Skocz do zawartości

Krótkie wpisy

Jasiek7

Rekomendowane odpowiedzi

Czy krótkie wpis 100-200 słów na stronie mogą być problemem dla SEO?

Planuję otworzyć bloga na Wordpress, tematyka jest taka że notki zwykle są krótkie, a główny ruch będzie z pewnością z wyszukiwarek. Zastanawiam się czy tradycyjne wpisy w Wordpressie będą tutaj OK, czy kombinować inaczej, tak żeby jednak na stronie było jednak więcej znaków?

Tak może być tutaj problem nawet i przy dłuższych wpisach, w jaki sposób u Ciebie rozwiązana jest kwestia powielania treści w obrębie domeny, jak wygląda sytuacja z ustawieniami wypisów, zwykle przy tak krótkich wpisach zajawek nie będzie, tylko prezentowana będzie pełna treść wpisu na wszystkich podstronach.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• 2 tygodnie później...
Tak może być tutaj problem nawet i przy dłuższych wpisach, w jaki sposób u Ciebie rozwiązana jest kwestia powielania treści w obrębie domeny, jak wygląda sytuacja z ustawieniami wypisów, zwykle przy tak krótkich wpisach zajawek nie będzie, tylko prezentowana będzie pełna treść wpisu na wszystkich podstronach.

O kwestii powielania treści nagłownej i podstronach szczerze mówiąc nie pomyślałem.

Macie na to jakieś sposoby? Ile mniej więcej procent wpisu jest bezpiecznie dawać w zajawce na głównej?

Zajawki to dość popularna rzecz, praktycznie na wszystkich blogach na WP. Ja zwykle wrzucam jakieś 20 procent treści powiedzmy, przy dłuższych wpisach wiadomo mniej.

Z tego co widzę, to dużo popularnych blogów na bloxie nie prezentuje zajawek, a całe artykuły na głównej.

Czy duplicate contet to rzeczywiście realne zagrożenie przy zajawkach i dość krótkich wpisach, gdzie na głównej ląduje ok. 1/3 treści wpisu?

Blogi, na których nie ma zajawek, tylko całe artykuły na głównej, też trzymają się całkiem nieźle. DC w obrębie domeny nie jest wcale aż tak poważnym problemem.

Copywriting - GG: 6473667

Chętnie nawiążę stałą współpracę pisząc wysokiej jakości artykuły na portale tematyczne.

Przy okazji zapraszam na mój autorski blog konsumencki - Smakata.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności