Skocz do zawartości

Mam pytanie, będę wdzięczna za odpowiedzi....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

mam do was pytanie związane z pozycjonowaniem strony. Znajomy poprosił mnie o wypozycjonowanie strony. Domena jest młoda bo ma jakieś 3 miesiące. Gdy zaczęłam ją pozycjonować zaraz po tym gdy strona została umieszczona na serwerze minęło dwa tygodnie i strona na niektóre frazy kluczowe zajmowała całkiem dobre miejsca jak na nową domenę. Jedna fraza była na pozycji 34 inna na 50 a jeszcze inna na 90. (sprawdzam to w programie SEO - STAT)

Po jakimś tygodniu pozycje te znikły i do dziś żadne ze słów kluczowych się jeszcze nie pokazało. Zastanawiam się co mogło być tego przyczyną... Linki do stron były dodawane sukcesywnie - najpierw mniejsza ilość potem stopniowo więcej. Strona raczej bana nie ma gdyż po wpisaniu komendy site:adresstrony.pl pokazuje się strona....

Strona ma 3 główne zakładki w tym jedna formularz kontaktowy. W pierwszej głównej kategorii znajdują się dwie podkategorie. Pierwsza podkategoria ma w sobie 21 innych zakładek a w podkategorii drugiej 22. W tych podkategoriach znajduje się taki sklepik. Tam raczej nie ma słów kluczowych w treści. Jedyna treść w której są zawarte słowa kluczowe to strona główna....

Mam pytanie, czy tak duża ilość pod zakładek może mieć jakiś wpływ na pozycje fraz kluczowych?

Z góry dziękuję wam za cenne wskazówki.

PS. Strona nie jest moja więc raczej nie chciałabym podawać linku.

Pozdrawiam.

no to jak nie podasz linku to nie bedzie pomocy - albo pomoc albo zabawa we wrózkę a ja skrzydełek nie mam ;)

edit: a moze chociaż frazy ?!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

no to jak nie podasz linku to nie bedzie pomocy - albo pomoc albo zabawa we wrózkę a ja skrzydełek nie mam ;)

edit: a moze chociaż frazy ?!

;) Frazy to min. Prace magisterskie, prace licencjackie, pomoce naukowe, pisanie prac itp...

to obstawiam:

- słabe linkowanie

- złe linkowanie

- słaba optymalizacja strony

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to obstawiam:

- słabe linkowanie

- złe linkowanie

- słaba optymalizacja strony

Linki są raczej dobre większość z nich to płatne katalogi. Na początku dodawałam do 5 katalogów dziennie teraz już do 10...

A czy tak duża ilość podkategorii może mieć znaczenie?

Linki są raczej dobre większość z nich to płatne katalogi.

to , że są płatne nie jest równoznaczne z tym, że są dobre/mocne ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Linki są raczej dobre większość z nich to płatne katalogi.

to , że są płatne nie jest równoznaczne z tym, że są dobre/mocne ...

Oczywiście rozumiem. Dodając strony do katalogów wybierałam te z PR wyższym od 0. Do tego linki w treści kierujące do strony...

No nic, muszę chyba uzbroić się w cierpliwość, linkować dalej i czekać - nic innego chyba zrobić nie mogę. ;)

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Takie zniknięcia nowych stron, przy pozycjonowaniu katalogowaniem, są normalne. Strona pojawia się na pozycjach, po tygodniu, dwóch znika, po czym po pewnym czasie (1 do 4 tygodni) wraca. Akurat mieliśmy aktualizację PR, więc prawdopodobieństwo anomalii dodatkowo jest większe. Pozycjonuj dalej i czekaj na powrót pozycji.

Jest jeszcze druga możliwość - zbyt słabe linkowanie. Jeśli pozycjonujesz wiele fraz katalogi, przy słabej optymalizacji strony i dużej konkurencyjności, mogą nie wystarczyć. Początkowo pojawiły się wyniki, ponieważ dostałaś linki ze stron głównych katalogów (bezpośrednie lub odnośniki do wpisów). Z czasem wpisy wpadają "głębiej" i google może je pogubić, dlatego pozycje spadają.

była...

ale, ale czy mi się wydaje, czy wpisy w katalogach powinno się linkować ? nie tylko do indeksacji ?!

nie we wszystkich są takie których nie potrzeba ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności