Skocz do zawartości

Bardziej czarny ten dowcip

sqnbn

Rekomendowane odpowiedzi

czego to krakusy nie wymyślą...

Jeszcze trochę i wyjdzie na jaw, że producent Oshe [ten napój] zapłaciło Kaczyńskiemu za upozorowanie katastrofy aby reklama na hotelu na przeciwko Wawelu odniosła taki sukces.... [reklama Oshe- ożyj...]

Koleś chyba ogólnie jakiś narwany ;)

Na bocznej szybie ma zaproszenie dla matoła Tuska do sądu :)

Zresztą patrząc po tym boku to może to celowa prowokacja w Donka jest... Tak czy siak ma chłopina swoje 5 minut

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

czego to krakusy nie wymyślą...

Jeszcze trochę i wyjdzie na jaw, że producent Oshe [ten napój] zapłaciło Kaczyńskiemu za upozorowanie katastrofy aby reklama na hotelu na przeciwko Wawelu odniosła taki sukces.... [reklama Oshe- ożyj...]

A to nie była czasem reklama (zimnego) Lecha?

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

A to nie była czasem reklama (zimnego) Lecha?
Była najpierw Lecha, potem Oshe. Było "zimny Lech", co jest od dawna znanym hasłem reklamowym tej firmy, ale jakiś człowiek z PiSu, który miał mocno narąbane w głowie skojarzył to z Kaczyńskim że on jest "zimny" czyli nie żyje. Oczywiście nikt nigdy by na to nie wpadł gdyby nie ten człowiek z PiSu. Lech się kajał, przepraszał i usunął reklamę. Natychmiast mądrzy marketingowcy Oshe wpadli na pomysł żeby dać tam swoją reklamę z tekstem "O żyj i zwyciężaj". I tu już celowo walili w podtekst że niby Lech ma ożyć :D I zrobili trochę szumu koło siebie :) Z reklamą Oshe mam nawet fotkę, bo byłem akurat w Krakowie :)

[...]Było "zimny Lech", co jest od dawna znanym hasłem reklamowym tej firmy, ale jakiś człowiek z PiSu, który miał mocno narąbane w głowie skojarzył to z Kaczyńskim że on jest "zimny" czyli nie żyje. Oczywiście nikt nigdy by na to nie wpadł gdyby nie ten człowiek z PiSu.[...]

A wystarczyło troszkę pogooglać, by stwierdzić że bełkoczesz. No ale można dokopać PiSowi, nie?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

A wystarczyło troszkę pogooglać, by stwierdzić że bełkoczesz. No ale można dokopać PiSowi, nie?
Pokaż palcem gdzie dokładnie, bo stwierdzić że ktoś bełkocze to każdy może.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,1...e_miejsce_.html

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,1...przeprasza.html

Z tego co się orientuję to "rzeczpospolita" to tuba propagandowa PiSu. Czekam tylko na kontrargument że "gazeta" to tuba propagandowa PO i że źródło które podałem jest be :D

I tak na marginesie to ja jadę po wszystkich politykach, bez względu czy PO czy PiS. Jedno szambo.

Jak jedziesz po wszystkich politykach to rób to rzetelnie. Nie, Twoje źródło jest cacy. Od lat. Gratuluję.

Teraz do meritum:

Nie "jakiś człowiek z PiSu" ale setki turystów poczuło się zwyczajnie urażonych kontekstem i lokalizacją tego hasła. O tym można pogooglać, ale niekoniecznie na stronach Gazety. Choć już w samym artykule, który przytaczasz, wedle badań przeprowadzonych na zlecenie Kampanii Piwowarskiej 22% respondentów wskazuje na "ludzi z poczuciem humoru". Specyficznym, ale pomijając, 22% to trochę więcej niż, jak piszesz, jeden oszołom z PiSu. Nie wspomnę o takich rodzynkach: https://demotywatory.pl/2244/Zimny-Lech z 23 czerwca 2009 roku i setką późniejszych. Rzeczywiście "nikt nigdy by na to nie wpadł gdyby nie ten człowiek z PiSu."

To, że później kilku polityków z PiSu podpisało się pod tym protestem nie ma tu nic do rzeczy, nie oni go zainicjowali. I EOT.

[edyta] Przypomniały mi się jeszcze "szczere" kondolencje w Gazecie kilka dni po śmierci Prezydenta i pozostałych zmarłych w tragedii lotniczej. Od producenta samolotów - Boeinga. Jakie to ładne i chwyta za serce, nie? I pewnie też bez złych intencji. To tylko deszczyk pada...

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Byłem w Krakowie, widziałem z Wawelu miejsce gdzie był ten baner (wisiało już tam Oshe). Jak bym to zobaczył nie czytając o tym wcześniej to w życiu bym nie skojarzył tego z Kaczyńskim pochowanym na Wawelu. Naprawdę trzeba było specjalnie szukać tego baneru, bo nie rzucał się w oczy tak jak się tego spodziewałem i jak to przedstawiały media:

p1140748.jpg

Sprawy szczegółowo nie śledziłem w mediach, bo już wtedy hasło "Smoleńsk" wywoływało u mnie reakcję zbliżoną do wymiotnej, więc tak jak mówisz mogła to być inicjatywa oddolna podchwycona przez PiS. A te 22%, to na oko tyle głosuje na PiS. Ale co ja tam wiem :) Z wytykaniem hipokryzji mediów całkowicie się zgadam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności