Skocz do zawartości

Hosting SEO to kompletna głupota

kokodżambo

Rekomendowane odpowiedzi

Hosting SEO to kompletna głupota ,a to z tego powodu ,ze IP są współdzielone.

Wykupiłem dzisiaj sobie hosting pewnej firmy , i sprawdzam przydzielone do mojego konta numry IP , i jestem w szkou . Na każdym z tych IP stoją gigantyczne śmietniki pod swl ,a więc masa stron typu autoblogi jakieś opisy gg, teksty piosenek itd.

korzystacie z hostingów SEO ,a potem się dziwicie ,ze wszystkie strony zapleczowe dostały bana . Przeciez pracownicy Google nie są idiotami i wystarczy tylko zamówić hosting SEO i banować po IP , bo stron nawet nie trzeba przeglądac .

Może ja się mylę ,ale wytłumaczcie mi jaka jest logika korzystania z Hostingu SEO ? Tylko nie piszcie mi ,że kazda strona stoi na jednym IP , bo ja wolę już 10 stron na jednym IP ,ale przynajmniej mam gwarancję , że na danym IP nie ma innych spamów .

Jak chcesz dedykowane IP to licz się z wydatkiem 5 zł / IP / mc, a chyba żaden hosting SEO nie ukrywa tego, że IP nie są wcale dedykowane?

A przeszło Ci przez myśl, żeby sprawdzić czy strony z tych IP są zaindeksowane (niezbanowane)?

Jeśli nie wiesz jaka jest logika hostingów SEO, to zawsze możesz zmienić branżę i zająć się np. wyplataniem koszy wiklinowych, to chyba mniej stresujące :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Powiem tak - wolę, żeby IP były współdzielone niż dedykowane. Hostingi SEO zapewniają sporo takich IP, więc swoje strony dzielisz między IP i to ich główne zadanie.

Jeśli mam IP dedykowane i stawiam tam 10 moich stron, wszystkie z podobnego szablonu, szansa że polecą wszystkie jest bardzo duża, ale jeśli to IP jest współdzielone i stoi tam 100 innych domen na różnych skryptach prawdopodobieństwo, że poleci wszystkie 110 domen jest dużo mniejsze.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

websign -> również się zgadzam, ale zaczynam poważnie myśleć nad 20-30 hostingami "normalnymi" z współdzielonym jednym adresem IP, nie żadne seo hostingi. Ale za to konto w każdej możliwej firmie.

Weźmy przykład: na seohoscie za 100zł z 16 ip'kami, jak postawimy 16 domen z seokatalogiem/preclem to jest wielki problem bo "ZAJEŻDZASZ PAN SEWER".

Na zwyklym koncie shared z jednym IP, stawiam 20 takich + 40 subdomen z miniaczami/easydirami i innym syfem i jest OK(czasem wiadomo coś sie przeskrobie ale to norma)

A tak w ogóle to o wielu adresach IP(czyli być/nie być seohostingu) myslę że każdy wyjadacz ma tylko jedno zdanie, a wszystko robi się po to że bez seohostingu nie sprzedasz wpisu w preclu/katalogu(zaplecze powinno na siebie zarobić). Tyle w temacie.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Wszystko zależy od skryptów, odwiedzin, myślę że powoli normalne hostingi będą dokładniej monitorowane i będą miały jasno wprowadzone dopuszczalne limity, więc prędzej czy później na każdym hostingu nie pociągniesz dowolnej ilości. Dla przykładu mnie nagle obciążenie wzrosło z 10% do ponad 200% i to tylko z jednego webmini - nie analizowałem tego dokładnie ale chyba sqlite za bardzo spuchnął (miał coś koło 500 MB) i nagle takie obciążenie się zrobiło. Ja mam zarówno zwykłe hostingi jak i seo hostingi - ciężko zdobyć ze zwykłych hostingów np. 60 ip, trochę trzeba by było tych hostingów nakupować...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Rozumiem, że postanowiłeś postawić na SEO-hostingu porządny serwis...

powiem tak - da się (sprawdzone) - do tego się obawiam, że takie serwisy nadają mocy całemu IP, z którego korzysta masa spamu :)

natomiast w momencie, kiedy chcesz tam postawić kolejny śmietnik - również te hosty się do tego nadają (powiedziawszy prawdę do tego są przeznaczone)

...

Uwierz mi, że seo-hostingi da się wykorzystać do działań SEO, tylko trzeba troszkę więcej wiedzy i praktyki, żeby znaleźć tę malutką szparkę między śmieciami, bo tam jest odbite światełko małego złotego pierścionka... nawet z brylancikiem... :) ale mi poezja dzisiaj od rana płynie... :)

dymna.jpg

@początkujący - żeby tak z samego rana już coś zażywać...

Hosting seo - wspaniała sprawa, zwłaszcza pod typowe spamy. Ja bym porządnego serwisu raczej tam nie wpychał może nie tyle ze względu na złe otoczenie co na typowe ograniczenia serwera.

Hosting seo jak sama nazwa mówi jest pod SEO. A co za tym idzie pod zaplecze...

Ja posiadam kilka hostingów SEO i posiadać bd :) pod zaplecze idealnie się nadaje.

Jak na razie wszystko jest ok . Wiec korzystam z hostingów SEO :)

pozdrawiam

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Hosting SEO to taka sama ściema jak wszystkie usługi SEO :) Korzystaja z tego najmniej ogarnięci użytkownicy bo nie mają pomysłu jak to zrobić inaczej i powielają zachowania lub kupują "super ofertę". Więc hosting SEO pod wieloma względami jest gorszy pod SEO niz każdy inny shared, ma tylko ta przewage dla firmy oferujacej że kosztuje więcej :) Hosting SEO jest bardziej monitorowany, bo siedzą na nim same szkodniki, ma więcej limitów, strony wykazują % spamu i złego towarzystwa powyżej granic przyzwoitości, itd ... Wystarczy się odrobine zastanowić czy chcemy robić w SEO to co wszyscy. Dla mnie to oferta porównywalna z okazjami z TVSHOPU :)

search_auditor_500x80_bf.png

Tylko wystarczy ruszyć głową i zrobić prostą symulację zachowania pracownika Google lub osoby ,która zwyczajnie chce zgłosic spam . Hosting SEO to jest nic innego jak apel do pracownika Google "Panie pracowniku koniecznie musi pan sprawdzić dane IP ,bo tutaj są śmietniki do zbanowania "

Z zwykłego rachunku prawdopodobieństwa wynika ,że prędzej dostaniecie bana na hostingu SEO ,niż osoba , która ma 5 stron zapleczowych na jednym IP umieszczonych na hostingu dzielonym

Jak na mój prosty rozum hosting SEO jest to ułatwienianie pracy Google :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności