Skocz do zawartości

Zmniejszenie transferu = *.php

kruzyk

Rekomendowane odpowiedzi

nie zakladajac nowego tematu podepne sie pod ten

Mam takie pytanko, tworze strone, bedzie miala okolo 3000 podstron a moze i wiecej, wszystkie podstrony maja zakonczenie .php gdzie wiekszosc kodu jest normalnym htmlem a czesc tylko pobierana jest z bazy danych. nie sadze aby mod_rewrite z .php na .html duzo zmienil w pozycji strony ale zastanawiam sie czy na poyzcje nie wplynelo by w duzym stopniu np. jesli bym zaladowal ta strone na hosta, potem pobral jakims programem do postaci statycznej i wtedy umiescil ja jako normalny statyk na hoscie, bez pobierania niczego juz z bazy... jak sadzicie? pomoglo by to cos? jak tak to duzo? czy nie ma sensu tak kombinowac?

Nie ma sygnatury, tzn. jest że jej nie ma.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

.........duzo zmienil w pozycji strony ale zastanawiam sie czy na poyzcje nie wplynelo by w duzym stopniu np. jesli bym zaladowal ta strone na hosta, potem pobral jakims programem do postaci statycznej i wtedy umiescil ja jako normalny statyk na hoscie, bez pobierania niczego juz z bazy... jak sadzicie? pomoglo by to cos? jak tak to duzo? czy nie ma sensu tak kombinowac?

Hehe ale kombinujesz, php parsuje do html i strona jaką ogładasz jest to już html a Ty chcesz teraz tą stronę zrobić statycznie zamiast pobierania danych z bazych więc co to zmieni jeśli wynik będzie taki sam czyli strona w html.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności