Skocz do zawartości

Spam na moim forum

enimen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu dostaje spam na moim forum taxi "www.ototaxi.pl/forum"

Niewiem jak się go pozbyć.

Każdy kto chce dodać temat, musi najpierw zarejestrować konto i potwierdzić je mailowo.

Mogę się pozbyć niechcianego spamu?

możesz oczywiście

Każdy kto chce dodać temat, musi najpierw zarejestrować konto i potwierdzić je mailowo.

każda zabawka z tym sobie radzi.

Za parę groszy można zrobić tak ze konto z automatu nie założysz, lub można stosować jakie połowiczne rzeczy wtedy na jakiś czas to pomoże, ale nie na stale.

Zainteresuj się zabezpieczeniami a'la recaptcha czy inne tokeny np. logicznie

dla xrumera to zwyczajne zabezpieczenia jakie w domyślnej konfiguracji lamie, wiec Xemix przynajmniej wiesz jak działają takie softy?

Powtarzam standardowe rozwiązania nie działają.

Wtyczka Anti Bot Question Mod. Ustaw trudne pytanie np "ile niebieskich poziomych kresek jest na zalaczonym obrazku" //do wpisania slownie. Mam to zainstalowane na 7mio letnim forum i zero spamu z automatow.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Tak wpisz od tyłu po rumuńsku jakiś obsrany tekst z kapcia i jeszcze obkręć się wokół własnej osi :) Takie cuda zniechęcają użyszkodników nie lepiej zastosować zmianę nazwy pliku rejestracji/logowania z doświadczenia wiem, ze na phpbb 3.0.5 działa w 100% a userom w ogóle nie wadzi.

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

Mam podobny problem na forum phpBB by Przemo.

Codziennie troche spamów - właczyłem rejestracje przez akceptacje admina, spokój jedynie na forum, ale roboty dalej sie rejestrują.

Ta wtyczka Anti-Bot Question https://www.phpbb.com/customise/db/mod/antibot_question/ pomoże ?

Potwierdzenie Tekstowe przy rejestracji - https://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=41464 - mod tworzy dodatkowe pole przy rejestracji z pytaniem na które trzeba udzielić odpowiedzi. Pytania i odpowiedzi można edytować w Panelu Administracyjnym wg instrukcji tam zamieszczonej. Z puli pytań zostaje wybrane jedno na które trzeba udzielić jednej z poprawnych odpowiedzi, inaczej rejestracja będzie nieudana. Pozwala to na powstrzymanie botów spamujących przed rejestracją na forum.

Ale po co to w ogóle usuwać? Szkodzi Ci to, no szkodzi? Przecież jak ktoś trafi na Twoje forum i zechce wziąć taksówkę, to już będzie miał link pod ręką.

a tak na poważnie to wystarczy ustawić niestandardowe pytanie, na które wymagana jest odpowiedź i już żaden pozycjoner spamer się na nim nie zarejestruje.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności