Skocz do zawartości

Cena za słowo

Rekomendowane odpowiedzi

większa dywersyfikacja linków/przychodów, no i sumaryczna kwota też zwykle większa :D

No to chyba sam sobie zaprzeczyłeś :D

Generalnie jest tak jak napisałem.

W szczególnych przypadkach, może być tak ja Ty piszesz. Ale bardzo specyficznych, mocno branżowych.

Ale i wtedy potencjalni klienci szukają po różnych frazach.

I cała sztuka polega na tym, aby znaleźć te najlepsze.

Czasami 1000 wejść z potencjanie dobrej frazy nie daje tyle efektu co 100 wejść z potencjalnie gównianej.

Wiele zależy od specyfiki danej branży. Dlatego nie zawsze należy ufać automatom i tym co podpowiada G.

Pozdrawiam,

Mariusz

Edycja:

Najczęściej jest tak, że klientowi wydaje się, że wybrał najlepsze frazy.

W moim odczuciu pozycjoner powinien znaleźć te własciwe i klientowi to uświadomić.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
większa dywersyfikacja linków/przychodów, no i sumaryczna kwota też zwykle większa :P

No to chyba sam sobie zaprzeczyłeś :)

Nie zaprzeczyłem :( Oczywiste, że dla pozycjonera jest lepsza większa ilość fraz:)

Ale dla klienta nie zawsze musi. I jak ktoś koniecznie chce jedną frazę to nie ma co się upierać, że 'nie wolno, nie da się'.

Zgadzam się, że najważniejszy jest dobry dobór fraz, często klienci wymyślają kompletnie bezsensowne i upierają się, że muszą takie być. Grunt to dobre wyedukowanie takiego delikwenta :P

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Że tak podpytam. To cena za miesiąc czy jednorazowo za topa?

Za miesiąc. Tak jak pisałem - z doborem fraz dodatkowych i ich pozycjonowaniem.

Pozdrawiam,

Mariusz

Naprawdę są tacy co biorą klientów tylko z jedną frazą i kasują 50 zł?

Bo to chyba jakieś biznesowe nieporozumienie zajmować się obsługą klienta za taką kwotę.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nietanio ;-)

Bo to chyba jakieś biznesowe nieporozumienie zajmować się obsługą klienta za taką kwotę.

Ja np. mam kilka takich umów. Mam też frazy po 10 zł za top3, ale głównie proste frazy na "doczepkę" do fraz głównych.

A bo ja nie współpracuję z klientami, którzy chcą tanio.

A z takimi co chcą dobrze. Nie można się tak nisko cenić.

Rozłóżmy te 50 zł na czynniki pierwsze:

- podatki

- koszt Twojej pracy, związana z pozycjonowaniem i obsługą klienta (wystawienie faktury, telefony itp.)

- koszt pracy Twoich narzędzi

- nie do wycenienia - ewentualne kłótnie i dyskusje z klientem i czas na to stracony (bo taki za 50 zł to najczęściej wie najlepiej i chce najwięcej)

- zysk (chyba go nie ma w tych 50 zł).

Dlatego jeśli się bierze klientów niskobudżetowych to trzeba proponować pakiet, bo to lepsze dla obu stron.

A 300 czy 400 zł to nawet dla małej firmy nie są duże pieniądze.

Lepiej mieć jednego za 300 zł niż 6 po 50 zł.

Pozdrawiam,

Mariusz

Lepiej mieć jednego za 300 zł niż 6 po 50 zł.

Ja jestem właśnie zupełnie innego zdania.

Jeżeli chodzi o pozycjonowanie to wolę mieć 10 po 100 niż jednego za 1000.

Jeżeli chodzi o strony ww to zupełnie na odwrót. Wolę zrobić jedną za 2000 niż 3 za w sumie 2500.

Pozdrawiam,

Mariusz

Mariusz a zdradz mi czy przekraczasz 100 tys zysku / mies w swojej firmie ?

Juz dawno temu powiedzialem na szkoleniu w Gdańsku ze pareset stron nawet po 50-100 zł daje ładny zysk.

@itnr1wpl

Juz dawno temu powiedzialem na szkoleniu w Gdańsku ze pareset stron nawet po 50-100 zł daje ładny zysk.

No to super.

A ja powiedziałem, że dla 50 zł nie biorę pióra do ręki.

Pozdrawiam,

Mariusz

Panowie 50 zł za tą frazę - przepłacone

https://allegro.pl/pozycjonowanie-platnosc-...2084283806.html

Tutaj za 30 zł spokojnie można się pozycjonować ;) - ja tam jeszcze pamiętam za 9.99 zł + Onet i WP były.

Każda firma ma swój cennik i swoje metody - jedni mają automaty (nie będę wskazywał palcem :) ) gdzie robota się ogranicza do wpisania nazwy domeny i słowa inni klepią ręcznie opisy i katalogują inni korzystają z OmniADD i też mają w ... inni coś tam jeszcze innego i mamy koszty niskie lub wysokie.

Czy możemy dyskutować czy coś jest tanio czy drogo ? - zdecydowanie nie

Czy możemy oceniać czy ktoś spamuje czy nie ? - jeszcze bardziej nie

Jeśli klient oberwie po (_;_) to zada sam sobie pytanie czy było warto?

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Hm...

cyklinowanie podłóg we Wrocławiu

cyklinowanie podłóg we Wroclawiu

cyklinowanie podłog we Wroclawiu

cyklinowanie podlog we Wroclawiu

cyklinowanie podlóg we Wrocławiu

cyklinowanie podłog we Wrocławiu

i biznes się kręci :)

Quas Primas

Tylko firmie SEO, a za tak małe pieniądze nie zrobisz ani bezpiecznego ani stabilnego SEO, Marcin bez urazy ale dla mnie jest to przykład dymania naiwniaków ...

Czy możemy oceniać czy ktoś spamuje czy nie ? - jeszcze bardziej nie

Jeśli klient oberwie po (_;_) to zada sam sobie pytanie czy było warto?

konkurencja oceni

i odpowie, że został zrobiony w ch***a ofertą pozycjonowania za 30 zeta z gwarancjami.

Ja sie dziwię, że myslicie jeszcze takimi kategoriami w świetle coraz większego pijarowego zacietrzewienia o syf w necie , coraz większej ilości "uprzejmie donoszę" i coraz wiekszej ilości recznej manipulacji wajchą przez google ...

Nie ma co się dziwić w sumie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności