Skocz do zawartości

Zablokowali konto na GA

decoadw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przez ostatnie parę lat otrzymałem kupony 3 razy.

3 razy je wykorzystałem zakładając nowe konta google adwords i reklamowałem swoją stronę.

Tym razem otrzymałem ponownie kupon. Mam tyle pracy, że żadna kampania nie jest mi potrzebna.

Wiem, że to nie jest do końca zgodne z polityką GA, ale sprzedałem go pewnej osobie.

Założył konto, po czym pisze do mnie tekst:

Po odpaleniu konta z tym kuponem Google dał mi BANA. Zadzwoniłem do nich i dowiedziałem się ze ma Pan zablokowane konto jako agencja SEM w związku z nadużyciami regulaminu Google AdWords.

Uważam, ze sprzedając mi ten kupon świadomie wprowadził mnie Pan w błąd i w związku z tym domagam się zwrotu wpłaconej kasy.

Uciążliwościami z BANEM będę się musiał uporać sam. Przez Pana jestem na cenzurowanym.

Tak, tylko ja żadną agencją SEM nie jestem. O co chodzi? I on nie wie od kogo kupił ten kupon.

Czy kody z kuponów GA są powiązane z firmami i Google wie do kogo ten kupon poszedł?

Czy to zrobił specjalnie i chce wyłudzić ode mnie pieniądze?

Czy może mu zablokowali konto, ale z jego winy (np. reklamował tą samą witrynę ponownie) i z powodu, że nie wykorzystał kasy stwierdził, że chce kasę z powrotem?

To wiem, że nie mogę już reklamować swojej witryny w GA, bo już robiłem to 3 razy, ale żadnej informacji nie dostałem, że ja mam zablokowane konto.

Ale czy to moja wina, że mu zbanowali konto? Czy jego?

Właściwie to ja mu nie sprzedałem kuponu, tylko coś, a kupon był gratisem - mógł go sobie nawet do ramki dać;)

Nie miałem złych zamiarów, chciałem mu oddać pieniąźki, ale zaczął burzyć, źe mu zablokowali konto przeze mnie.

Bo jeśli tak to mu oddam tę kasę, dlatego pytam po której stronie moźe leźeć wina?

Ale mam wraźenie, źe on złamał regulamin, np. reklamował swoją witrynę po raz kolejny, nie poszło mu i chce zwrot kasy.

Aha, przed kupnem pytał, jak działa google adwords, a po tym, jak mu zablokowali konto burzył, źe od dwóch lat korzysta z GA

i pierwszy raz mu się zdarzyło, źe mu google zablokowało konto i to przeze mnie.

Jak kupił (zwłaszcza jako gratis) to nie ma nic do gadania. Może następnym razem się nauczy. Na pewno to nie jest Twoja wina, że ktoś jest nie doinformowany. Ważne żeby dostał ten produkt podstawowy, który sprzedałeś.

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Podeślij mu regulamin dotyczący korzystania z kuponów adwords. Wystarczy, że zapytasz, który to był kupon wykorzystany dla tej domeny, czy też przez niego... Sprawa się wyjaśni jeśli powie, że więcej niż ten kupon od Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności