Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Czy taka Arka Noego też się załapuje do kółka?

Arka jest cool. właśnie się rajcuję ich nową płytką, którą mam z autografem Litzy :)

no i zwala mnie z nóg

prawdziwa Petarda

szczególnie mi się podoba NIEIDEALNA - kocham taką energię :)

Najnowsza płyta Arki Noego Petarda; to połączenie rockowego brzmienia lat 80. i tekstów o życiu młodego pokolenia. - To już czwarty skład Arki Noego, zespół ma 15 lat. Pierwsi muzycy są już zamężni, żonaci, mają dzieci. Ja mam przecież dwoje wnucząt. Czas leci, ale jak widzimy na koncertach, stare piosenki są nadal aktualne - opowiada lider zespołu Robert Litza - Friedrich.

Nasze najmłodsze dzieci, które mają teraz po kilka lat, są bardziej rockowe i chcą rockowej muzy, dlatego ta nowa płyta tak brzmi - dodaje.

Najmłodsze dzieci godnie zastępują starsze rodzeństwo i z całej siły krzyczą o miłości, o przeszkodach nie do pokonania bez wiary, o " życiowym GPS", który prowadzi najkrótszą drogą do celu, o trudnych relacjach między ludźmi, o nowoczesnym człowieku, który jest niebezpiecznie rozpędzony, o tym, że życie ma sens i jest piękne mimo wielu przeciwności.

Jest też piosenka o niedawno zmarłym przyjacielu zespołu - Andrzeju, który był "świętym" człowiekiem i pędził przez życie na skuterze, pocieszając wszystkich naokoło. Mnóstwo treści i melodii, a to wszystko na rockowo! Na płycie, oprócz dziesięciu piosenek, znajdują się jak zwykle wersje instrumentalne i niespodzianka.

Wszystko w zespole odbywa się na zasadach współpracy partnerskiej. Mimo że jestem dziadkiem, mam w sobie dużo dziecka. Dobrze mi się z dziećmi pracuje. To jest najlepsza publiczność, dlatego, że niepodatna na naciski z różnych stron. Oni są szczerzy. Albo im się coś podoba i chcą tego słuchać i tańczą, albo im się nie podoba i mówią: wiocha, nie śpiewamy do tego, nie chcemy - opowiada gość Piotra Barona.

za PR3: https://www.polskieradio.pl

• Like 2
dymna.jpg

Obecność Pana Wojtka Manna na antenie zawsze mnie podkręca do skocznej muzyczki

poskaczecie ze mną? :)

Bullet 4 My Valentine

Trivium

edyta: czy też macie wrażenie, że w Trivium śpiewa jimmi?

• Like 3
dymna.jpg

Obecność Pana Wojtka Manna na antenie zawsze mnie podkręca do skocznej muzyczki

poskaczecie ze mną? :)

Nie wyobrażam sobie piątkowych poranków bez Trójki :)

I słynne Pana Manna na koniec piątkowej audycji: "Jeśli wszystko dobrze się ułoży zobaczymy się w niedzielę" a potem Hot Blood "Soul Dracula":

https://youtu.be/K9lOEngxKfE

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

ale modlitwy aż do zejścia na kolana?

Ja to nie jestem z tych pobożnych, rzadko uczestniczę w nabożeństwach. Kilka zdrowasiek mi wystarcza i padam na kolana ;) Zresztą sam widziałeś jaki ze mnie przykładny Polak-Katolik :D Modlitwa to dobry, choć nie zawsze skuteczny lek na pewną przypadłość, odstrasza demony ;)

bo jak tak, to wiesz, że ja chętnie

Pewnie kiedyś się nadarzy okazja, ale nie teraz ;)

Tymczasem, ktoś mi przypomniał takiego artystę:

• Like 2

nihil fit sine causa

po raz kolejny mam kłopot z wyszukaniem tematu "Bóg jest jeden..." nawet wpisując słowo "Bóg", "jest jeden" ... ciekawa sprawa - chyba, że z premedytacja wątki poboczne nie sa przeszukiwane - całkiem zresztą rozsądnie...

ale do rzeczy, kłamliwe sa nie tylko wyszukiwarki, choć nie wiem dlaczego przypomina mi to Pixies..

jak każdy kłamca jest bezbłędny...

to to już jest godna przypomnienia muzyka której początek kończył matrixa - na poranek jak znalazł

myslałem że tego po prostu nie ma ale dziewczyny nie kłamią (z długawym wstępem - ale jak dlamnie warto - nie ma)

https://youtu.be/TykpudHg69k?t=56m14s

ale żby nie było tak poprostu źle i do dup y robie wam paparara

z jakże prawdziwym Pogodno!

ale jeśli nie słuchaliście Magnes'a polecam on powala i poraz pierwszy zobaczyłem gościa... który solo powala

dynamika tego numery powala jak najlepsze halne - weź to przytul!

perkusja jak z bajki (197...)

a tu prawdziwy gość Bajzel z polska

na zagranicznych saksach w ameryce dawno temu ale piękne!

ps.

lekarze powinni przepisywać Muzykę kłamcom i bydlakom

w mechanicznej pomarańczy zbój słuchał oper'y i źle skończył (dobrze mu tak)

(zAwVSZE - zawsze?)

Edytowane przez bananasltd
  • Like 2

Up,

Pamiętaj, że każdą wyszukiwarką sterują ludzie.

Temat jest podpięty na samej górze https://www.forum.optymalizacja.com/topic/143464-bog-jest-jeden/page-81

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

a tak sobie dzisiaj pomyślałem...

...Deep Purple zawsze pasuje ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1slq_FwRN8o

no Led Zeppelin oczywiście też zawsze pasuje :)

po raz kolejny mam kłopot z wyszukaniem tematu "Bóg jest jeden..."

proponuję szukać pod tym linkiem:

Bóg jest jeden

• Like 3
dymna.jpg

Posłuchałem z ciekawości domowych melodii, i jestem zdania że te ich melodie powinny pozostać domowymi.
Dla miłośników pomidorów sama Jej Ekscelencja!

Edytowane przez kszynka
  • Like 1

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.