Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna smutna rocznica minęła kilka dni temu. Tomek Beksiński. Minęło bodajże 18 lat (kiedy?). W 1999 miałem bardzo słaby czas, uciekłem do Karpacza na tamte Święta. Byłem sam. A gdy się dowiedziałem o Tomku była niesamowita, długa nocna rozmowa z Piotrkiem Stelmachem, który w tym czasie prowadził audycję w Trójce. Takie mam wspomnienia. No i audycje Tomka z lat '80. A w przytoczonej audycji jest i o Umarłych co Potrafią Tańczyć i fascynacji Muzą, dla niektórych Bogiem. Być może @lovelything zrozumie? Jak myślisz @początkujący? Pewnie będzie mu ciężko bo o fascynację i poświęcenie trudno teraz. Tak myślę. No, okej - Muza, Audycja, Tomek... Słuchamy:

• Like 2

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

17 hours ago, Nikonem said:

Jak myślisz @początkujący?

...wątpię ;) tak po pierwszej wypowiedzi trudno jest mi napisać, że cokolwiek do niego jest w stanie dotrzeć, ale oczywiście mogę się mylić :)

A za Tomkiem i jego nocnymi audycjami też bardzo tęsknię [*]

• Like 1
dymna.jpg

15 hours ago, Siciliano said:

witamy po długiej przerwie ;)

;) to, że się nie odzywam, nie znaczy, że nie obserwuję czujnym okiem, co się tu wyprawia :P

A z hitów to teraz chyba nic nie ma lepszego od Zenka Martyniuka :P

...oczywiście taka gra słowna SEO dla średnio wtajemniczonych... :D

dymna.jpg

Trochę zapomniane.

A propos Zenka, Zenka Martyniuka. Sylwestrowy hit. :)

Edytowane przez SzlafRock
  • Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 2 tygodnie później...
Dnia 28.12.2017 o 18:24, Siciliano napisał:

Krzysztofie

Również załapałem się na to imię więc może coś podrzucę przy okazji :D

Z nowych, o ile ktoś lubi ten klimat, polecam "Viridian" Closterkeller. Świetnie brzmi na dobrych słuchawkach. Powiem tak- warto było czekać 30 lat na najlepszą płytę Closterkeller!

A poniżej nagranie, którego słuchałem przed chwilą.

P.S. @SzlafRock z Ziyo to mi się głównie "Wyspy" kojarzą. Chyba była na liście w Trójce.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 2 tygodnie później...

Minęło 30 lat gdy byłem na pierwszym (i jedynym) koncercie Kultu. Nigdy nie byłem ich specjalnym fanem a tu proszę - krok za krokiem coś się zmienia. 2 x Hey raz w Kultowych barwach (zwróćcie uwagę jak dzieciaki znają tekst!) a potem wspomnienie z przeszłości w duecie z Ryśkiem...

• Like 1

wzięło na wspomnienia ;)

• Like 1

Sprawdź  kontenery biurowe Ultramodula, – to innowacyjna marka z branży budownictwa modułowego będąca częścią firmy Ultragroup.
Autoryzowany sklep z zegarkami, zegarki męskie i damskie - Zegart.pl

A może chcesz kupić meblościanki - sprawdź perlavita.com.pl meble do każdego wnętrza. W dobrej cenie.