Skocz do zawartości

Przeniesienie domeny z active24

pbupbu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam maly problem, otoz domene mam wazna jeszcze ponad 200 dni a sam wykupiony serwer konczy sie juz niebawem, nie podoba mi sie cena przedluzenia serwera (poniewaz nie potrzebuje az tyle) i teraz niewiem co zrobic, przeniesc jakos domene do innego uslugodawcy u ktorego teraz wykupie serwer, czy moze zostawic domene na active24 i tylko podmienic tam dns-y czy jak to dziala, bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc

Dobrze kombinujesz. Możesz domenę trzymać nadal w active24, a dnsy zmienić w panelu active24 tak by wskazywały nowy hosting.

W tym nowym hostingu dodajesz sobie swoją domenę do panelu i po kilka godzinach (do maks. kilkudziesięciu) domena powinna wskazywać stronę pod nowym hostingiem.

Możesz też wynieść się z domeną do dowolnego innego rejestratora o ile masz kod authinfo swojej domeny.

Zasada jest taka, że nie musisz mieć wykupionej domeny w tym samym miejscu, gdzie hosting. Oczywiście dochodzą ewentualne uwarunkowania regulaminowe rejestratorów czy hostingów.

Ja teraz przenosze 3 swoje domeny PL do dropped.pl bo nie podoba mi się przepłacanie za przedłużenie 100 zł a 50 to jest różnica... Mam identyczna sytuacje hosting mi sie kończy 18 domeny jeszcze pare mieszków będą dostępne ale stwierdziłem że lepiej to odrazu załatwić nie zmieniać dnsów bo nie ma sensu przepłacać za przedłużenia lepiej przenieść gdzieś gdzie odnowienie jest tanie i tam edytować dnsy.

• 2 tygodnie później...

Tak, lepiej poszukać innego tańszego dostawcę hostingu. Też szperam na tym formum o hostingu. Muszę coś znaleźć bo niebawem też mi się kończy hosting. Z domenami uciekłem do OVH, tam koszt utrzymania domeny .pl - 49.99 zł brutto, a .com - 34,43 zł brutto. Nic fajnego nie widzę w normalnej cenie jeśli chodzi o hosting. Chciałem przejść do nazwa.pl ale mam mieszane uczucia co po niektórych komentarzach i teraz waham się. Nie wiem jaki wybrać hosting w którym nie było by ograniczeń co do transfery, co do tworzenia kont pocztowych, baz sql, kont ftp. Może jest ktoś co może polecić ?

• 2 tygodnie później...

A tak dołącze jeszcze małe pytanko, otóż wczoraj ważność domeny xxx.h2.pl wygasła lecz dalej działa. Nie mam co prawda dostępu do phpmyadmin ale do wpisów do bazy mam (poprzez strone) i teraz tak, bo może nie doczytałem umowy, czy tutaj nie jest tak iż z danej usługi musze osobiście zrezygnować a same przedłużenia są robione automatycznie i sprawa kierowana jest do sądu?

tak pytam ponieważ rzeczywiście mogłoby tak być

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności