrzucić na YT niż opisywać dokładnie co i jak :D

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

A generator haseł jaki?

P.S. Jak zainstaluje te wszystkie programy to chyba WinXp zacznie mi mulić

Miałem już ten program, hasła generuje ale czemu nie w pliku txt a html? Wyszły mi jakieś krzaki. Wolę jakiś generator online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności