Skocz do zawartości

Oszukany? Proszę o pomoc

kamo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w aspekcie tego ze to nie fair wzgledem klienta to pewnie macie rację. oczywiscie zakladajac ze mu to szkodzi. a tak jednak jest stosunkowo rzadko, w kazdym razie nie zawsze.

Zawsze to szkodzi klientowi - ZAWSZE - zazwyczaj w taki sposób, że osłabia moc całej domeny. ZNasz najlepszą liczbę zewnętrznych linków wychodzących ? - ZERO. Oczywiście 4-5 sztuk nie ma szansy znacząco osłabić. Cżęsto tez linki są u firm, ktre nie zamówiły pozycjonowania a korzystają tylko z usług na zrobienie i utrzymanie strony!.

Naprawdę z całym szacunkiem ale masz duże braki w wiedzy n/t SEO te kilka fraz "wypozycjonowanych" w zamian za np.: za utracenie linkowania wewnętrznego może doporwadzić do ZMNIEJSZENIA się ruchu na pozycjonowanym serwisie pomimo ładnych pozycji w Google.

Więc nie pisz stosunkowo rzadko bo ewidentnie szkodzą klientowi. A tak jak napisałem przy odrobinie pecha taka usługa może być skórką za wyprawkę.

Mam straszne braki dot SEO ale mam doświadczenie które jest daleko od idealnych teorii, które oczywiście mówią że to szkodzi, że lepiej nie mieć żadnego linka out, że złe jest linkowowanie grupowe i wzajemne. Ale te teorie są super jak ktos ma 5 stron (i mnóstwo czasu) które pozycjonuje a nie np. 300 serwisów. Wtedy niestety należy działać statystycznie.

Wiem że można z tym polemizować i że teoria mówi co innego. Na pewno nie jest to sposób na skomplikowane i duże i perspektywiczne serwisy, ale takie stanowią 5-10% całości.

ps. większość stronek sprowadza się do strony głównej i ciężko jest mówić o sile domeny jako czymś innym niż moc strony głównej, a strona główna jak daje 5 dobrych pozycji to jest dobrze.

>ZNasz najlepszą liczbę zewnętrznych linków wychodzących ? - ZERO.

Hm... nie do końca takie oczywiste

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=11373

a wracjąc do teatmu, to co już pisałem w tym wątku -- klinet korzysta z usług profesjonalnej firmy 9z wyglądu), która najwyraźniej zleca podzleca pozycjonowanie pozycjonerom z Allegro

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Ale te teorie są super jak ktos ma 5 stron (i mnóstwo czasu) które pozycjonuje a nie np. 300 serwisów. Wtedy niestety należy działać statystycznie.

jeżeli ktoś sam porywa się na pozycjonowanie 300 serwisów to dla mnie jest wyłudzaczem pieniędzy i oszustem. (chyba że zatrudnia 15 osób )

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ps. większość stronek sprowadza się do strony głównej

Chyba na republika.pl

w życiu ale w w życiu nie dostałem jednej pojedyńczej strony so pozycjonowania

Powołujesz się na satystykę dobrze - mogę sie założyć, że w ciągu półu takiej >zabawy< swerwisy tracą statystycznie oglądalność. Po za pojedyńczymi przypadkami - jedno słowo kluczowe na dobrym serwisie generuje do 3-10 % ruchu. Po prostu jescze raz Ci powtarzam - ta metoda w dłuższej perspektywnie szkodzi klientom.

Poczytaj stare wątki w których pisałem o samooszkuwainu się przez pozycjowanie "na frazy" - tutaj jescze mamy pomoc w postaci obniżenia trustranku strony i pogorszenia indeksowania wewnętrznego. CO więcej trzeba skopać, żeby serwis był zły ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności