Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Grzegorz z Ciechowa - polski artysta polskiego pochodzenia w bardzo polskim teledysku. Chociaż takiej Polski już prawie nie ma:

Mamy na ruszcie muzykę filmową. Hmm, podejrzewam, że wrzucałem. Mam taki sentyment do tego kawałka, że nawet jeśli, warto powtórzyć :)

Tak na zachętę do pracy, "młodzi wilcy" ;)

• Like 1

nihil fit sine causa

Przed przyjazdem Black Sabbath do Łodzi chciałem się podzielić takim kowerkiem <nowesłowo> ;) "War Pigs":

(fajny skład na scenie)

a jakby się ktoś zastanawiał, czy dziadków jeszcze warto zobaczyć latem 2014, to koncercik z tego roku ;) tak dla rozgrzania zmarzniętych kości (oczywiście startujemy War Pigs)

będzie głośno

będzie ciężko

ale

będzie zabawa

będzie się działo :P

https://www.youtube.com/watch?v=oW29hs8uHqU

i teraz mam dylemat, czy wolę słuchać riffów w wykonaniu Zakka czy Tony'ego :D grają zupełnie inaczej i obaj do mnie przemawiają :)

Woodkid

dzięki. coś nowego :)

:::::::::::::::::::::::::

o qrcze... oni nadal grają... Skid Row:

• Like 2
dymna.jpg

@up, Kaczkowski zaprezentował kilka nagrań z koncertowej płyty Black Sabbath z 2013. Nagrywali chyba w Australii, brzmieli bardzo dobrze!

e: teraz dopiero zobaczyłem, że właśnie to wrzuciłeś :D

Edytowane przez Nikonem
  • Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Iza Lach. W Polsce było o niej cicho póki nie zainteresował się nią Snoop Dogg. Najlepszy cover jaki ostatnio słyszałem.

https://www.youtube.com/watch?v=ZbxS00bZHmc

• Like 3

Zapraszam do skorzystania z darmowej reklamy w Internecie i dodawania ogłoszeń biznesowych w portalu biznesowym solidnypartner.eu

W ramach poszerzania muzycznych horyzontów: The Knife "HeartBeats" (głos w Fever Ray) oraz Susanne Sundfor "The Brothel" (wolałbym żeby śpiewała po norwesku jak Kari Bremnes czasami) czyli inspirujemy się muzą ze Skandynawii (The Knife- Szwecja, Susann- Norwegia). Może ktoś z was zna coś ciekawego z Danii, by było do kompletu?

• Like 4

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nikonem skąd wygrzebałeś The Knife ? Słuchałem tej grupy namiętnie na studiach .Robilismy nawet wieczorki z winkiem przy tej kapeli :)

i mała PROWOKACJA ...... ;P

wiem że wszyscy już tym żygają bo jest wszędzie - na PIO już też :)

Edytowane przez unnamed
  • Like 2

W ramach poszerzania muzycznych horyzontów: Może ktoś z was zna coś ciekawego z Danii, by było do kompletu?

no to z Danii coś zupełnie świeżego... Z Danii, bo tam się poznali i wspólnie zainspirowali. Międzynarodowe trio:

Blueberry to alternatywny projekt wielokrotnie nagradzanych muzyków ze środowiska duńskiej Carl Nielsen Music Academy.

Skład zespołu:

Ania Rybacka (PL) - vocal, looper, effects

Adnan Zukanović (Bosnia) - synhesizers, piano

Roux Spana (PL) - computers&keyboards

a teraz coś świątecznego od Dava Coverdale'a z WhiteSnake

10h Whamu... nie zniese tego nie zniese... ;)

• Like 3
dymna.jpg

Mija 14 lat od Jego śmierci. Nie zgadzałem się z Jego wieloma wyborami a szczególnie z tym najważniejszym. Był jednak moim bogiem muzycznych fascynacji wieczorów i nocy. Tomku, gdziekolwiek jesteś dziękuję Ci za wszystko!

Tomasz Beksiński 26.11.1958 - 24.12.1999:

"Tomasz Beksiński był tłumaczem języka angielskiego. Przetłumaczył m.in. wszystkie ówczesne filmy o Jamesie Bondzie, Harrym Callahanie i niemal całą twórczość filmową i telewizyjną grupy Monty Pythona, których był gorącym miłośnikiem oraz kilkadziesiąt innych filmów, między innymi: Milczenie Owiec, Dzikość serca, Rój, Ktoś mnie obserwuje, Robin Hood – książę złodziei, Czas Apokalipsy, Po tragedii "Posejdona",Ptasiek, Szklana pułapka, Nie oglądaj się teraz, Drakula, Frankenstein, Zabójcza broń, 1941, Smętarz dla zwierzaków, Wściekłe psy. Współpracował z TVP i firmą ITI.

Tłumaczył również teksty piosenek, prezentowanych zespołów takich jak np.: The Cure, Devil Doll, Genesis, Marillion, Iron Maiden, King Crimson, Pink Floyd, The Doors, Ultravox, Joy Division, Lacrimosa, Depeche Mode, The Sisters of Mercy.

Fragment Jego ostatniego artykułu w "Tylko Rock" numer 1/2000, który ukazał się po Jego śmierci:

Spójrzmy więc wstecz i wspomnijmy to, dlaczego warto było żyć: Kruk Edgara Allana Poe. Zamek Karmazynowego Króla. 17 minuta Echos Pink Floyd. James Bond. Nights In White Satin The Moody Blues. Adagio Albinioniego. Kobieta Wąż (The Reptile) w kwietniu 1970 roku - seans w sanockim kinie San, kiedy po raz pierwszy i ostatni bałem się na horrorze. Atom Heart Mother. Andante z Tria Es-dur Schuberta. Tom and Jerry. Coca-cola i ketchup. Rzygający grubas w Sensie życia wg Monthy Pythona. Czas apokalipsy. Drugi koncert Marillion w Gdańsku, gdy Fish śpiewał Lawendy "tylko" dla mnie i Anki. Clint Eastwood i scena z rondlem w westernie Joe Kidd. O fortuna - pierwsza pieśń z Carmina Burana Carla Orffa. Twin Peaks. Wizyta w Domu Kobiety Węża (Oakley Court pod Londynem). Wzruszenie, gdy przyszło mi zapowiedzieć koncert Petera Hammilla w Filharmonii Pomorskiej w Bydgoszczy 14.10.1995. Miłość w czasach zarazy Marqueza. Lost Highway. Noc i poranek 31 maja 1998...

Wszystkie te chwile przepadną w czasie, jak łzy w deszczu. Pora umierać.

Pink Floyd Echoes:

Nie trzeba nic więcej dodawać, prawda? ... Być może utwór, który wybrał na swój Requiem:

Closterkeller "Violette":

Edytowane przez Nikonem
  • Like 4