Skocz do zawartości

Serwis otrzymał filtra za zdyt szybki przyrost linków

Klichu

Rekomendowane odpowiedzi

...w 3 dni zdobyłem 20 tysięcy linków

Onet czegoś takiego pewnie by nie wytrzymał ;)

Wydaje mi się, że po to są spamiarki itp, aby z nich umiejętnie korzystać.

A co do opisywanej strony wydaje mi się, że nie masz czym się przejmować, tylko robić swoje (jeśli robiłeś to dobrze) i czekać.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

tylko robić swoje (jeśli robiłeś to dobrze) i czekać.

Tutaj pewnie można polemizować co jest dobre !!!

Wstępnie już ktoś mi pomógł, znalazł rzecz którą przeoczyłem przy optymalizacji. Na razie nie piszę co bo równie dobrze może być jakikolwiek inny powód.

u mnie jest dziwna sytuacja bo w koncu jak z tym linkowaniem jest pisałem ze w 3 dni zdobyłem 20 tyś linków ponieważ wrzuciłem podlinkowałem swoją strone pod swoje zaplecze i strona momentalnie poszła w górę po czym spadał na wszystkie frazy, linki wyrzuciłem ostatnio i po 2 dniach od wyrzucenia linków strona zaczyna wracać na swoje miejsce w google.

To w końcu jak to jest nie linkować wcale strony czy jak? Bo to jest dziwna sytuacja.

Mało powiedziałeś.. wiek domeny? ile wcześniej było linków? ogólnie to czas obserwacji jak dla mnie strasznie krótki. Strona mogła zacząć łapać jakieś nowe pozycje po otrzymaniu pierwszych linków, w tym czasie często są różne czkawki, że jednego dnia leci w kosmos innego wraca gdzieś tam żeby potem znowu wylecieć. Póki co linkowałbym dalej i był cierpliwy. Choć jeżeli to totalna nówka domena to pewnie równie dobrze można wziąć nową i przekierowanie (chyba, że ma jakąś inną wartość, brand czy coś).

domena ma 2,5 miesiaca zaczyna wracać na swoje pozycje co mnie cieszy z początku myślałem ze przesadziłem z tagami ale teraz okazuje się ze za dużo linków zdobyłem na swoim zapleczu chodź linki sa dość mocne bo od pr2 do pr 6 mam. Ogólnie google ostatnio dziwnie się zachowuje.

Boje się linkowac teraz bo nie chciał bym by strona znowu mi poleciała.

Wogóle dziwnie ze google tak szybko z początku wywindowało mi nowy serwis. Po usunięciu linków z zaplecza strona zaczyna wracać na większość fraz na swoje miejsce i nagle podniosła mi sie statystyka odwiedzin z dnia na dzień tak samo jak z dnia nadzień spadła.

Ja bym tak od razu tych linków nie ściągał, bo to dopiero pójdzie czkawka.. wątpię żeby te skoki w górę miały związek ze zdjęciem linków. Google reaguje na różne działania dość ospale. Jak będziesz tak szalał i ostro reagował na każdy wzlot/spadek to właśnie za to tego filtra w końcu dostaniesz. A to co masz teraz to raczej coś normalnego dla młodych domen które nie mają ustabilizowanych pozycji jeszcze. No i nie przestawaj linkować (ale też nie dowalaj już tak z grubej rury tylko systematycznie).

tylko że gdy wstawiłem linki po 2 - 4 dniach strona opadła i tak trzymała się około miesiąca czasu i postanowiłem usunąć linki z zaplecza gdy to zrobiłem po 2 dniach strona wróciła na kluczowe frazy w google na swoje miejsce tam gdzie była.

To jak ja mam to rozumieć? Wydaje mi się że google rozdaje filtry za linkowanie na zaplecza za sztuczne pozycjonowanie bo na to wygląda, a jak już tak się dzieje era firm pozycjonerskich pójdzie w zapomnienie chodź może się mylę ale wyraźnie zauważyłem różnicę i widac to nawet po statystykach odwiedzin gdy usunąłem linki mam 6 lub 7 razy więcej odwiedzających mój nowy serwis. To jak to inaczej wytłumaczyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności