Skocz do zawartości

wartość domeny

Kaviorek

Rekomendowane odpowiedzi

jak uważacie, ma jakąś wartość taka?

w google jest prawie 100 podstron - tj. tytułów i opisów - bez kopii, linków w necie niewiele... PR oczywiście brak...

w archive.org kopia od końca 2002 do początku 2004...

domena .pl całkiem fajna nazwa, jednak jeżeli miałaby być to kolejna domena czekająca 'na lepsze czasy' to chyba raczej sobie ją podaruje, pomimo groszy za rejestrację...

odpowiedź zapewne oczywista: nic nie warta :D

odpowiedź zapewne oczywista: nic nie warta :)

Jeśli po kosztach i nazwa sensowna, to jednak nie jest nic nie warta! :)

Na pewno będzie lepsza na początku od nowozarejestrowanej o podobnej nazwie, później pewnie nie będzie to już mieć większego znaczenia.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Było na forum :) Michał opisywał, że po zmianie właściciela domena bardzo szybko traci swoją starą moc i jest jakby liczona od nowa. Oczywiście, jakieśtam linki zawsze się przydadzą, ale moim zdaniem nie ma zbyt różnicy między nówką, a używaną.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Tia...

Temat juz nieco wałkowany na forum... Chyba K.B. opisywał temat. Taka domena może być warta tyle co np filtr lub ban tej domeny.

Proceder zmiany domeny (w zwiazku z ban'em) jest dosc znany w różnych branzach (nie będę pisał nawet w jakich) :). Odbywa się to banalnie. Zakup, szybkie pozycjonowanie... i już. Potem się pozbywa domeny i kupuje następną - bo stara już na siebie zarobiła (no i ma bana albo inne ustrojstwo).

Poprostu sprawdziłbym czy takie 'cudze' domeny nie mają wad !

Poprostu sprawdziłbym czy takie 'cudze' domeny nie mają wad !

Jak sprawdził ? Sam kupilem jakis czas temu "starą" domene. Prawdopodbnie nie ma ona filtra tymbardziej bana. Zastanawiam się jednak jak ustrzec się przed zakupem "niewypału".

Rozwińcie ten temat, nie tylko mi pewnie się to przyda.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Jak sprawdził ? Sam kupilem jakis czas temu "starą" domene. Prawdopodbnie nie ma ona filtra tymbardziej bana. Zastanawiam się jednak jak ustrzec się przed zakupem "niewypału".

Rozwińcie ten temat, nie tylko mi pewnie się to przyda.

https://archive.org sprawdzasz kopie starej strony ktora byla na domenie i sprawdzasz, czy byly na niej jakies niedozwolone rzeczy za ktore mogla dostac bana

https://archive.org sprawdzasz kopie starej strony ktora byla na domenie i sprawdzasz, czy byly na niej jakies niedozwolone rzeczy za ktore mogla dostac bana

hmmm, to jest chyba niestety dość prosty sposób i nie dający żadnej gwarancji.

domeny, której kupiłem nie ma w archive.. ale są o niej wzmianki z 2003r.

Pozatym teraz archive chyba niezle kuleje....

jakiś inny jeszcze sposób ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności