Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio smutno wokół tej grupy, niestety... Przemijanie dotyka wszystkich nas.

Maanam "Ty nie Ty" oraz "Nocny Patrol":

https://youtu.be/seNQ9gK2JBs

• Like 3

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No to może coś więcej z Budki Suflera z okazji zakończenia działalności. Wrzucałem już kultowe utwory z wokalem śp. pana Czystawa i gitarą pana Borysewicza. Teraz czas na innych wokalistów i inne kultowe utwory.

Nawet socjalizm ma pewne zalety:

b451130a233286771aba711b2f2865b7_original.jpg?1383738186

• Like 3

nihil fit sine causa

Jako, że Janick ma dzisiaj urodzinki, to może troszkę Iron Maiden dla poprawnej inspiracji na zimny śnieżny dzionek? :)

a ponieważ tutaj zagrał z Fishem na jednej z moich ulubionych płytek (Vigil In A Wilderness Of Mirrors), to koniecznie muszę wkleić też ten kawałek:

• Like 2
dymna.jpg

Bo ja mówi jestem z lasu

Bo ja mówi jestem z lasu i już

Jestem z tego, tego i tego i trochę

(chociaż już wrzucałem) :)

Ironi mają genialne okładki, od dawna się nimi zachwycałem. No dobra, coś o przemijaniu, jest już coraz dłuższy dzień, więc odrobina depresji nie zaszkodzi:

• Like 3

nihil fit sine causa

Hmm, ja znalazłem coś sprzed trzech lat, muszę nadrobić zaległości. Świetny kawałek Illusiona z równie dobrym teledyskiem:

e: Dziś natknąłem się na wynik pewnej kooperacji, ale nie mam jeszcze wyrobionego zdania:

Edytowane przez Trotyl
  • Like 3

nihil fit sine causa

Znacie Arcana? Stawiam browca, że Trotyl zna. Arcana słuchałem kiedyś gdy dużo czasu spędzałem w samochodzie a jeszcze więcej w pociągach. Teraz nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz siedziałem w pociągu. A kiedyś wyjazd około 5 do Warszawki, chyba koło 9 na miejscu (Leszno, Poznań, Kutno). Pociąg to było jakieś intercity, więc szybko i jeszcze klima, kawa i ciacho. A z powrotem było inaczej- nocny pociąg (chyba przez Czewę, Opole), dłużej i bez ciacha, kawy ale w mordę można było spokojnie dostać. Wozilem trochę kasy więc siedziałem obok konduktorów lub w Warsie. Kiedyś z pół wagonu obyzgane bylo krwią bo goście coś sobie wyjaśniali z użyciem ostrych narzędzi.

Fajnie się wtedy nadrabiało muzę, raczej byłem na bieżąco, był czas na czytanie książek. Jeździłem na tyle regularnie, że poznałem się z jakimś barmanem z Warsu i graliśmy w szachy a klienci byli kibicami. Szczerze, na ogół przegrywałem bo gość leciał schematami i niszczył wszystkie moje finezyjne ataki :D

Okej, Arcana: "Like statues in the garden of Dreaming"...

oraz Dead Can Dance ze swojej pierwszej płyty. Jest okazja bo pod koniec lutego minie 30 lat od jej wydania. Dead Can Dance "Musica Etenal" (z ciekawym obrazem):

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Bóg aktorstwa odszedł, Philip Seymour Hoffman prawdopodobnie przedawkował heroinę. Po 23 latach bycia czystym nałóg nagle go dopadł w zeszłym roku. Grał w takich filmach jak "Nim diabel dowie sie, ze nie żyjesz" https://www.imdb.com/title/tt0292963/ - gdzie o ironio wcielił się w gościa uzależnionego od hery, albo "Capote" https://www.imdb.com/title/tt0379725/ - za rolę w tym filmie dostał Oskara.

• Like 1

@Nikonem, już trochę tak, na pewno będę znał dokładniej. Dzięki :)

Dziś miał premierę teledysk Percivali, z pewnością dołączą w przyszłości co nieco do kanonów polskiego metalu.

A tutaj jeszcze starszy, z tej samej płyty:

e:l

Edytowane przez Trotyl
  • Like 1

nihil fit sine causa