Skocz do zawartości

Domena pod katalog i precel ?

mianle

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym leciała raczej na jakość, a nie na ilość. fajnie mieć domenki z historią, ale jeszcze fajniej, jeśli katalog będzie stał dłużej niż rok. No i unikałabym domen regionalnych, mimo że są tanie. Ostatnio różne dziwne rzeczy się z nimi dzieją.

https://8razy5.pl - to jest kolejny blog dla freelancerów

oki,

żeby nie zakładać kolejnego wątku:

jakie macie metody promocje katalogów ;)

rozumie że: katalogowanie, precle, spisy katalogów ? co jeszcze ?

ps; możecie polecić kogoś do wyłapania fajnych domen ? czy sami je szukacie na AfterMarket itp ?

Osobiśie wolę stawiać na świeżynkach i od początku wszystko kontrolować, przy systematycznej pracy i regularnym linkowaniu i nie przyjmowaniu spamu/skopiowanych opisów można dość szybko otrzymać w pełni wartościowy katalog :)

Domeny z historią są dobre, o ile historia pokrywa się w miarę z planowaną branżą :)

Lepiej mieć 8 stron w katalogu a poprawnie sprawdzić ich opisy, zaindeksować, dopalić, aniżeli 400 i klikać na pałę "akceptuje"

Trudno się nie zgodzić... Poza tym dziś ma w katalogu 8 stron, za tydzień 88, za miesiąc... i tak dalej.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Po prostu zwróciłem uwagę na problem, który dość często się pojawia, przez co ja np. rezygnowałem z dodawania wpisów do katalogu, a mianowicie to właśnie pobieranie bazy, akceptacja spamerskich wpisów :D Arkaszka chociaż przeedytował opis ze strony o nas :) ale zawsze trochę się różni. Kolejna rzecz, której nie zrobię to external links w liczbie większej niż 5-7 :) co również odstrasza mnie od wielu katalogów. No nic walczę dalej :)

nie 8 a już 9 katalog powoli się rozkręca ;), wiadomo że to nie problem wrzucić katalog do bazy jakiejś dodawarki, wtedy 400 wpisów masz w 1 dzień ;)

Raczej nie 400 wpisów a 400 śmieci, bo wtedy 90% to będzie zwykły spam... :)

Kolejna rzecz, której nie zrobię to external links w liczbie większej niż 5-7 ;) co również odstrasza mnie od wielu katalogów. No nic walczę dalej ;)

Ja tego kompteltnie nie rozumiem - jak można dać w katalogu tyle linków wychodzących? :P W jednym katalogu mam 4 linki wychodzące, bo katalog jest troszkę wariacki (pierwszy jaki postawiłem, jeszcze na otwartym mini). Wszystkie moje pozostałe katy mają max 2 linki wychodzące, często na podstronie z wpisem jeszcze zmniejszam ilość... Ale 5 czy tam 7?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Liczmy 5 :P

Teoretycznie moc danej strony to 100% - dzielimy na 5 mamy 20% mocy dla każdego przekazywanego linku, w tym też linku z wpisu katalogu, uważam że to dość dużo. Średnio na stronach zapleczowych mam właśnie taką ilość i dobrze się sprawdza :)

Dla potomności fajnie się sprawdza odnośnie duplicate: https://plagiarisma.net/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności