Skocz do zawartości

Darmowy Alias a IP

fotoprimo

Rekomendowane odpowiedzi

mam domenę fotoprimo.pl i darmowy alias na tej domenie fotoprimo.5x.pl Czy klikając z jednego kompa (jedengo IP) roboty google widzą dwa różne IP czyli komputer i IP serwera aliasowego (o ile to wyrażenie jest poprawne)?

Dzięki za podpowiedź

może nieprecyzyjnie się wyraziłem ale chodzi mi o sensowność zakładania darmowych aliasów w kontekście pozycjonowania, funkcjonowania doemny w sieci i jej klikalności a co zatem idzie czy kliknięcie na alias czy na podstawową domenę z tego samego kompa jest róznicowane przez google

Chodzi Ci o klikanie linków strony.pl i alias.1y.pl w serpach z różnych IP? Nie ma to żadnego wpływu na serpy - dawno każy by miał automat co by mu klikał odpowiednie linki w serpach.

A co do samych wejść (bezpośrednich) na stronę - google nie ma zielonego pojęcia o tym, chyba, że masz toolbar w przeglądarce albo analyticsy na stronie.
To smao tyczy się przechodzenia ze strony strona.pl na alias 1y.pl (chyba, że masz toolbar albo analyticsy).

Btw - jak masz alias i nie jest on przekierowany to masz duplicate content innymi słowy sam sobie w kolano strzelasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności