Skocz do zawartości

Rosnący olbrzym - czyli za duża waga skrypty

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

Udało mi się zdobyć dużą bazę danych skryptu otwarty mini do wykorzystania pod zaplecze.

Więc użyłem go zgodnie z przeznaczeniem. Jednak w ostatnim czasie odnotowałem na koncie hostingowym niepokojące zmiany. Skrypt zaczął mi zjadać około 5-7 MB dziennie. Postanowiłem wyłączyć możliwość dodawania nowych wpisów. Owszem wpisy przestały się dodawać. Jednak skrypt nie przestał "tyć" nadal rośnie i rośnie...

Pomóżcie bo nie długo nie będę w stanie go wyżywić i mi padanie :)

@Skrypt zaczął mi zjadać około 5-7 MB dziennie

Chyba masz na myśli GB dziennie :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Skrypt zaczął mi zjadać około 5-7 MB dziennie.

@Jednak skrypt nie przestał "tyć" nadal rośnie i rośnie...

Zacznij pisać językiem zbliżonym do informatycznego TO może cię ktoś zrozumie :)

Co ci tam "Tyje" baza danych, logi , transfer danych ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@zjada mi miejsce na serwerze

OK, nie ma sił na dalsze tego typu odpowiedzi.

@pkosciej ;) uważaj by ci serwera nie zjadło :)

;)

Jeżeli to co ja Ci pisze jest nie zrozumiałe to oto raport otrzymany od dostawcy

Na Pana koncie obserwujemy bardzo duże obciążenie baz danych. Prosimy o interwencję, w przeciwnym wypadku konto może zostać zablokowane.

| Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info & nbsp; |

+-------+------------------+-----------+---------------------------------------+---------+------+----------------------+------------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 3726 | katalog_modyf | localhost | katalog_modyf | Query | 356 | Sending data | select * from otwarty_wpis y where tytul LIKE '%gniezno%' or url LIKE '%gniezno%' or opis LIKE '%gnie |

| 9701 | katalog_modyf | localhost | katalog_modyf | Query | 74 | Locked | update otwarty_wpisy set odslon=odslon+1 where id='6158'

Daj link do tego katalogu B) Nikt nie jest jasnowidzem. :angry:

Zlokalizuj wpis gniezno, bo to ciekawe.

Zlokalizuj id 3726; 6158; 9701. Sprawdź je.

Zrób kopię wpisu z sql-a i usuń ten wpis gniezno. Jak zobaczysz zmiany to masz rowiązanie problemu.

Jak nie to poszukamy dalej.

P.S.

Jedziesz pewnie na v2.0 wedana a plik od dodawania to op.php :shout:

Jak tak to nic mnie nie dziwi :)

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

• 2 tygodnie później...
?

Nie rozumiem twojego zdziwienia przyjacielu :peace:

op.php z vr 2.0 + colin i baza rosnie. Takie to dziwne ?

pkosciej zmień w/g tej modyfikacji:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry691012

Sprawdzimy co dalej a Ty będziesz zabezpieczony przed adderami.

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności