Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Być może nie jest to Bogini, podążając za mottem naszego tematu, z całą jednak pewnością jest Aniołem.

Proszę Cię... jak możesz się w ogóle kłócić z moim wyznaniem. Kate tylko Aniołem??? Przecież to Bogini z samego Panteonu!!! a tak dawno jej nie słuchałem... Miałem kiedyś bliską przyjaciółkę - też Kasię - która namiętnie mnie faszerowała wówczas Kate Bush... qrcze, jak po czterdziestce człowiek często wraca do przeszłości :D

tutaj Kasia w wyjątkowym duecie z jedną z gwiazd ... hmmm Bogów??? ... sceny - jako komik:

https://www.youtube.com/watch?v=0QeyRIyBJy4

a tutaj Kate i David... chyba mój ukochany duecik... przepraszam za słabą jakość, ale to jest starsze, niż część czytelników PiO :)... Z Amnesty International w tle... a my byliśmy tacy młodzi i tacy zaangażowani... upsss łezka w oku ;)

żeby nie było: wartości Amnesty International są dla mnie nadal ważne i dlatego właśnie chciałem zaakcentować moją do Kasi wieczną sympatię... w tym miejscu chciałbym pozdrowić wszystkich "Wolębyćków" od filozofa... Kiedyś mi powiedzieli, że jak już będę nosił okulary, jak lalka, którą mi podarowali na urodziny, to już będę mądry... a ja noszę okulary i nadal taki głupiutki :D

• Like 1
dymna.jpg

https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=W6FdkeWNbBs&feature=endscreen

nie mogłem się powstrzymać... :)

aaa... i sorry, że nie zalajkuję DM, ale żona by mnie zabiła :P
a ona czasami tak sobie zerka na PiO :D

amnesty_logotc092411.jpg

Świeca okolona drutem kolczastym – logo Amnesty International – została zainspirowana chińskim przysłowiem, które brzmi: “Lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność”
dymna.jpg

Kate tylko Aniołem??? Przecież to Bogini z samego Panteonu!!!

Coś czułem, że przyjdziesz i pokrzyczysz za tego tylko Anioła :) Może i słusznie wszak moderator prawdę Ci powie ;)

Dziś we Wrocławiu szaro-smutno. Pada deszcz który niszczy śniegową dekorację. Na pocieszenie słuchałem dziś pana z fortepianem:

A potem dolączył głos:

P.S. Ależ piękna jest Kate, prawda?

• Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

hmmm... w związku ze zbliżającym się koncertem nie wypada o tym nie wspomnieć :D

niec więcej nie powiem poza tym, że ...

Live Nation jest niezwykle dumne i szczęśliwe, że może powitać znakomite IRON MAIDEN w Polsce. Zespół zagra 3 lipca w Atlas Arena w Łodzi i 4 lipca w ERGO ARENIE w Gdańsku/Sopocie.

iron-maiden-bilety.jpg

pod obrazkiem macie koncert Ironów... kto nie widział: warto jak jasna cholera :D !!!

Bruce Dickinson:

„Nie graliśmy w Łodzi i w Gdańsku od czasu Somewhere In Time tour w 1986 roku zatem naprawdę nie możemy doczekać się ponownego spotkania z fanami w tych miastach. Dzięki nowoczesnej technologii jesteśmy w stanie zaktualizować i udoskonalić oryginalną produkcję z 1988 na potrzeby Maiden England. Będziemy dodawać nowe, fantastyczne efekty świetlne, scenografię, różne wcielenia Eddiego, mnóstwo efektów pirotechnicznych i wiele innych, równie ekscytujących fanów rzeczy".

• Like 2
dymna.jpg

;)

Miłego dnia, a koncercik na pewno, będzie świetny, swego czasu, byłem w Chorzowie na U2, w Polsce zawsze niesamowita atmosfera

• Like 2

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Herkulesie, słuchasz Closterkellera?

Nagranie które wklejam poniżej otrzymałem od bliskiej mi osoby jakieś 11 lat temu. Drażniło mnie, nudziło ale ona powiedziała, że to nagranie doskonałe czyli takie w którym nic nie można zmienić. Nie można powiedzieć jak w Amadeuszu: "za dużo nut". Później dowiedzilem się, że Tomek Beksiński zażyczył sobie właśnie tego nagrania jako swoje Requiem. Skoro człowiek który kształtował mój gust muzyczny, którego audycji słuchałem w osiemdziesiątych latach na lampowym odbiorniku tak zdecydował to może coś w tym jest? Wlałem więc w siebie dość dużo Jasiów Wędrowniczków i słuchałem, słuchałem... Potem tekst Violet wytłumaczyla mi w piękny (choć smutny) sposób przyjaciółka i w końcu zrozumiałem (słowa kobiety). Być może nie ma innego nagrania które mnie tak przejmuje jak właśnie to:

W tych dniach, teraz, odchodzi bliska mi osoba i być może bardziej mogę zrozumieć? Wtedy zawsze jesteśmy sami...

