Skocz do zawartości

Jeśli domena dostała filtr, czy linkowanie coś da

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Być może, nie wiem, dostałem filtra za stopkę, bo blog ponad miesiąc czasu temu zanotował spadek na główne frazy o kilka-kilkanaście pozycji w dół. Najprawdopodobniej powodem filtra mogła być stopka - spamowa.

Czy jeśli teraz rozpocznę linkowanie na te same frazy na które odnotowałem spadek, mogę liczyć, że pozycja się podniesie czy blog będzie stał w miejscu?

Co będzie jeśli pozycje będą stały w miejscu a ja będę linkować, czy po zdjęciu filtra kiedyś, linki dodane w trakcie filtra zostaną uznane i pozycje strony wskoczą znowu na wysokie pozycje?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Wydaje mi się, że pojęcie "filtra" jest już nadużywane. Nie każdy spadek jest od razu filtrem. Skoro sam uważasz, że strona nie jest do końca wartościowa i zgodna z wytycznymi, to nie ma się czemu dziwić, że spadła na dalsze pozycje. Podstawa to naprawa błędów i optymalizacja strony.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Strona też nie spadła niżej niż 30 pozycja o ile jest to jakaś reguła

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Zależy jaki filtr, raczej w filtrze pozycje nie mogą być wyżej niż np. 30, 50 itp.

czasami strony sie 'boksuja' i ile linkow nie przylozysz i tak nie pojdzie do gory - natomiast strona nieznacznie spada z powodu drobnych zmian w algorytmie jednak nie dlatego ze dostala kare z minusami na pozycje tylko dlatego ze inne ja przeskakuja...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Linkowanie niekoniecznie pomoże na filtra, ale na pewno po zdjęciu filtra odczujesz gwałtowny wzrost.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności