Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Dzieło absolutnie doskonałe.

P. S. Poznałem na kasecie. Układ utworów był Inny. Dzisiaj ponownie wysłuchałem w całości. Poe i  Parsons :ok:

Edytowane przez Nikonem
  • Like 2
  • Thanks 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 1 miesiąc temu...
W dniu 17.12.2015 o 07:07, mcmagik napisał:

Swoją drogą, odkąd Nikonem zaginął* wątek przymarł ?

* ktoś wie co się z nim dzieje?

"Jeszcze płynę, ale kra nade mną zamarza"

Dziś oddycham przy tym

• Like 2
  • Thanks 1

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 5 tygodni później...
W dniu 11.07.2022 o 18:13, Trotyl napisał:

Z tej płyty Parsonsa, mój ulubiony kawałek, to ten od 3:40

No proszę, a ja "wzniośle" myślałem, że jedyny słucham :D

W dniu 11.07.2022 o 18:13, Trotyl napisał:

Ostatnio wpadło mi w ucho:

Początek podobnie, na resztę być może przyjdzie czas.

Robercika po gitarze od razu można poznać ;) Fajna współpraca tu i w The Glove.

W oryginale dziewczyna zawiesiła poprzeczkę poza zasięgiem, a jednak warto było próbować.

To nie jest szczególnie nawiązująca, czy w ogóle odpowiedź...

Ja już kiedyś zachwyciłem się kilkoma zespołami z Ukrainy (np. Semargl), a przez ostatnie miesiące trafiałem na kilka składanek takich "wojennych". W jednej z nich wyłowiłem kawałek, który chodzi za mną od ładnych paru tygodni.

W dniu 7.06.2022 o 23:16, Nikonem napisał:

Dzieło absolutnie doskonałe.

P. S. Poznałem na kasecie. Układ utworów był Inny. Dzisiaj ponownie wysłuchałem w całości. Poe i  Parsons :ok:

Kilka tygodni temu byłem na giełdzie staroci. Stał facet z kompaktami. Kupiłem oryginał z 1987 za dychę.

• Like 1

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

22 minuty temu, blazejs napisał:

Kilka tygodni temu byłem na giełdzie staroci. Stał facet z kompaktami. Kupiłem oryginał z 1987 za dychę.

Ja pamiętam wielokrotne nagrywanie na tę samą kasetę, słuchania UKF w radiu lampowym. Braku dostępu do dobrego sprzętu grającego o czarnych płytach czy o kompaktach nawet nie wspomnę. Ale to wtedy była prawdziwa celebra, wsłuchiwanie się w każdą nutę czy głos.

Teraz z poziomu telefonu mam dostęp do ilości płyt, które zawstydziłyby polskich dziennikarzy radiowych z 80 lat. Zrobił się przesyt. Na granie w tle najczęściej wybieram Radio Paradise. Trafiają się tam (jak dla mnie) mało znane perełki jak choćby Asaf:

46 minut temu, Nikonem napisał:

Ja pamiętam wielokrotne nagrywanie na tę samą kasetę, słuchania UKF w radiu lampowym. Braku dostępu do dobrego sprzętu grającego o czarnych płytach czy o kompaktach nawet nie wspomnę. Ale to wtedy była prawdziwa celebra, wsłuchiwanie się w każdą nutę czy głos.

Teraz z poziomu telefonu mam dostęp do ilości płyt, które zawstydziłyby polskich dziennikarzy radiowych z 80 lat. Zrobił się przesyt. Na granie w tle najczęściej wybieram Radio Paradise. Trafiają się tam (jak dla mnie) mało znane perełki jak choćby Asaf:

Fajne:) Ja słucham czasami RockSerwis FM, czasem coś fajnego na MixCloud trafię, czasem coś YT podrzuci, a i tak najczęściej archiwalne audycje Beksińskiego. Teraz faktycznie jest przesyt, ale nieraz mam wrażenie że gdybym miał się skupić wyłącznie na tym co wydano do 1999 to miałbym dość do słuchania na całe życie. Pomijając już to, że dla każdego najfajniejsza jest muzyka z jego młodości.

• Thanks 1

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

@Nikonem

Ignacy z Japonii:) On chyba zna więcej polskich zespołów niż ja. Dzięki za podrzucenie, bo Svann nie znałem, a wstyd, muszę sprawdzić. Całe liceum słuchałem Closterkeller non-stop, a pierwszą kasetę Abraxas aż do zdarcia (dosłownie).

• Thanks 1

Godzinę temu, blazejs napisał:

pierwszą kasetę Abraxas aż do zdarcia (dosłownie).

No, no. Zaskakujesz mnie. Jakieś 20 lat temu, zakochany w Abraxas, umówiłem się z Adamem w bydgoskiej Kuźni. Chciałem im we Wrocławiu zorganizować koncert.

Przyszedł, pogadaliśmy parę godzin. Wtedy nie umiałem sobie wyobrazić kogoś z kim bardziej chciałem pogadać. Magia :) Do dzisiaj mamy sporadyczny kontakt.

• Like 1

Zmarła Olivia Newton John oprócz udziału w kultowym filmie nagrała parę niezłych plyt. Maila 71 lat od 30lat walczyła z rakiem.

W 2019 roku na imprezie Meet 'n Grease większość aktorów z filmu spotkała się po 41 latach ubierając nawet stroje z filmu...

17050134.jpg

• Thanks 1