Skocz do zawartości

"Porwanie" małej Magdy...

protus

Rekomendowane odpowiedzi

a mnie wkurza to, że na forum są ludzie, którzy marnują czas innym swoimi projektami, a potem nawet nie potrafią powiedzieć, że go porzucają - a moderatorzy przymkają na nich oko.

Może sztuczna inteligencja potrzebuje trochę czasu na rozkręcenie :)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1) Uważam, że akurat media robiły mnóstwo krzyku w słusznej sprawie. Gdyby faktycznie komuś zaginęło dziecko - życzę mu takiego zainteresowania mediów.

2) Przecież wszelkie programy informacyjne, wiadomości itp, muszą wypełnić czas. Chociaż widzę, że wg. Beerbanta dziennikarze powinni powiedzieć "Dziś nie będzie wiadomości, bo są same ujowe tematy, dziękuje, dobranoc". Jeśli Was tak wkurzają media telewizyjne to czemu je oglądacie?

3) Ja o zaginionej Magdzie słyszałem raz w telewizji, raz w radiu i nie ma się czym podniecać.

Ci co jada po dziennikarzach to tylko jednego nie zauwazaja - to jest ich praca i sa zalezni od szefostwa i jednoczesnie od jakiegos sztabu odpowiedzialnego za marketing.

Wiekszosc z nich by pewno wolala robic powazne tematy, porzadnie sie przykladac do sprawy i miec odpowiednich odbiorcow. Jednak maja oni nad soba ludzi, ktorzy im mowia jaki wg nich temat cieszy sie w opinii publicznej wiekszym uznaniem (przewaznie jakies gnioty), jak maja to tragicznie przedstawic, co ma nosic prezenter, jaki gleboki dekolt powinna miec prezenterka zeby wzrosla ogladalnosc itp. Natomiast jak Ci nie opowiada to Ci szefostwo podziekuje za wspolprace i nikt za Toba nie bedzie plakac. Trzeba miec naprawde duza reputacje i lata doswiadczenia, zeby wywalczyc sobie jako dziennikarz wlasny program w stylistyce jaka komus odpowiada.

Z drugiej strony to nic dziwnego, ze tak jest bo to po prostu sie sprzedaje, a TV zarabia z reklam, wiec musza miec jak najwieksza ogladalnosc. Dobrym przykladem sa chociazby teleturnieje. Z wszystkich jest chyba tylko jeden normalny na poziomie - 1 z 10, gdzie faktycznie liczy sie wiedza, a caly program jest w powaznej stylistyce. Natomiast wiekszosc innych to teleturnieje z cyklu 'idioci tancza na lodzie' i o dziwo to sie znacznie lepiej sprzedaje i ma gigantyczna popularnosc.

Poza tym spojrzcie nawet przez pryzmat pozycjonowania. Tez chcialbym sobie siedziec, pisac unikalny content i miec tysiace UU i zarabiac $. Natomiast znacznie lepiej jest natworzyc tekstow z generatora, przyspamowac linkami i mam znacznie wieksza kase niz ze stron w ktore wlozylem duzo wiecej pracy i wysilku i ktore chcialbym rozwijac, ale nie jest to zbyt oplacalne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Chociaż widzę, że wg. Beerbanta [...]

źle widzisz - można pisać o wszystkim w sposób interesujący bez zbytniej ekscytacji , a już na pewno bez przekłamań

Ci co jada po dziennikarzach to tylko jednego nie zauwazaja - to jest ich praca i sa zalezni od szefostwa i jednoczesnie od jakiegos sztabu odpowiedzialnego za marketing.

przy milczącym przyzwoleniu a czasem i "nadgorliwości" ...

Bez urazy, ale 80% dziennikarzy i wydawców to ścierwa i hieny żerujące na jakichś wydarzeniach związanych albo z czyjąś krzywdą albo nieszczęściem i taka jest prawda , piszących dla publikacji internetowych pomijam milczeniem ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dziwki też :) Poza tym w takiej sytuacji niech nie nazywają siebie dziennikarzami, tylko copywriterami, proste.

Albo ktoś mi ukradł posta z tego tematu, albo Pan Alzheimer się już po mnie zgłasza :)

Mnie zastanawia jakim cudem pracę detektywa wykonuje człowiek, który nie posiada licencji. Teraz Rutkowski publicznie jeździ po matce dziecka, a dopiero co był taki współczujący... No i jakoś tak dziwnie szybko się wymiksował ze sprawy. I te rejestratory super expressu... bo własnych nie ma? Show...

Niemniej jednak nie wiadmo co obecnie robiłaby policja gdyby nie Rutkowski. Może nadal szukaliby "porywacza". Mam tylko nadzieję (choć to mało prawdopodobne), że wszelkie koszty pokryje kobieta/rodzina.

PS. Jakim debilem trzeba być by zatrudnić Rutkowskiego, który robi medialne show w przypadku własnej winy?

Pewnikiem znalazl jakis kruczek prawny i moze wykonywac prace detektywa. Generanie rzecz biorac ma gosciu racje, bo przeciez to dzieki niemu sprawa sie wyjasnila, a nie zapominajmy ze dziecko 6 miesieczne nie zyje, tutaj nie ma co sie ze tak sie wyraze cackac. Osobiscie podejrzewal bym jeszcze ojca za wspoludzial, on wydaje mi sie jakis podejrzany, dziwny, no ale moge sie mylic, podobno to sa ludzie bardzo wierzacy wiec jak dla mnie ogolnie dziwni.

pozdrawiam

edit:

a tak wogole jestem ciekawy sekcji zwlok dziewczynki, bo moze sie okazac ze ona zyla jeszcze po tym wypadku, o ile to byl wypadek co sekcja tez moze wykazac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności