Skocz do zawartości

Zagadka! moja strona pojawia się na top 1 na frazę, której nie pozycjonowałem:)

DiD-IT.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o analizę, bo mi już pary w głowie nie starcza.

Pozycjonuję w wynikach naturalnych stronę https://pomoc-drogowa-poznan.info/

NIGDY nie używałem frazy "mechanik poznań",

a tutaj niespodzianka po wpisaniu mechanik poznań w rozsławione pole input google, moja strona znajduje się na pierwszej pozycji.

Proszę Was drodzy forumowicze o analizę tej sytuacji, bo może przez przypadek odkryłem klucz na top 1 wyników map ;)

Jestem programistą od 12 lat moja głowa tworzy różne UML'e , hehe. Tego nie rozumiem.

po prostu jesteś wpisany tutaj w kategorii , dodatkowo lokalizacja centrum https://maps.google.pl/maps/place?hl=pl&amp...ved=0CEQQrwswAA

PS

nie pokazujesz się w wynikach naturalnych wyszukiwań tylko w wyrzucanych w top mapkach google które wykorzystuje swój monopol do promowania swoich usług ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

po prostu jesteś wpisany tutaj w kategorii , dodatkowo lokalizacja centrum https://maps.google.pl/maps/place?hl=pl&amp...ved=0CEQQrwswAA

PS

nie pokazujesz się w wynikach naturalnych wyszukiwań tylko w wyrzucanych w top mapkach google które wykorzystuje swój monopol do promowania swoich usług ...

Czyli przypadek ? Trafiłem na niską konkurencję dla tej frazy? Dalej nie rozumiem, ponieważ nie mając w treści nic co zawiera "mechanik poznań" zajmuje pierwszą pozycję w wynikach map, dlaczego? skoro moje wszystkie znane pozycjonowaniu wsółczynniki dla mechanik poznań na mojej stronie są równe zero :)

Czemu przed moją stroną nie jest chociażby https://www.maxi-cars.pl/ , u nich pojawia się przynajmniej "mechanika" ;) z nasyceniem ok. 2%.

Na dodatek też jest w kategorii "Mechanik samochodowy".

Biorąc pod uwagę powyższe czynniki, uważam, że nie jest to jedyny argument, który spowodował taką sytuację. Chyba, że algorytm google w tym przypadku działa zupełnie inaczej, niż uważają wszyscy pozycjonerzy.

Zgadzam się z kolegami. Dodam do tego, że lepiej się tu nie chwalić, że w ogóle się pozycjonujesz, przy okazji podając adres strony.

Dlaczego? podkradają na forum klientów ;) Póki co nie robię tego zarobkowo, sprawdzam właśnie na ile można "pewnie" opanować sztukę pozycjonowania naturalnego i na ile dopracowana jest wiedza, którą zgłębiam o tym jak google działa i jak liczy / ocenia stronę dla ustalenia jej pozycji w wynikach. Jeśli okaże się to możliwe, zajmę się pozycjonowaniem. Jeżeli nie to stwierdzę, że cała społeczność pozycjonerów, goni za legendami google, które najpewniej pojawiają się od samego wujka:) Budując bardzo poważny marketing w ten sposób. Dziękuję za zwrócenie uwagi.

To tak samo jak bez pozycjonowania moja stronka na hasło "Agencje Kredytowe" wskoczyłą w TOP40 potem w TOP20 a teraz w TOP10 i się trzyma :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

...zgłębiam o tym jak google działa i jak liczy / ocenia stronę dla ustalenia jej pozycji w wynikach. Jeśli okaże się to możliwe, zajmę się pozycjonowaniem.

Boże człowieku. Jak to zgłębisz to osobiście przyjadę do Ciebie na szkolenie, zapłacę nawet jak będziesz taki mądry.

Też w contencie strony nie masz tej frazy lub słów kluczowych z niej pochodzących?

Mam:

https://firmy.tylemarek.com/katalog-firm-in...redytowa-fineg/

ale Ty mylisz dwie rzeczy - Mapy Google od wyników organicznych, masz w tagach w usłudze Google Maps i tak się wyświetla :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

...zgłębiam o tym jak google działa i jak liczy / ocenia stronę dla ustalenia jej pozycji w wynikach. Jeśli okaże się to możliwe, zajmę się pozycjonowaniem.

Boże człowieku. Jak to zgłębisz to osobiście przyjadę do Ciebie na szkolenie, zapłacę nawet jak będziesz taki mądry.

Bardzo się cieszę, będę miał klienta, póki co jestem skłonny zapłacić za wiedzę, która wypływa bokiem z google :P Na nieszczęście oni trochę lepiej się plinują niż Microsoft :P

nie tak całkiem nic

Szybka i solidna Pomoc Drogowa Poznań - Auto Pawela 511 510 510. Oferta: pomoc drogowa, holowanie, transport, wypożyczalnia samochodów. Naprawa pojazdów powypadkowych sieci naprawcze: PZU, Uniqa,Wart. - Dostarczył właściciel

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Sprawa jest prosta - to jest właśnie naturalne pozycjonowanie według Google - nic nie musisz robić i jesteś w topie, a że na inną frazę niż chcesz - to akurat nie ma znaczenia.

W sumie ma to znaczenie, bo znaczy to, że wszyscy tracimy czas na tym forum. Czyli mam przyjąć, że heaurystyka algorytmu google, jest na poziomie chińskiej zabawki i pokazuje bzdury ! Kolejna logika jaka z tego wypływa jest taka, zrób stronę o kwiatkach dodaj się do katalogu mechanik i już jesteś w topie map :)

nie tak całkiem nic
Szybka i solidna Pomoc Drogowa Poznań - Auto Pawela 511 510 510. Oferta: pomoc drogowa, holowanie, transport, wypożyczalnia samochodów. Naprawa pojazdów powypadkowych sieci naprawcze: PZU, Uniqa,Wart. - Dostarczył właściciel

Masz na myśli to, że przyjęto mechanik jako synonim Naprawa pojazdów powypadkowych. Gdyby nawet niżej są strony które w treści mają znacznie więcej wspólnego z pytaniem mechanik. Ja tego dalej nie rozumiem.

A do jakiej/jakich kategorii dodałeś swoją stronę w mapkach google ? Chcesz się czegos nauczyc poszukaj na forum tematyki pozycjonowania w mapach google i związanych z tym tematów , sorry lajf is brutal :) spadam na kolacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności