Skocz do zawartości

Jak oceniacie skrypt MM: prośba o prawdziwe opinie

www.skrypty.pro

Rekomendowane odpowiedzi

twoje małpy twój cyrk oczywiście :),a czy sprzedaje się dobrze to mnie osobiście nie interesuje, nie lubię liczyć nie swoje pieniędzy. A by odpowiedziałem temu użytkowniku, a co jego obchodzą twoje zyski ;) Dla mnie dobrze że soft się rozwija i coś się dzieje. Kto chce ten kupi i tyle.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aby móc wyrazić obiektywną opinię na temat MM to musiałby on przejść spektakularną zmianę. MM 3.0 nie będzie się różnił za wiele od swojego poprzednika, czyli wersji 2.3. Oczywiście, zostaną wprowadzone dodatkowe zmiany, ale to nie tu leży problem. Skrypt jest w porządku pod względem funkcjonalności. Tu można jedynie rozszerzać jego możliwości. Ja bym się jednak skupił nad tym, co generuje ten skrypt. Adaptacja MM do możliwości korzystania ze skórek wordpress to moim zdaniem podstawa. Przed tym niestety nie uciekniecie. Obecnie szablony nie wyglądają za dobrze. Artister nie jest dobrym rozwiązaniem i trzeba by z niego zrezygnować. Tu chodzi o pełną automatykę. Nikt nie będzie miał czasu na tworzenie szablonów do MM., gdzie skórek dla wordpress jest w sieci cała masa.

Ja skrypt oceniam bardzo dobrze. Mam wiele krytycznych opinii względem niego bo zależy mi na jego dalszym rozwoju.

seowyszbanner.gif

Chodzi mi o osoby z ilością postów 500+, które stale się udzielają na forum, znają się na rzeczy i napiszą możliwie obiektywną opinię (nic nie narzucam, jeśli miałaby być negatywna - ok). Opinia miałaby być zamieszczona w temacie w "narzedziach".

Jeśli chcesz mogę podjąć się wyzwania, przetestować system i przy okazji programistę :D

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

@soprano

Predzej czy pozniej to bedzie zrobione, ale nie w najblizszym czasie. To jest tak, mozemy poswiecic olbrzymia ilosc czasu na ulepszenie jednej funkcji o 5% i być coraz bliżej ideału (choć to się nigdy nie stanie, rok temu artisteer miał być "idealnym rozwiązaniem"). Zamiast tego lepiej dodac wiecej funkcji, ktore zwieksza funkcjonalnosc o 15% (eksport szablonow do html, lepsze zarzadzanie baza "precli" - nad tym pracujemy). Zamiast zastanawiać się nad wordpressem, gdy domyslnie w MM jest 100 szablonów "swl'owych", generator kolejnych, teraz zamawiam 500 szablonów "ładnych", które również będą udostępnione i tak MM wypada o niebo lepiej niż jakakolwiek konkurencja. Dązymy do idealu, ale rownomiernie, aktualizujac wszystkie czesci MM (tworzenie, zarzadzanie, usability itd.).

@blackseo

Podaj dane firmowe do licencji (nazwa, adres, nip, email) i wysle licencje na bok@skrypty.pro

Licencja bedzie na 3 miesiace, w momencie gdy dodasz opinie to licencje przedluzam dozywotnio i dostajesz rok aktualizacji gratis.

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Chcesz się dowiedzieć jakie jest najlepsze narzędzie pod zaplecze?

Porównaj kilkadziesiąt cech znanych programów w formie tabeli.

Piszemy teksty, robimy blasty i podlinkowujemy w formie piramidy - sprawdź nas!

W obecnej sytuacji mogę prognozować, że za rok, dwa, pięć lat nadal wordpress będzie bardzo popularny. Rok temu artister nie mógł być strzałem w dziesiątkę skoro nawet o nim nie słyszałem. Ale ok, zobaczymy jakie będą zmiany. Mnie chodzi po prostu o to, aby strony ładniej wyglądały.

seowyszbanner.gif

• 2 tygodnie później...

Testowałem wersje free, no i fajnie można szybko te ministrony zrobić, ale jak one wyglądają to jest porażka. Założeniem softu jest to żeby szybko postawić wiele ministron, ale ile czasu trzeba poświęcić żeby dostosować te szablony do jakiegoś możliwego wyglądu, żeby wyróżniały się choć trochę od tych stron co inni też na MM pracują? Tego twórca oprogramowania nie wziął pod uwagę. Jakby była opcja integracji z szablonami wordpress to bym to kupił.

Dodam jeszcze że samo oprogramowanie ma potencjał, czekam na reakcje z szablonami.

Ja MM bawiłem się tylko chwilę więc jakoś super dużo nie mogę powiedzieć na jego temat ale to co zauważyłem powiem:)

Osobiście nie posiadam MM bo odstrasza mnie cena:) 600zł za generator jak dla mnie brzydkich stronek to dużo, pikocms jest za darmo a panel do piko kosztuje 60zł bodajże ten od okazwloka. A Wygląd stron ten sam, Wszyscy w branży wiemy że teraz trzeba stawiać na jakość i wygląd zaplecza a w MM tego brakuje, on służy bardziej do stawiania spamu.