Byłem na dwóch koncertach Closterkeller we Wrocławiu. Nie były zbyt dobre a z jednego z nich wyszedłem gdy w obłokach dymu i absurdu zabrzmiał Violette... Na szczęście jest oryginalna, studyjna wersja której nie da się już popsuć.

Przy tym nagraniu nie mogę nic więcej zamieścić więc powtórzę za Anką: "Śpi woda słychać szept, zmieniony w kamień mylę sen z marzeniam. Na moją głowę pada deszcz, na każdym płatku jeden grzech. Czarne kwiaty, czarne kwiaty...".

Dobranoc.

• Like 1

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Na koncerty Anji Orthodox musi być odpowiedni nastrój... Nie wiem jak to wygląda teraz, bo dawno nie byłem, ale słyszałem Closterkellera na "spotkaniach zamkowych" kilka lat temu... Zamek... Ognie i dymy... Noc... Ogólnie odleciany nastrój... Masa dziwnie poubieranych fanów gothic-rocka... I nad tym ostre gitary Cloterkellera i wokal Wielkiej Czarownicy Ani...

Dopiero wtedy to zwala z nóg ;)

niestety nie znalazłem filmików (nie miałem dzisiaj czasu?) ze starych CP w Bolkowie albo najlepiej jeszcze z Grodźca, na których miałem przyjemność być, ale sporo jest nagrań z tegorocznych koncertów w Bolkowie... zatem na pewno znajdziecie coś ciekawego ;)

ja tymczasem chciałbym dorzucić koncert z Zabrza (jakość taka sobie, ale myślę, że wokalu Ani zawsze warto posłuchać... chociaż przyznam w sekrecie, że kiedyś bardziej mi ciarki chodziły, jak ją słuchałem :))

a to na deserek... troszkę religii :)

chciałbym tym samym pozdrowić Pana Jerzego Prokopiuka, który mi kiedyś kupił flet... to były inne czasy, a to nie był flet, jakich pełno było wówczas w sklepach... to był dobry instrument, na którym sporo grałem jeszcze później :)

nadal pamiętam jego wykłady z antropozofii... ciekawe czasy

Panie Profesorze... Król Ubu nadal jest w mojej biblioteczce i Junga zgłębiam równie zapalczywie jak wtedy, kiedy Pan nas tego uczył :)

• Like 2
dymna.jpg

Z mojej strony kończąc wątek Anji...

Na koncerty Anji Orthodox musi być odpowiedni nastrój...

Zapewne masz rację. Z drugiej strony nie mam przekonania do działalności Clostrkeller po "Fin de Siecle". Jakby coś z nich uleciało. Chcą coś robić, nagrywają, koncertują ale ja jakoś nie mam do tego przekonania. Na ich koncertach byłem chyba w 2003 i 2007. Pierwszy w Pięciu Nutach (jak dobrze pamiętam nazwę) był fatalnie nagłośniony, Anja trochę dziwna (jakby nie słyszała co śpiewa) a ten drugi to koncert akustyczny w Od Zmierzchu Do Świtu we Wro (był znacznie lepszy).

W oczekiwaniu na Zegarmistrza cover Closterkeller:

Oraz Anja z Abraxas w Trójce, koncert poświęcony Tomkowi. Z Adamem (wokalistą Abraxas) spotkałem się dwa razy- w Bydgoszczy i Poznaniu. Szczególnie to pierwsze spotkanie w Kuźni było niesamowite. Nie przypuszczalem, że przyjdzie i że będę miał możliwość kilkugodzinnej rozmowy z moim idolem. Cóż, czasem marzenia naprawdę się spełniają :) Przez lata Abraxas był dla mnie bardzo ważny, udało mi się nim zarazić trochę znajomych. Ostatnio słucham rzadziej ale pewnie wkrótce to się zmieni:

• Like 1

a ponieważ w innym dziale poruszaliśmy tematy facetów sukienkach, od razu miałem skojarzenia z jednym z Bogów przez wielkie B... ba - z tej najwyższej półki ołtarzy...

tutaj w fajnym towarzystwie dziewięciocalowych gwoździków...

tego pana mogę słuchać i w koronkowej bieliźnie i jest mi wszystko jedno - kiedy on śpiewa - czy to on ją ubrał, czy ja bym musiał ubrać :)

i dlatego jeszcze kilka rytmów troszkę wspominających wycieczki na wschód...

• Like 2
dymna.jpg