Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

zostawmy już te filozoficzno-teologiczne dywagacje, bo niepotrzebnie zaprzątają wątek, zaraz każdy napisze, a ja uważam, że nic przeze mnie nie przemawia, a inny powie, że to go obraża, etc .. :) i po co ?

natomiast co do naszych podróży w poszukiwaniu bożków muzyki to chyba nie było jeszcze tego pana

no i nie kojarzę, aby ten gościł
, co do pań to kilka ich było, tylko trzeba dobrze w głowie poszperać :) mi do głowy przychodzi
  • Like 1

We Wrocławiu jakby ciut cieplej. Ale wciąż zimno. Więc na rozgrzewkę-

P.S. Jakieś laski się tam kręcą ale nie wiem czy boginie :)

e: jak mogłem o niej zapomnieć-

, tutaj z całkiem niezłymi muzykami. Bogini jak się patrzy- głos, uroda... Edytowane przez Nikonem

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

początkujący po prostu wychodze z założenia że trzeba w coś wierzyć.Najgorsze to być ateistą, bo to jest bardzo szybka droga do egoizmu i wywyższania się.(ateistami jest większośc rządzących panstwami korporacjami ,w wojskach itp co się dzieje przez to na świecie wszyscy widzimy.Hitler ,stalin to też ateisci. Tych Bogów którzy ludzie wymyslili nie są dla mnie wiarygodni,no może po za Buddyzmem ale to już jest bardziej filozofia i to całkiem bliska wszechświatowi.Zresztą wszystkie religie wywodzą się z pierwszych wierzeń ludzi które własnie dotyczyły kosmosu głownie słońca i tego co się z nim dzieje 24 grudnia..Moim zdaniem to najtrafniejsze .

a jeśli chodzi o boginie vokalu to tylko Chaka Khan ,Sade ,Arletta Franklin albo nasze polskie wokalistki np. Bem i wiele innych ciekawych do któych dzisiejsze vokalistki nawet do pięt nie dostaja .Krótko mówiąc dzisiejsza muzyka to zero i komputery .Dobre wokalistki skończyły się w XXwieku !!!

a prosiłem !!! zacznijmy może od

Hitler ,(...) to też ateisci.

napisz dlaczego tak uważasz, jeśli nie potrafisz to nie wypowiadaj się w kwestiach, które ktoś ci powiedział, a samemu nie miałeś ochoty ich sprawdzić. To troszkę tak jak współcześni piszą, mówią, że wokalista Behemota wyznaje diabła, wierzy w diabła - bzdura, on nie wierzy w boga, więc jak może wierzyć w diabła. Co do Hitlera to poszukaj sobie klamrę wojsk niemieckich z 2 wojny i przetłumacz co tam było "bite", a potem zastanów się czy ateista zezwoliłby na coś takiego. Dodam, że takich śmiesznych dowodzików na nieateistyczność Hitlera jest wiele, kwestia prawidłowego rozumienia kim jest ateista.

co do wątku, to na dziś proponowałbym

było ? !!! Edytowane przez entropia

adiectus, ale przynajmniej mogłeś dać inny utwór, niż wrzuciłem kilka dni wcześniej ;):

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=997562

BTW: fajnie, że będą w tym roku w Polsce razem Metallicą ;)

a to jeden z moich

: z premedytacją wybrałem filmik z Panią, bo tak mało tych dziewczyn...
dymna.jpg

No dobrze, późno jest, więc zaryzykuję ;)

Oglądałem"Helikopter w ogniu" więc podeślę link do Pani która w muzyce do tego filmu zaangażowała swój głos:

Ile to popołudni, machając nogami siedząc na parapecie, poświęciłem na słuchanie tej muzy. A było to pod koniec 80 lat.

@początkujący, ładna taTwoja bogini...

e: @pyzdera dziękuję w imieniu Bogini. Mnie jednak przyciągnęło na tej płycie to:

resztę Twych propozycji przesłucham we Wrocławiu bo znów, na służbie, dłubię u poznaniaków (pozdrawiam tubylców!).

Edytowane przez Nikonem

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Przymierzam się do tego wątku od samego początku... Trochę już żeście poustawiali moich bożków ale to nic...

Pink Floyd - zawsze i chyba od zawsze ;)

The Doors, Led Zeppelin, Deep Purple, Metallica, AC/DC oj długo by wymieniać... ale brakuje tu posążka

,
- Ten Pan maluje gitarą :)

Pamiętacie Vanesę Mae? - no to mam coś lepszego :)Jelonek i Harmattan, a wcześniej Jelonek grał między innymi w Ankh - Ankh - Paganini,

Ale skoro już po polsku, to

- jakiego to ma kopa!
- trzeba mieć jajo :) i jeszcze -

A panie?

Elżbieta Mielczarek, jeszcze raz - tym razem Hotel Grand,

,
, Texas,
- Pani zaczyna od 1:05 - podobno trafiła do tego numeru prawie że z łapanki :), a Floydów można by słuchać i słuchać... "
"

? - jakiś czas temu de mono to zrobiło, ale oryginał w mono jest o kilka klas lepszy ;

Znacie największy szlagier ogniskowy, to pewnie też znacie,

A

?, Tadeusz Woźniak,
, Fajne gitarki u Bregovica...

Kurde, numer za numerem sie przypomina - jeszcze tylko to: Uriah Heep - July Morning

Dzięki za 3G - z Purplami rewelacja. Steve Vai wymiata - będzie parę płyt do kupienia

@Nikonem - mam płytę ktora wpadła mi przypadkiem w ręce, raz mi się podoba, a raz nie :) Dead Can Dance "Duality" A tam między innymi jest

A na koniec kawał

- najlepiej brzmi na "Volume Max" i dużych rokendrolowych kolumnach, tak żeby tynk się sypał!

Edycja - podmieniłem jeden link na lepszy

Edytowane przez pyzdera

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Boguś... Jedna z bogiń, którą kocham, ubóstwiam i dla mnie żyć będzie wiecznie...

dzięki, Whitney... zawsze szkoda, kiedy bogowie odchodzą na Olimp.

ale skrawek raju dostaliśmy od niej w trakcie tej chwilki, kiedy z nami była...

dymna.jpg