Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, mariasud napisał:

to jest Bóg

Czarny? :olaboga:

Muzę Asaf'a znam od niedawna. Pomimo tego krótkiego czasu myślę, że to będzie długa znajomość. Ze wszech miar piękny człowiek :hi:

To się gdzieś na uszach przewinęło wcześniej ;)

Polecam też: 

https://www.youtube.com/watch?v=fZ5VSj6vy_8

• Like 2
  • Thanks 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Stare i mroczne jak wieszcz...

A tu polski za-jebisty cover w wykonaniu Klamy

Edytowane przez SzlafRock
  • Thanks 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

6 godzin temu, SzlafRock napisał:

Stare

To drugie nagranie, pamiętam dobrze jak usłyszałem pierwszy raz: Media Markt Wrocław Bielany. Od razu kupiłem płytę i pokochałem Muzę :) 

Skoro "Fever Ray", to trzeba pamiętać o:

i:

6 godzin temu, SzlafRock napisał:

A tu polski za-jebisty cover w wykonaniu Klamy

Całkiem Spoko.

e: wyciąłem niepotrzebny wątek ;)

Edytowane przez Nikonem
  • Like 1

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...

Bez video, ale jaki dżwięk... tworzy obrazy...

W dniu 4.05.2020 o 10:53, MaxPan napisał:

Bregovica

To osobna w Muzie półka z pięknymi dżwiękami ;) Pierwszy raz słyszałem o nim, jeśli mnie nie zwiódł  mój nikczemny wiek, około 1988 roku. Jakiś gdzieś nagrodzony film i jego Muza. "Czas Cyganów", "Underground", a później, pod koniec '90 lat, filtr z Kają :)

Edytowane przez Nikonem
  • Like 1

Dzisiaj świętował by 70 lat  inteligent Polskiej piosenki Zbigniew Wodecki.  Zawsze miał dobrze skrojony garnitur, wyprasowana koszula, wypastowane buty i ogromny szacunek do widza. Takich nie ma i już nie będzie. 

• Thanks 1

@Trotyl  Mój syn, sześciolatek bardzo lubi Kraftwerk. "Zaraził" się od taty ;) Dla mnie to absolutna klasyka muzy. Bardzo przykra wiadomość... [*]

P.S. Temat jest od: dodany przez początkujący, 4 Lutego 2012. To troche ponad 8 lat, a zobaczcie ile razy musieliśmy pisać o tym, że któryś z naszych Bogów odszedł...

Edytowane przez Nikonem
  • Like 1

Kazik przyczynił sie do rozpadu resztek Trójki? Oby...

https://www.facebook.com/Zbigniew-Preisner-219716348081

Zbigniew Preisner

1 godz.

· 

Moi Drodzy,

Wczoraj w Programie Trzecim Polskiego Radia wydarzyła się historia, która nawet w najgorszych czasach PRL byłaby nie do pomyślenia. Kazik ze swoją piosenką „Twój ból jest lepszy niż mój“ wygrał notowanie Listy przebojów Marka Niedźwieckiego. Kilka godzin później tak zwany redaktor naczelny Trójki Tomasz Kowalczewski ogłosił, że redakcja unieważniła głosowanie, informując, że „wprowadzono piosenkę spoza listy, nadto dokonano manipulacji przy liczeniu głosów oddawanych na poszczególne piosenki, co zafałszowało wynik końcowy“.

Miarka się przebrała!

Marek Niedźwiecki jest kolejną osobą, która dzisiaj odeszła z Trójki. Nasza Trójka już nie istnieje.

Nie możemy się dać zniewolić tej bolszewickiej polityce, musimy bronić naszej wolności, inaczej zostanie nam „zniewolony umysł”.

Zbigniew Preisner

Dear Friends,

Yesterday the censorship came back to the 3rd channel of Polish public radio which since the 60s continuously was the oasis of artistic freedom. During communism it was our window to the world. Yesterday the song by Kazik „Twój ból jest lepszy niż mój“ won the music chart that Marek Niedźwiecki runs since 1982. The director of the radio Tomasz Kowalczewski decided that the chart is not valid because the song was not notified for voting and votes were manipulated. Remember his name and remember this day.

Marek Niedźwiecki left the radio today.

We will never give up on our freedom.

Zbigniew Preisner

e:

Pozostaje życzyć fanom Trójki, by wróciła gdzieś...

Edytowane przez Nikonem

13 godzin temu, Nikonem napisał:

Kazik przyczynił sie do rozpadu resztek Trójki? Oby

Chodzą słuchy, ze to nie Kazik a Niedźwiedź chciał odejść z hukiem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.