Skocz do zawartości

Cena za słowo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

IMHO problem tkwi po prostu w jakości usługi - nie ma co oszukiwać SEO jest usługą "niebezpieczną" jeżeli ma być skuteczne. Jeżeli klient jest poinformowany zgrubnie o metodologii i "robiony" zgodnie z nazwijmy to kanonami sztuki to jak komuś się opłaca może nawet robić za 99 groszy plus cola i frytki. Ale nikt mi nie powie, że za 20 zeta miesięcznie wykona te usługę bezpiecznie i dobrze .

Kanty pt. "tanie pozycjonowanie z gwarancją pozycji" są kantem biorąc pod uwagę uwarunkowanie rynkowe. Realia są takie, że ponad 90% firm SEO łże aż trzeszczy w swoich ofertach i to jest fakt bezdyskusyjny :)

PS.

argumenty pt. osiągnięcie pozycji można sobie darować bo nie są żadnymi argumentami

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czyli co? Przychodzi do mnie Klient i mówi:

- Dzień dobry. Chciałbym wypozycjonować się na frazę "dentysta Kielce".

- Ok, już sprawdzam konkurencję i robię dla Pana wycenę. Hmmm... pomyślmy. Wychodzi mi, że fraza powinna kosztować 50 zł netto miesięcznie, ale niestety SEO jest sztuką, więc muszę wziąć do Pana co najmniej 300, bo inaczej psuję rynek. Sam Pan pewnie rozumie,

- Aha, sztuka. Pewnie, że rozumiem. Piszemy umowę na trzysta!

Albo jeszcze lepiej:

- Dzień dobry. Chciałbym wypozycjonować się na frazę "dentysta Kielce"

- Przykro mi, ale SEO jest sztuką i nie mogę pozycjonować fraz, które kosztują mnie mniejszy nakład pracy.

- Aha Dziękuję i do widzenia.

Czyli co? Przychodzi do mnie Klient i mówi:

- Dzień dobry. Chciałbym wypozycjonować się na frazę "dentysta Kielce".

- Ok, już sprawdzam konkurencję i robię dla Pana wycenę. Hmmm... pomyślmy. Wychodzi mi, że fraza powinna kosztować 50 zł netto miesięcznie, ale niestety SEO jest sztuką, więc muszę wziąć do Pana co najmniej 300, bo inaczej psuję rynek. Sam Pan pewnie rozumie,

- Aha, sztuka. Pewnie, że rozumiem. Piszemy umowę na trzysta!

Albo jeszcze lepiej:

- Dzień dobry. Chciałbym wypozycjonować się na frazę "dentysta Kielce"

- Przykro mi, ale SEO jest sztuką i nie mogę pozycjonować fraz, które kosztują mnie mniejszy nakład pracy.

- Aha Dziękuję i do widzenia.

a mi wychodzi, że ależ mogę Pana zrobić za 50 złotych gównianymi preclami/katalogami, umieścić materiały reklamowe na forach z gołymi dooopami, w serwisach o viagrze . Oczywiście poinformuję , że takie frazy jak bezbolesne wyrywanie, bezbolesne borowanie, dentysta przyjazny dziecku są zupełnie panu nieprzydatne i nie ma co kruszyć kopii, nie ma co też się szczypać i gadać panu bzdury o optymalizacji witryny i oczekiwaniach pańskich klientów :)

Jak konkurencja doniesie na pana i wpadnie pan w filtr to niech pan sie dyma bo za 50 zeta to możesz mi pan ...... "Tam gdzie pan pana może w d... pocałować"

Poza tym po co pan kupuje t-shirt fruit of the loom jak na bazarze są chińskie za 2 zeta i nawet jak sie rozpadną po pierwszym praniu to kupisz pan nowy ....

PS

nie mam nic przeciwko gównianym pieniądzom za gównianą robotę ale porównania są śmieszne ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Czyli na każdą frazę trzeba mega tematyczne i dobre jakościowo zaplecza, bo inaczej jestem be?

No proszę Cię...

Nie nie jesteś bee tylko w czasach kiedy od zdrowej rywalizacji popularniejsze jest podpierd**** konkurencji i kiedy wytyczne google są takie a nie inne (czytaj gó**o warte) oraz w myśl wyświechtanego frazesu "czystości serpów" jest to stąpanie po kruchym lodzie.

Takie podejście właśnie rzutuje na taką opinię o branży a nie inną...

PS

w stanach gdzie mają uregulowany rynek i pierdolca na punkcie spraw sądowych o odszkodowania 90% polskich firm SEŁO pracowałoby na odszkodowania które sąd by im zasolił ...

