Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

No, jeśli na taki temat dziś gramy :)

Proszę bardzo. To było przy ooostrym piciu w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu. Wtedy pierwszy raz usłyszałem płytę Lao Che i ich spojrzenie na Powstanie Warszawskie. Przyznam, że zrobiło to na mnie duże wrażenie. Chłopacy zagrali z sercem.

Dlatego z przyjemnością wspominam tutaj tę płytę i udało mi się znaleźć wersję z ciekawym filmem. Polecam całą płytę Powstanie Warszawskie.

Warto pamiętać, że zginęło wtedy (według różnych źródeł) ponad 150 000 Polaków. Obrzydliwe, że do dziś wykorzystuje się Powstanie przy gierkach politycznych obrzucając się winą. Czy Powstanie powinno wybuchnąć czy nie. Teraz to nie jest ważne. Trzeba pamiętać o tych którzy nie pierd....li głupot tylko walczyli i ginęli. Żebyśmy my teraz mogli na wszystko narzekać. Chyba mamy lepiej od tamtych dzieciaków, co? Szlag mnie trafia czasami.

Sorry bo się rozpisałem.

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nawiązując do pomysłu @Trotyla... Polski zespół ale który spróbuje po angielsku śpiewać. Pewien moderator który tu często zagląda lubi takie klimaty, nie wiem tylko czy w takim wykonaniu :)

Byłem na ich koncercie 5 lat temu w Od Zmierzchu Do Świtu. Był trochę niepotrzebnie (jak dla mnie) przekrzyczany, głośny. Przyznaję, że nagrania ze studia przemawiają do mnie lepiej. A jeszcze niżej dowód, że z budowaniem nastroju na koncercie też czasami sobie radzą :)

Cóż, muzyka jest moich schronieniem...

• Like 3

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

łooo dobre koncerty ;) ( w 2004 Woodstock grał "Hunter" byłem i jak zawsze świetnie się bawiłem ;) lecz ja dorzucę coś ze starszej epoki;)

https://www.youtube.com/watch?v=3AL73LYo64A

• Like 3

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Dzisiaj mocny polski akcent...

Allle koncert, chłopaki wciąż dają radę! Illusion wymiata konkretnie!!!

"Oko za oko, za oko, ząb za ząb. Przemoc rodzi przemoc!"

Edytowane przez Nikonem