Brakuje mi jeszcze opcji wstawiania np jednego kodu do wszystkich stron(chyba że gdzieś przegapiłem taką opcję to przepraszam) np wstawiania do szablonów kodu do SWL czy Linksystem gdzie wymagane jest wstawienie kodu gdzie mają się wyświetlać linki.

I ostatnie to powinna być opcja aby strony były stawiane na SQLite i na Mysql nie kórzy lubią jedne niektórzy drugie a różnorodność jest fajna;)

Założeniem softu jest to żeby szybko postawić wiele ministron, ale ile czasu trzeba poświęcić żeby dostosować te szablony do jakiegoś możliwego wyglądu, żeby wyróżniały się choć trochę od tych stron co inni też na MM pracują? Tego twórca oprogramowania nie wziął pod uwagę. Jakby była opcja integracji z szablonami wordpress to bym to kupił.
A Wygląd stron ten sam, Wszyscy w branży wiemy że teraz trzeba stawiać na jakość i wygląd zaplecza a w MM tego brakuje, on służy bardziej do stawiania spamu.

Aktualnie (wersja 2.4) MM generuje bardziej zoptymalizowane strony, ale jestem swiadom, ze strony o wygladzie "pod swle" to malo i podjelismy odpowiednie kroki - stworzenie 500 szablonow premium w stylu "firmowek".

Brakuje mi jeszcze opcji wstawiania np jednego kodu do wszystkich stron(chyba że gdzieś przegapiłem taką opcję to przepraszam) np wstawiania do szablonów kodu do SWL czy Linksystem gdzie wymagane jest wstawienie kodu gdzie mają się wyświetlać linki.

Mozna we wszystkich ministronach na raz:

- edytowac linki w tresci artykulow np. pozycjonowalismy klienta, teraz usuwamy te linki we wszystkich artykulach lub edytujemy "za jednym zamachem"

- mozna dodawac reklamy w 6 miejsc (gora, nad artykulem, pod artykulem, nad menu, pod menu, stopka) i tam mozesz wrzucic kody do swli

- mozna (czegos takiego zaden skrypt nie ma) dodawac wstawki w tekst np. [adsense] - tutaj kod adsense, [swl] - tutaj linki z swli w tresci artykulu, [link234] - adres strony klienta, [losowe-zdjecia] - wyswietlanie losowego zdjecia. takich wstawek mozna tworzyc dowolna ilosc i zawierajace dowolny kod (txt/html/js/php)

- dodać tekst do sekcji <head> np. jakies specyficzne meta znaczniki

Aktualnie MM jest bardzo rozbudowany, a funkcji tylko przybywa.

I ostatnie to powinna być opcja aby strony były stawiane na SQLite i na Mysql nie kórzy lubią jedne niektórzy drugie a różnorodność jest fajna;)

Przeciez baza jest wspolna? Niektorzy maja po kilkanascie tysiecy artykulow w bazie, nie wiem czy sql by to unioslo. Obslugujemy mysql, a takze daloby sie na postgre postawic.

Kazdemu polecam zawsze szkolenie przez skype.

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Przeciez baza jest wspolna? Niektorzy maja po kilkanascie tysiecy artykulow w bazie, nie wiem czy sql by to unioslo. Obslugujemy mysql, a takze daloby sie na postgre postawic.

Kazdemu polecam zawsze szkolenie przez skype.

I właśnie może to jest błąd, każda strona na oddzielnym sqllite to by było coś:D (ale ja się na tym nie znam ja tylko kombinuje):) Ps a kiedy będzie kolejna licytacja żeby za kilka groszy kupić bo zawsze licytuje i nigdy nie wygrałem.

I właśnie może to jest błąd, każda strona na oddzielnym sqllite to by było coś

Juz teraz moge powiedziec, ze nigdy tak nie bedzie. Gdybysmy tak zrobili to soft przestal by miec takie mozliwosci.

Ps a kiedy będzie kolejna licytacja żeby za kilka groszy kupić bo zawsze licytuje i nigdy nie wygrałem.

Aukcje są ciągle, sprawdz konto skrypty_pro. Najwidoczniej za malo licytowales :D

W MM instalujemy skrypt na jakiejs domenie i na subdomenach w obrebie tej domeny tworzymy zaplecza ?

Nie, instalujesz skrypt na dowolnej domenie/subdomenie na hostingu i na niej nie możesz tworzyć ministrony. Podpinasz inne domeny z tego hostingu do katalogu MM i wtedy dodajesz domene w panelu, mozesz takze zainstalowac druga instalke na innym hostingu - wszystkie domeny/ministrony obsluzysz w jednym panelu administracyjnym.

Na kazdym hostingu musi byc jedna instalka i do niej przypisujesz domeny z danego hostingu. Pomimo wielu instalek (jedna na serwer) i tak zarzadzasz domenami w jednym panelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności