Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Odrobina niemieckiej precyzji... pełne prostoty piękno.

(zwróćcie proszę uwagę na wersję językową pierwszego nagrania, no i miejsce koncertu...)

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

no to jak już wspomniałem o Żarskiej imprezie co się teraz w Kostrzyniu odbywa ;) to przedstawię ostatni zespół w tym kraju który trzymał w tych klimatach dla mnie pewien poziom ( z tych nowszych ;) również na żywo słyszałem ;)

https://www.youtube.com/watch?v=tY5kBVTAmGs

no i wiadomo "ONA" :) (znałem takich co nie wiedzieli kto tam na gitarze wymiata, a wiadomo Grzegorz Skawiński czyli kontynuacja Skawalker

• Like 3

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Pamiętacie Ziyo?

Niestety to nagranie znalazłem tylko z takim obrazem.

I New Model Army, byłem na ich koncercie w 1988 roku w Wawie, festiwal Marchewka, jak pamiętam. Pojechałem tam na Clan of Xymox. Stare dzieje :)

P.S. @Herkules, plusik za ONA, za to drugie nagranie nie :)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Trotyl, faktycznie spoko klimat. Gdzieś mam chyba jakąś składankę Mystic.

To ja może nagranie zespołu który już tutaj chyba był, nie jestem pewien a przeszukiwać mi się nie chce :)

Alan Parsons Project, w osiemdziesiątych latach to była ambitna choć popularna grupa (tak, to możliwe połączenie). O założycielu zespołu warto poczytać bo to geniusz muzyczny który współpracował m.in. z The Beatles i Pink Floyd.

Pierwszy wstawiam hit żebyście złapali haczyk a poniżej nagranie z płyty którą szczególnie cenię. Niestety kasetę (wciąż jeszcze słucham kaset) pożyczyłem pewnej damie która jakoś zapomniała mi ją oddać. Płyty nie mam ale może kiedyś sobie kupię?

"Tales of Mystery and Imagination" inspirowany twórczością Edgara Allana Poe. Udało mi się znaleźć całą płytę. Przyjemnego słuchania :)

https://youtu.be/bpko7c3hte0

• Like 1

Zespół, który w latach 90=tych poprzedniego wieku zrobił dużą - jak na ekipę z Brooklynu - karierę. Chcieli zrobić coś więcej, niż handel zakazanymi środkami i im się udało. Byli przez kilka lat na Topie. Nazwę Biohazard wymyślił ich kolega z dzielnicy, Peter Steele (prawdziwe nazwisko: Ratajczyk, nie żyjący już lider zespołu Type O Negative):

@entropia, niezłe to było. Samo życie, że tak powiem :) Te baby...

Jak sentymenty to sentymenty. Pomyślałem o Archive, chciałem wrzucić Again ale pewnie znacie więc poszukałem czegoś innego. Jedno starsze drugie dużo młodsze :)

@Uzyszkodnik100, do Type O Negative robiłem parę podejść, dostałem nawet płytę w prezencie ale wokal mi nie pasował. Nie mogłem się przełamać. To co dałeś tutaj to początek był nawet spoko :)