Skocz do zawartości

Prośba o audyt strony

Rekomendowane odpowiedzi

Będę bardzo zobowiązany za każdą uwagę dotyczącą poprawności kodu mojej strony

www.fotoprimo.pl

na ile jest ona przyjazna wyszukiwarkom

stronę budowałem samodzielnie i mam świadomość niedoskonałości - jestem amatorem - samoukiem

bardzo dziękuję

• 2 tygodnie później...

Niepotrzebne korzystanie z tabel w celu tworzneia układu. Od tego jest CSS.

Brak alt w obrazkach.

Brak nagłówków.

Brak zróżnicowanych title i meta.

To tak na szybko. Ogólnie przydałoby się cały szablon od nowa złożyć, bez tabel i z nagłówkami przede wszystkim.

strony www gdynia - profesjonalne strony www, sklepy internetowe, identyfikacja wizualna

Blog webmastera - mój blog o Internecie, projektowaniu stron, gadżetach itp.

Blog i portfolio grafika - tutoriale, inspiracje itp.

• 2 tygodnie później...

próbuję rozszyfrować i wprowadzić zmiany, jestem na etapie podpowiedzi forumowicza Jehowy:

"Brak przekierowania: - bez www na www - z /index.html na bez index.html", dla mnie wielka zagadka, poproszę o więcej wskazówek, dzięki wielkie!

Podaj dane do wystawienia FVAT za audyt serwisu :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam,

sprawdź stronkę za pomocą:

https://validator.w3.org/

na tą chwilę - za dużo błędów w składni

musisz nad tym popracować.

Wizualnie - całkiem fajnie :)

Pozdrawiam

Ogłoszenia Szczecin - lokalny serwis bezpłatnych ogłoszeń Szczecina i okolic

Śruby - techniki zamocowań - sklep internetowy

Turtle bardzio dziękuję

Mion - w stopce mam link do strony i dane do wystawienia faktury, jak potrzebujesz kasy jeszcze mogę podrzucić Tobie jakąś darowiznę,

kilku osobom z tego forum dałem już zarobić, więc nie czuję sie pasożytem skąpcem, darmozjadem...

wielki szacunek dla Wszystkich Forumowiczów, którzy pomagają za free

odnośnie z www czy bez www

https://support.google.com/webmasters/bin/a...mp;answer=44231

do końca nie wiem, czy lepiej z www, czy bez www, ale na pewno warto skupić się na jednej wersji i taką linkować :)

kiedyś czytałem, że z punktu seo lepiej z www, ale się pod tym nie podpisuje ;)

jak już ustalisz, to przekierowanie dokonujesz w .htaccess np:

na www

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^twoj_adres.pl$

RewriteRule ^(.*)$ https://www.twoj_adres.pl/$1 [R=301,L]

bez www

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.twoj_adres.pl(.*) [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://twoj_adres.pl/$1 [R=301,L]

Ogłoszenia Szczecin - lokalny serwis bezpłatnych ogłoszeń Szczecina i okolic

Śruby - techniki zamocowań - sklep internetowy

za free
Za free to możesz poczytać forum, a nie prosić o audyt strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak dotąd to ty zaśmiecasz to forum postami typu https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...t&p=1020268

• 5 miesięcy temu...

Brak H1, H2 - https://www.seoptimer.com/report/fotoprimo.pl/503e50d263ee0

Brak altów

Źle dobrane meta

https://www.fotoprimo.pl/przygotowania.html - upychanie słów kluczowych pod menu

Swoje inne strony com.pl oraz eu linkujesz między sobą - prosisz się o karę, dodatkowo na innych stronach linkujesz całe MENU - bez sens !

Co do wpisu Miona: niestety prawda jest taka, że jak ktoś che PEŁNY audyt to kosztuje. Powyższe wpisy co do audytu to podstawy. Dopasowanie całosci do wymagań SEO i np Google to wymaga kilku godzin pracy. Wiec każda strona musi być świadoma o co prosi i co dostanie...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Fajnie, że się dorobiłeś Page Rank: 3, bo to już coś do przodu. Masz zaindeksowanych 109 stron, choć na tak mały serwis to i tak całkiem przyjemnie. Z punktu wizualnego te newsy w postaci tablicy z Facebooka mi się nie podobają, ale może jest to rozwiązanie, które akurat Tobie odpowiada i wystarczy, więc po prostu przymknę na to oko. ;-)

Pierwszy snapshot wykrywa mi u Ciebie z 6 października 2008 roku, więc domena też już swoje ma. ;-) Ze społecznościowego punktu widzenia 1 Tweet, 27 lajków samej strony i co najważniejsze 1176 lajków fanpage'a, więc tu jest ładnie. 147 Goolge+, więc też jest na plus.

Jeśli chodzi o samą treść, to też ładnie sobie radzisz. Odpowiednie słowa kluczowe są ładnie wtarte w stronę i powtórzone odpowiednią ilość razy. ;-) Choć sam stosunek treści do kodu, to zaledwie 5.34% i może właśnie nad tym trzeba by było popracować? ;-)

Z technicznego punktu widzenia same podstawy są. Tak jak już było wcześniej powiedziane: brak nagłówków. Pamiętaj, że na każdej stronie powinien być jeden nagłówek h1, reszta ile chcesz, ale też bez przesady. Nagłówek h1 powinien być na każdej podstronie inny i oddawać jej zawartość (najlepiej wraz ze słowami kluczowymi xD).

Każde zdjęcie powinno być otagowane. Każde. ;-) Just do it.

Co do samej strony to zadeklaruj jeszcze język strony i będzie cacy.

Dodatkowo zrób sobie konto Google Analytics, żebyś w ogóle wiedział jak wyglądają odwiedziny Twojej strony i jak długo klienci na niej siedzą no i z jakich stron i z jakich haseł. Mając Google Analytics będziesz już o tyle do przodu, że łatwiej przepowiedzieć przyszłość, znając przeszłość. :-)

Na samej stronie brakuje mi jeszcze faviconki, jeśli już czepiamy się o szczegóły. Mógłbyś pomyśleć również o Geo Tagu. Poniżej kod na centrum Bydgoszczy i odległość 10km od niego. ;-) Tak o.

<meta name="geo.region" content="PL-KP" />

<meta name="geo.placename" content="Bydgoszcz" />

<meta name="geo.position" content="53.1;18" />

<meta name="ICBM" content="53.1, 18" />

Z mojej strony to chyba na tyle uwag. Powodzenia! ;-)

P.S. Nawet jak już sam ogarniesz wszystko i się wszystkiego nauczysz, to i tak możesz dać innym ludziom zarobić na pozycjonowaniu czy prowadzeniu za Ciebie kampanii AdWords. Doceń, że na forum część ludzi dzieli się swoją wiedzą za darmo. Akurat osobiście uważam, że podstawami podstaw należy się dzielić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności