Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy słuchacie tego typu muzyki, ale pokaże Wam, nowy klip bardzo dobrego moim zdaniem ukraińskiego zespołu - Ocean Elzy. Oczywiście polskie stacje rajdowe z ukraińskiej muzyki puszczają tylko "Seksualna niebezpieczna" a oni maja naprawdę sporo ciekawych "żywych" zespołów.

Za czasów CCCP na Ukrainę się mówiło śpiewająca republika, mieli i mają olbrzymia ilość muzycznych talentów.

Edytowane przez MaxPan
  • Like 2

Nie wiem czy słuchacie tego typu muzyki, ...

...a oni maja naprawdę sporo ciekawy "żywych" zespołów

Jeśli o mnie chodzi to słucham prawie wszystkiego.

Jak możesz i jeśli jest, klip w wersji angielskiej to daj linka, nie mogę do końca zrozumieć tekstu.

Dawaj więcej linków do utworów ze wschodu.

Trochę przypomniałeś mi stare czasy. Byłem jakiś czas na Bałkanach i tam zafascynowała mnie ich muzyka ludowa. To chyba przez ten język, trochę podobny,

Przypomniał mi się też utwór U2, chyba nie było wcześniej.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tez dobry ich ( Ocean Elzy) utwór za który nota bene im się "dostało" bo był to soundtrack to filmu który cześć ukrainców nie akceptuje bo pokazuje nie tak jak by chcieli banderowców, a tak na prawdę film jest o miłości i o tym że wojna wezwała z ludzi jak pozytywne tak i negatywne cechy charakteru niezależnie od narodowości ( film leciał w polskiej telewizji na kanale Wojna i pokój.

Co wersji angielskiej poszukam i dam linka

A teraz link do właśnie do tej piosenki co trocha namieszała w swoim czasie,

Edytowane przez MaxPan
  • Like 2

Ocean Elzy.

Podobało mi się! Mam podobną co @Szlaf prośbę ale o oryginalne wersje językowe. Staram się słuchać w różnych językach. Angielskiego wszędzie za pełno. @Szlaf, przepraszam, że piszę jakby na złość. Jak tylko znajduje coś fajnego to słucham po norwesku, czesku czy niemiecku- byle w oryginale.

Po niemiecku x 2:

https://youtu.be/MzhWi-mWq2Q

Wersje koncertowe tego nagrania Lacrimosy na yt były złej jakości. Byłem na ich koncercie w Krakowie w Hali Wisły (2001). Ważny koncert w moim życiu. Tilo z ekipą byli doskonale przygotowani, wszystko świetne nagłośniene (przynajmniej na balkonie).

Jechałem na ten koncert z Wrocławia maluchem w którym się po drodze spaliła izolacja przewodów wysokiego napięcia ale dojechaliśmy i wróciliśmy :D

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

tak, żeby o tym The Gathering nie zapomniać,

Słuchałem tego utworu od deski do deski. Rzadko to robię na tym forumie. Przeważnie znam wszystkie utwory. Tego nie znałem.

Dawaj więcej. :)

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No wiesz, takie perełki to rzadkość, gdyby było ich więcej ...

na pewno jest tu kilku amatorów The Gathering to może komuś coś wpadnie w ogrze łapy i się podzielą hehe

p/s/ oczywiście najlepiej zapisać się na jakiś ichnie newslettery/FB - tam puszczają od siebie co nowego gdzie zagrali ;)

@Entropia, również pięknie dziękuję, nie znałem tego nagrania. Wiesz, gdy się patrzy na te dzieciaki (trochę podrosły, fakt) czujesz, że chodzi im o Muzę. Nie o lansik, nie pitu pitu. Chcą Ci coś opowiedzieć a przez muzę robią to tak pięknie, że się nie można oderwać. To bardzo szczere opowieści :)

...Zła pora roku na słuchanie Gatheringów, odpuszczę sobie do jesieni...

Po co tracić pół roku ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.