Skocz do zawartości

Domena pod katalog i precel ?

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

zastanawiam się czy postawić 10 katalogów z domenami z przejecia np: pr3

czy lepiej 30 katalogów na czystych domenach ?

boje sie że wydam kase na domeny z PR a google mi go "wyczyści" :D

pozdrawiam

ps: bardziej chodzi mi o rodzaj inwestyczji na przyszłosc :) nie planuje żadnych swl-i i 20 linków na głównej stronie

PR3 działa jak lep na pozycjonerów, przy darmowym katalogu, będziesz miał tysiące chętnych, przy odrobinie farta może utrzymasz PR i łatwiej będzie wprowadzić odpłatność, a awansować z PR0, na PR3 przy katalogu to spora sztuka i wymaga dużo pracy.

Wszystko zależy od podejścia. Osobiście wolę budować sobie katalogi zupełnie od zera. Osiągnięcie i utrzymanie przez katalog PR3 wcale nie jest takie trudne, choć wymaga systematycznej pracy. :D

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Nie mam doświadczenia ale 25.01 założyłem pierwszy swój katalog, ma teraz PR2, jest w top 6-7 na "informator medyczny". A intensywnie go nie linkowałem. kilka średnio ważnych linków i kilkadziesiąt z katalogów. Nie wiem czy to mit, ale jak wpisałem do katalogu strony z gov.pl wyraźnie podskoczył w pozycjach ( może to wpływ stale indeksowanych linków do katalogu). Nie umiem sprawdzić wiarygodnie historii domeny ale jezeli jest możliwość załozenia domeny na adresie już podlinkowanym to wydaje mi się korzystnie. Od wczoraj wszystkie moje strony założone w ciągu ostatnich 2 miesięcy mają PR 2-3. Ale wszyskie są dla ludzi. Żadna nie powstała z automatu, wszystkie teksty na poziomie, unikalne.

Jeżeli myślisz o załozeniu 30 katalogów, to musisz mieć spore zaplecze aby to linkować, by były wartościowe. Wg mnie lepiej zrobić 10 a porządnie.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

tak noworejestrowana domena.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Nie mam doświadczenia ale 25.01 założyłem pierwszy swój katalog, ma teraz PR2, jest w top 6-7 na "informator medyczny". A intensywnie go nie linkowałem. kilka średnio ważnych linków i kilkadziesiąt z katalogów. Nie wiem czy to mit, ale jak wpisałem do katalogu strony z gov.pl wyraźnie podskoczył w pozycjach ( może to wpływ stale indeksowanych linków do katalogu). Nie umiem sprawdzić wiarygodnie historii domeny ale jezeli jest możliwość załozenia domeny na adresie już podlinkowanym to wydaje mi się korzystnie. Od wczoraj wszystkie moje strony założone w ciągu ostatnich 2 miesięcy mają PR 2-3. Ale wszyskie są dla ludzi. Żadna nie powstała z automatu, wszystkie teksty na poziomie, unikalne.

Jeżeli myślisz o załozeniu 30 katalogów, to musisz mieć spore zaplecze aby to linkować, by były wartościowe. Wg mnie lepiej zrobić 10 a porządnie.

nie to abym miał wątpliwości, ale od 25.01 minęło kilkanaście dni, to czasami mało aby zaindeksować niektóre strony, na zdobycie PR do sporo za mało, zapewne miałeś jakiegoś asa w rękawie :D. nie załamuj chłopaków którzy walczą o zielony pasek latami :)

@ medox

W pełni się z Tobą zgadzam - lepiej 10 dobrych katalogów niż 30 słabo podlinkowanych śmietników...

PS - Jeden z dodanych przeze mnie wpisów odrzuciłeś, ale nie podałeś przyczyny. :)

@ mianle

Na PW to raczej Ci nie odpowiem... :)

@ Arkaszka

Ja w tak szybkim zdobyciu PR nic dziwnego nie widzę, a z tymi "latami" to żartowałeś mam nadzieję. :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

z ciekawości sprawdziłem nówki ze stycznia, i faktycznie G szybko ostatnio daje zielony pasek, 2 domeny z 9/10 styczna zdobyło PR1 i 2.

Gdyby uzyskanie i utrzymanie PR>2 było tak proste, to nie byłoby tyle seokatalogów bez zielonego paska, a w końcu ilość chętnych do dodania rośnie wprost proporcjonalnie to długości magicznego paska, co więcej portfele też chętnie się uchylają gdy pasek jest wypasiony :)

No i nie rozumiem, chcesz być uszczypliwy :) tworzę coś od nowa, zresztą na nowym skrypcie, który sobie testuje, jeśli ktoś coś dodaje super, jeśli nie to trudno :) ja ten pr mogę nabić w miesiąc do pr4 spokojnie tylko po co? Jeżeli podasz mi jakiś argument typu "bo będą się dodawać" to jest żaden argument. Lepiej mieć 8 stron w katalogu a poprawnie sprawdzić ich opisy, zaindeksować, dopalić, aniżeli 400 i klikać na pałę "akceptuje"

No i nie rozumiem, chcesz być uszczypliwy :) tworzę coś od nowa, zresztą na nowym skrypcie, który sobie testuje, jeśli ktoś coś dodaje super, jeśli nie to trudno :) ja ten pr mogę nabić w miesiąc do pr4 spokojnie tylko po co? Jeżeli podasz mi jakiś argument typu "bo będą się dodawać" to jest żaden argument. Lepiej mieć 8 stron w katalogu a poprawnie sprawdzić ich opisy, zaindeksować, dopalić, aniżeli 400 i klikać na pałę "akceptuje"

Absolutnie nie, katalog wydał mi się sympatyczny i tyle, ja właściwie od ponad roku nie dodałem ręcznie do żadnego katalogu, bo szkoda mi na to czasu.

Przypomniały mi się po prostu porady, że jeśli w katalogu jest mniej niż 100 stron, to należy sobie odpuścić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności