Skocz do zawartości

Cena za słowo

Rekomendowane odpowiedzi

Odmienne zdania wynikają z różnego pojmowania i interpretacji słowa pozycjonowanie.

Dla mnie przykładowo oznacza to:

- analiza konkurencji

- analiza potrzeb klienta

- optymalizacja strony

- dobór fraz (nie z automatu a "branżowo")

i dopiero na końcu typowe działania pozycjonujące.

No ale co ja tam wiem, nie robię 100 k fraz.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaraz Ci odpiszą, że to można zrobić w kilkanaście sekund ;), faktem jest , że zasyfienie automatem do BL przy dużej ilości klientów zniża koszt do kilkudziesięciu groszy ...

Z moich kalkulacji (przy dodawaniu strony do wartościowych płatnych katalogów na początek) robiłbym jednego klienta z jedną frazą za 30 zł przez 3 lata za darmo :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A niech piszą, "rybka" mi to :)

Bez względu jakie guru by nie pisało, nie przejdzie mi przez gardło nazywanie usługi za 50 zł - pozycjonowaniem.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A niech piszą, "rybka" mi to :)

Bez względu jakie guru by nie pisało, nie przejdzie mi przez gardło nazywanie usługi za 50 zł - pozycjonowaniem.

Pozdrawiam,

Mariusz

Amen

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja sie nie zgodze. Pozycjonowanie moze byc jak fabryka.

Mozesz byc artysta i malowac ten jeden obrazek 3 miesiace jak Berbant - mozesz byc jak ja wlascicielem fabryki ktora produkuje setki reprodukcji na miesiac.

Sorry ale przychodzi do was np. ortodonta z Gdanska to ile czasu wybieracie frazy ? Caly proces trwa max 10 minut wlacznie z wrzuceniem danych do umowy,zeskanowaniem jej i podpisaniem.

Zgodzę się z tutaj IT. Są branże i frazy lokalne, gdzie 50 zł miesięcznie w zupełności wystarczy. Mam kilka takich fraz od lat na top1 właśnie za taką cenę. Klient zadowolony, bo wystarczy, że złapie na to jednego Klienta na kwartał (a łapie częściej) i jest mocno do przodu i ja tak samo, bo się nie napracuję, a 50 zł co miesiąc wpada.

Dlaczego to jest mniej uczciwe?

Dokładnie, klientowi oferuje się to czego on potrzebuje. A są rożne potrzeby.

Jak ktoś potrzebuje pozycjonowania jednej frazy, to znajdzie kogoś kto mu tę frazę wypozycjonuje i obie strony będą zadowolone. A jak ktoś się nie chce podejmować takiej roboty, bo 'nie jest jego godna', to nikt go nie zmusza. Niech zostawi tą 'niszę' innym, którym to się opłaca... I wszyscy będą zadowoleni :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Poniżej 100 zł netto to szkodatelefon odbierać i wychodzić z domu. Jakość kosztuje, a jak wszyscy będziemy robić za pół darmo to pretensje możemy mieć do siebie.. Przyzwyczaimy klienta że seo jest tanie i co będzie? Robota za darmo..

Pozycjonuje się też jedną frazę, jednak linkować musisz ich więcej abyś nie wpadł w niespodziewany manewr. Czasami uda się i bez mieszania fraz, ale nie polecam :)

Ogólnie, po prostu dobierz inne frazy jakie są warte pozycjonowania i je linkuj. Zaproponuj klientom pozycjonowanie strony na min. 3 frazy.

EDIT: Pamiętaj, zbierając te frazy niszowe i mieć je w TOP1 np. po 3 frazy od 10 klientów na kwotę 50,00 PLN netto już się ładnie zbiera 150 x 10 = 1500,00 PLN praktycznie za wrzucenie paru linków do seokatalogów, zapleczówek czy precli. Niewielki nakład pracy a efekty murowane :P

Pozycjonuje się też jedną frazę, jednak linkować musisz ich więcej abyś nie wpadł w niespodziewany manewr. Czasami uda się i bez mieszania fraz, ale nie polecam :)

Rozwiń co miałeś na myśli

EDIT: Pamiętaj, zbierając te frazy niszowe i mieć je w TOP1 np. po 3 frazy od 10 klientów na kwotę 50,00 PLN netto już się ładnie zbiera 150 x 10 = 1500,00 PLN

1500 to wcale nie jest duża kwota dla firmy pozycjonerskiej

praktycznie za wrzucenie paru linków do seokatalogów, zapleczówek czy precli. Niewielki nakład pracy a efekty murowane :P

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, to nie zawsze jest takie łatwe.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

praktycznie za wrzucenie paru linków do seokatalogów, zapleczówek czy precli. Niewielki nakład pracy a efekty murowane :brawa:

Bez komentarza.

Co do dyskusji, niestety Polacy uwielbiają psuć wszelkie branże dotyczących szeroko pojętej reklamy robiąc za pół darmo...

To jest żałosne, i nie dotyczy tylko pozycjonowania, ale takie zjawisko zaobserwowałem np przy POS-ach.

Przyzwyczajacie Klienta że SEO jest tanie podczas gdy nakład pracy jest duży(lub przy produkcji pos-ów cena materiału jest wyższa niż produkt końcowy).

Dlatego cieszę się że udało mi się wbić na zagraniczne rynki SEO, gdzie nawet nie muze znać języka bo stać mnie aby zatrudnić jeszcze tłumacza-copywritera a i tak zarabiam na czysto więcej niż za te śmieszne polskie zlecenia.

Przykro się na to patrzy, ale niestety "pozycjonowanie z Allegro" pojawia się coraz częściej.

PS. SEO to sztuka, nie fabryka.

W SEO kocham to co robię, w fabryce rzyga się monotonną robotą.

Dokładnie jak piszesz Koobe.

PS. SEO to sztuka, nie fabryka.

W SEO kocham to co robię, w fabryce rzyga się monotonną robotą.

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Kobe - zapewniam Cie ze sztuka jest stworzyc fabryke seo - bez znaczenia czy pchamy fraz w Usa/Canadzie czy Polsce.Zwykla banalna kwestia polaczenia monitoringu klientow z serwerami XR - zapytaj ile firm/osob stosuje automat.

Seo to kasa - skalowalnosc moich dzialan pozwala tak samo dzialac z 30 klientami jak i 300. Oczywiscie odpada wsparcie telefoniczne czy spotkania live - dla mnie to strata czasu w calym procesie.

To tak jak porownywac prace stolarza ktory spotka sie z klientam - z fabryka Ikei ktora produkuje towar w tysiacach sztuk.

Nie można się nie zgodzić.

Dalej można by brnąć w kwestie etyki tego biznesu, ale to nie taki temat. Każdy ma swoje metody, najważniejsze że skuteczne.

Jasne, że wszystko sprowadza się do robienia pieniędzy, jednak chodzi mi o to iż przyzwyczajając Klienta że będzie miał SEO za dychę to strzelanie branży w kolano.

Wiadomo, tak można kosić mniejszych konkurentów - duży może więcej, prawo SEOdżungli :brawa:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności