Skocz do zawartości

Czy da się w miejsce AdSense, gdy nie wyświetla się żadna reklama z AdSense

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zawsze na blogu wyświetlają się reklamy AdSense. Generalnie ma to miejsce w galerii, gdzie na pierwszej stronie wpisu jest reklama, a potem gdy przejdę do następnej strony w galerii, już reklam z AdSense nie ma, adres wpisu się nieco zmienia.

Widzę w AdSense taką opcję, że gdy nie ma reklam zastęczo może być wyświetlane pust miejsce, jednolity kolor albo reklama z adresu. Niestety nie wiem jak zakombinować, żeby się wyświetlała reklama z np. TradeDoubler.com, gdyż otrzymuję gotowy kod banera który nie jest adresem.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Widzę w AdSense taką opcję, że gdy nie ma reklam zastęczo może być wyświetlane pust miejsce, jednolity kolor albo reklama z adresu. Niestety nie wiem jak zakombinować, żeby się wyświetlała reklama z np. TradeDoubler.com, gdyż otrzymuję gotowy kod banera który nie jest adresem.

zrób sobie pliczek.html (lub końcówka php jak wolisz) w którym umieścisz wyłącznie kod reklamy wygenerowany w TD i wrzuć go na twój serwer strony www. Następnie w panelu adsense w miejsce reklama z adresu wstaw adres tego pliku z reklamą np. https://www.twojasuperstrona.pl/pliczek.html - powinno zadziałać

Bronuś

Nie do końca za dobrze mi to działa. Owszem w tym miejscu co była reklama AdSense wyświetla się strona www a dokładnie jej lewa górna część, niezależnie czy to ma się wyświetlać z pliku .php czy .html. Nie wiem czy kodowanie ma znaczenie? W każdym bądź razie zmieniłem je na UTF i też było to samo.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Nie do końca za dobrze mi to działa.

Potestuj różne ustawienia w tym pliku, być może na wyrost napisałem, że w tym pliku ma być tylko sam kod reklamy - być może wskazane jest aby były tam podstawowe elementy kodu html np. sekcja body i head. Bawiłem się tym bardzo dawno temu, ale działało dobrze.

Bronuś

Owszem w tym miejscu co była reklama AdSense wyświetla się strona www a dokładnie jej lewa górna część,

No a co ty byś chciał? Żeby się cała strona ładowała w miejscu reklamy np 250x250?

Utwórz div o rozmiarach reklamy, wrównany do 0,0

Nie zpomnij ustawić marginesów i padding dla body i diva - wszystko na 0.

I wtedy pojawi się dokładnie twój div.

np dla boxu 250x250

<html>
<header>
Tu możesz wstawić title, description, tagi, kodowanie, itp. jak dla normalnej strony w sekcji <header>
</header>
<body style="padding:0;margin:0;">
<div style="margin:0;padding:0;width:250px;height:250px;">
Tu mój alternatywny content reklamy o wymiarch 250x250.
Może być obrazek, html, inny javascript a nawet flash. Wszystko co się zmieści w kwadracie 250x250
</div>
</body>
</html>

No i tak samo dla innych rozmiarów reklam.

Ja np. osobiście jako alternatywy wyświetlam banery różnych afiliatów, też zawsze coś może skapnąć...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności