Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, masz rację. Podobno nie jestem typem melancholika ale co zrobić, lubię taką muzę. Miałem "ciężkie" dzieciństwo- wychowałem się na audycjach Beksińskiego, 4AD i Joy Division. Wesołe nutki, prawda?

Prawdę mówiąc zrobiło mi się smutno, że Nalepy już wśród nas nie ma i Miry też...

P.S. Na przyszłość jednak postaram się takie nastroje przynajmniej tutaj hamować :)

• Like 3

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

nie zapomniałem :) - zastanawiałem się, co wrzucić... ;) bo mają w projekcie My Riot na sumieniu też taki gorzowski epizod:

...ale pomyślałem, że Bruk na pewno zaraz ktoś wrzuci, jak wywołam Glacę do tablicy :P;)

A jeszcze taka ciekawostka na dobranoc - Ozzy śpiewa Lennona:

https://www.youtube.com/watch?v=awOcbVoS4yE#t

• Like 3
dymna.jpg

w sumie dzisiaj jakoś nie ;)

ale Glaca od lat nieźle mnie zaskakuje (pozytywnie) w kolejnych projektach na Woodstocku w Kostrzynie i myślę, że należy się mu kilka chwil na naszym ołtarzyku ;)

https://www.youtube.com/watch?v=4O2hQnrZjGc

i fantastyczny występ z projektem Republika (w mojej ocenie najżywsza wówczas interpretacja Grzesia C.):

• Like 3
dymna.jpg

a dzisiaj rano rozbudził mnie łagodny dziewczęcy głos...

...Evanescence

uwielbiam połączenie ostrych gitar i delikatnej kobiecości w wokalu od kiedy pierwszy raz usłyszałem Anię Ortodox ;) ... qrcze; to już dawno :)

• Like 3
dymna.jpg

Ze Sweet Noisa jest jeszcze fajny i akuratny tutaj kawałek "wyżej", ale już wrzucałem :P Co do Evanescence to jeszcze dorzucę dwa teledyski:

połączenie ostrych gitar i delikatnej kobiecości w wokalu

Trochę mi tego chodzi po głowie, jeszcze pomyślę...

• Like 3

nihil fit sine causa

Trochę mi tego chodzi po głowie, jeszcze pomyślę...

oj mi też :)

to wrzućmy troszkę dziewczyn na dobry początek tygodnia. Nie tylko te dziewczęta, co dawały wokal przy ostrych gitarkach (ale koniecznie też :) )

słodziutka Alanis Morissette:

a nie wiem, czy pamiętacie taki duecik? ja nadal je uwielbiam... i ubolewam, że dziewczyny już nie grają wspólnie:

Shakespears Sisters:

dawać kolejne ;)

• Like 3
dymna.jpg

no chyba nie onieśmieliłem zacnego towarzystwa i podrzucicie jakieś fajne ulubione wokalistki ;)

może za słabe te gitarki i głosiki powyżej, to polecam The Agonist z Alissą White-Gluz (taki kobiecy głosik):

a tu Alissa w innym projekcie - z Arch Enemy:

• Like 3
dymna.jpg