Po tym co tu przeczytałem śmiem twierdzić iż albo w polsce nie ma specjalistów od pozycjonowania i tak jak z motoryzacją każdy wie najlepiej a tak naprawdę nikt nic niewie, albo na tym forum są ludzie którzy uważają się za speców od pozycjonowania. Kolego jeśli chcesz dalej miec wypozycjonowaną stronę zapraszam napisz maila mkaczmarek24@interia.eu zrobimy wycene poddam propozycje. prosze w mailu podać adres strony

Berbant jestes tutaj jednym z niewielu osób znających się na rzeczy. I właśnie przez "gówniarzy" robiących chałe za przysłowiową "dyche" mówie tu nie tylko o pozycjonowaniu ale i o tworzeniu stron www jak i serwisie komputerowym. przez takie działania zawód informatyka jest strasznie wyszydzany jak mi klient przychodzi prosi o wycene i przy kwocie 500zł za strone kreci nosem ze to drogo i mowi mi cyt. "Znajomy informatyk zrobi mu to za 50 zł" to mu mówie ma pan tańszą oferte prosze bardzo ale gwarantuje panu ze po miesiącu bedzie pan narzekał. Koleś po 3 miesiącach napisał do mnnie czyu nie zrobie mu tej strony aja na to teraz to ta strona kosztuje 1000 zł wziął bez szemrania

Czyli np. IT jest gówniarzem i się nie zna na rzeczy? Miałbyś pewność, że klient będzie na niego narzekać, bo wziął za frazę 50zł?:]

Ja ostatnio naprawiałem laptopa, jedni chcieli 100zł a drudzy 180zł, wybrałem tańszą opcję a jakoś nie narzekam:> Czyli ci co brali 180 za to samo dali by mi dodatkowo myszkę czy co, bo nie wiem do tej pory ;)

przytaczanie argumentu typu laptop można łatwo obalić kontrargumentem takim -

Rozumiem, że przy dziurawym bolącym zębie wybierasz tabletkę przeciwbólową bo taniej wychodzi albo usuwasz ząb bo taniej kosztuje od leczenia kanałowego ?? (trzymając sie tematyki stomatologicznej ;) ).

SEO jest specyficznym rodzajem usług bo aby było skuteczne zawsze będzie stało w sprzeczności z wytycznymi Google - chodzi o to aby zminimalizować to niebezpieczeństwo do rozsądnego minimum i nie oszukujmy się to niestety związane jest z kosztami.

No tak, ale teoretycznie mówię o jakościowo tak samo wykonanej usłudze. Więc pokaż mi firmy, które są w stanie wybudować taki dom i mają w tym doświadczenie a ja i tak wybiorę najtańszą z nich:]

Ja też rozumiem Beerbanta i z większością się zgadzam i popieram, jedyne co nieraz tu mnie wkurza to to, że ktoś mówi że tania usługa zawsze jest gorsza co jest kłamstwem lub niewiedzą. Niby tak klienci wracają, niby usługa źle wykonana itp., więc o co chodzi?? No chyba oni nie są dla Was konkurencją? Bo jeśli tak to trzeba zawód zmienić chyba:]

Fsktem jest że liczy się cena ale im bardziej ją obniżamy tym bardziej skracamy sobie drogę do końca..

Ja mam firmę w innej branży i widzę co się dzieje, konkurencja obniża cenę aby zdobyć klienta, ale zapomina o tym że sprzedaż to nie wszystko i po czasie konkurencji nie ma:) pozostaje tylko smród na moją korzyść

PRZYCHÓD NIE RÓWNA SIĘ DOCHÓD!;)! Nie wszyscy o tym wiedzą:P

Panowie chyba nie macie pojecia co tzn. konkurencja. Proponuje wam powalczyc kiedys w serwisach typu Gaf, Rac i tym podobnych.

Kiedys sporo "bawilem" sie we freelancerke chociaz zabawa to zle slowo - bo zarobki miesieczne na poziomie 2.5-3k$ byly wyzsze niz moich znajomych w Intelu.

Zobaczcie z jaka iloscia Hindusow trzeba czesto sie zmierzyc. Chcecie czy nie w branzy It trzeba isc w jednym z 2 kierunkow :

a) albo budowa bardzo znanej marki ktora pozwala narzucanie pewnego poziomu cen - tutaj bez urazy praktycznie nikt z tego forum nie jest "osobna znana w swiecie seo w skali swiata ani w skali Polski" - moim zdaniem nie ma tutaj wiodacych brandow.

!!! walka cena o klienta - sorry Berbant ale trudno zrozumiec mi Twoj tok myslenia - wez sobie 10 losowych klientow i zapytaj kazdego z nich :

woli Pan byc w top10 za 100 zl mies przez "gowniane linki " - tylko ze to gowniane to wedlug oceny Twojej a nie algorytmu Google

czy woli Pan zebysmy dodali Pana do katalogow ktore my jako seowcy uwazamy za "zaufane ..." i skasujemy Pana 300 zl ?

Zaloze sie, ze wiekszosc malych biznesow wybiera opcje tansza.

Oczywiscie mozemy dywagowac co jest w przypadku sredniej wielkosci firm lub wielkich biznesow - ale te w wiekszosci obslugiwane sa przez spore agencje a seo jest jedynie czescia realizowanej umowy (w wiekszosci wypadkow outsourcingowanej dalej do malych czy srednich firm).

Z wieloma rzeczami zawsze się nie zgadzam co mówi it_management ale patrząc na polskie seo jego ostatnia wypowiedź jest trafna w 500 procentach. Przede wszystkim ma rację, że duże firmy są obsługiwane przez duże firmy z tej branży (a przynajmniej większość z nich) i to, że małe i średnie firmy zawsze wybiorą najtańszą opcję (albo tą tanią w porównaniu do reszty).

Ja co chwilą słyszę od firm, że nie wybrali mojej oferty bo dostali tańszą, ale się tym nie przejmuję. Bo wiem, że nie zawsze tanie jest dobre (i tutaj Beerbant ma rację). I wielu z tych klientów jeszcze wróci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności