Skocz do zawartości

Bóg jest jeden

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz, nie bądź taki... zapodaj młodzieży linki :) też chętnie posłucham, bo nie chce mi się sięgać na półkę po płyty :P

qrcze, czy na tym forum wszyscy, których szanuję, słuchają takiej samej muzy, jak ja? ;)

a miałem nadzieję na:

Madonna

ale ktoś może wrzuci coś z "w łóżku z Madonną": programu, który większość z nas - staruszków - oglądała ze ślinką... ;) wiem, wiem... moja żona sądzi o mnie to samo ;)

radoslaus: dzisiaj mnie podbudowałeś :P

qrcze, musiałem zatrzymać, bo na mojej ukochanej Trójce:

, a przecież muszą tu być ;)
dymna.jpg

Jak mogłem zapomnieć - Dire Straits

https://www.youtube.com/watch?v=ab-oCawqOU8

eM

edycja:

ups ;)

Edytowane przez Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Może coś jako odskocznia od ultra-technicznych wymiataczy typu Yngwie, czy Satriani ;)

Przed Państwem: Agalloch - akustyczno, folkowo, momentami post-blackowe, klimatyczne granie ;) Obok Opeth jest to mój ulubiony zespół.

Edytowane przez ryu420
  • Like 1

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

@początkujący

Ja słucham (przynajmniej staram się słuchać) tylko kawałków instrumentalnych, po prostu nie cierpię śpiewu i tyle. Dużo klasyki, aranżacji itp, Yngwie jest w tym najlepszy (przynajmniej dla mnie).

Może niektórym wyda się obciachowy ale

pana też lubię. :)

Może niektórym wyda się obciachowy

w ogóle :) też go lubię posłuchać... dzięki za przypomnienie

właśnie o takie "re" mi chodziło ;) człowiek z rana młodnieje, podpisuje parę dokumentów, stać go na kolejne kilka płytek... i o to w tym wszystkim chodzi :)

no i zapomniałem dodać (jak za młodych czasów w radiu):

"witajcie w raju!" :P

a dla Ciebie coś z G3:

:)

dymna.jpg

Ja słucham (przynajmniej staram się słuchać) tylko kawałków instrumentalnych,

W takim razie Tides From Nebula (100% instrumental, zero wokalu), jest dla Ciebie :) mój ulbiony polski band, o dziwo bardzo młody (od 2008). Pamiętam jak jeden członek zespołu na jakimś formu gitarowym przestawił pierwsze nagrania z ich próby :) a tutaj proszę, parę lat później i 2 świetne płyty na koncie. Bardzo fajny wątek, oby więcej takich :)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Trzeba się rozejrzeć za czymś nowszym, faktycznie rozsądnie to brzmi nawet... :)

Jak ktoś lubi starsze rzeczy to Dick Dale (jak ktoś przebrnie przez śpiew :) ) i The Ventures mogą się spodobać.

P.S. Żebyście nie pomyśleli, że ja ma 60 lat. :) 80 rocznik jestem, po prostu takie starocie lubię. ;)

Edytowane przez radoslaus

tak czytam ten opeth... , to chyba bez tego być nie może

My dying bride - For You

Paradise Lost - True Belief

- oczywiście każda z kapel ma na tyle bogatą dyskografię, że podane utwory mogę się podobać bardziej lub mniej, nie zmienia to faktu, że to fundament mocnego uderzenia :D

- -

edit - a jakieś tam poprawki.

Edytowane przez entropia
  • Like 1