Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

@Nikonem piszesz zapewne o sklepie "demo" naprzeciw kościoła garnizonowego. Ja miałem to szczęście, że znałem ludzi zaopatrujących się w tym sklepie ;)

Myślę, że to właśnie tam. Byłem jednak tylko raz w tym sklepie i to około 11 lat temu więc pewności nie mam ;)

Został Tiamat którego chętnie, od czasu do czasu, słucham.

Dziś chciałbym Was zainteresować dość niezwykłym duetem- Mari Boine i Jan Garbarek. Wspólnie wydali chyba tylko jedną płytę ale za to jaką! Teraz doczytałem, że w nagraniu uczestniczył również Weber (mam jakąś jego płytkę, nie pamiętam dobrze ale kojarzy mi się z basem). W każdym razie płyta jest z 1995 roku, tytuł "Visible Word", w większości to kompozycje Garbarka.

Bardzo proszę, żebyście postarali się posłuchać obu nagrań w całości :)

https://youtu.be/UYhrNcuWUWA

Poniżej Dhafer Youssef z koncertu:

https://youtu.be/HdkCE0UDq2w

• Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Nikonem Anathema to klasyk gatunku, ale ewolucję przeszli niemałą. Najnowsza płyta to nie to samo co Eternity czy Silent Enigma, ale na każdej jest "coś ciekawego". ;]

Ja dziś stety/niestety w odmiennym nastroju, stąd polecam myślę pana, który nie musi się bić o panteon

https://www.youtube.com/watch?v=wU7ZuVZHqTk

acha chociaż te 15 minut wytrzymajcie ;)

• Like 3

@up, ten koncert prezentowala mi koleżanka jakies 10 lat temu. Od tego czasu go nie słuchałem ale też polecam :)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Skoro wesoło to wesoło :) Pewna koleżanka wyciągnęła mnie kiedyś na film a tam... wesele (sorry, miało być Miś ;) ):

e: niezły ten skaSlayer :okularnik:

Edytowane przez Nikonem
  • Like 2

Ja dziś w jakimś romantycznym uniesieniu ze smutnym love story ;)

Catherine Deneuve to do dziś jeden z moich kobiecych ideałów, o których w tym wieku już nie myślę, i się nie kieruje ;) ale miło powspominać (ojciec miał jej foty z lat 70 tych i późniejszych hehehe) i rozkochał mnie w niej zresztą co to za "Dancing" bez..

"łap łap szuwary, łap łap.."

"szugar bejbe lovveee, jeee" :)

• Like 3

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków