Skocz do zawartości

Kilka pytań o Publikera głównie o HOSTING - proszę o pomoc.

hummer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Panowie, przymierzam się do zakupu Publikera.

Jednak tutaj jest pytanie o hosting.

Posiadam hosting w linuxpl.com - 2gb pojemnosc, 20gb transferu/mies. Mam tam postawione 2 strony.

Od administracji linuxpl dowiedziałem się że soft typu publiker można uruchamiać tylko od 24 do 7 rano, skrypty można odpalać tylko co 15min.

Co o tym myślicie? Publiker dużo transferu je? Dziennie ok. 400 dodań + troche linkowania + pingowanie.

Czy taki hosting mi wystarczy żeby ten soft tam umieścić? Skrypty co 15min można odpalać - nie za długo? Tzn. nie za 'rzadko' ?

Oraz czy wgl. serwery linuxpl spełniają wymagana publikera?

Chodzi mi o to żeby soft chodził dobrze i żeby mnie nie wywalili z hostingu :P

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

jezeli dodawarka ma byc sprawa - stawiaj na vps'ie lub ewentualnie na dedykowanym pod dodawarki hostingu od hekko

stawianie dodawarki na sharedzie predej czy pozniej skonczy sie eksmisja :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Nie da rady na moim hostingu postawić?

Jeżeli nie to następne wydatki, a widzę że najtańszy hosting w hekko pod publikera to ok. 50zł/mies.

Lub może wystarczy zwykły hosting www ? https://www.hekko.pl/hosting_www.html np EasyPack ?

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

Mam dodatkowe pytanie, czy jako domena pod publiker wystarczy np. domena regionalna? Musi być ona zarejestrowana w google? Trzeba ją jakoś podlinkować? Czy wystarczy świeża, nowa domena ?

Ja przedwczoraj właśnie odszedłem z publikerem z linuxpl. Przeniosłem go do Biznes Host - mają w swojej ofercie VPSa z DirectAdminem (czyli nie trzeba się za bardzo znać na serwerze - co w moim przypadku się liczy) za 282 rocznie lub 47 miesięcznie.

VPS z dobrymi parametrami i na dodatek mają dodatkową promocję zwiększającą parametry. W opisie oferty dla publikera mają:

20 GB dysku twardego

Transfer: 200GB!

512 MB - gwarantowany RAM

1024 MB - maksymalny RAM

Procesor - 2,8 Ghz - 100% 1 rdzenia

A w promocji za tą cenę dali mi:

Dysk twardy (HDD): 51000 MB

Pamięć (RAM): 2048 MB

Pamięć gwarantowana: 1024 MB

Procesor (% rdzenia): Unlimited %

Transfer: GB

Jeszcze mi się publiker nie rozkręcił (nie przenosiłem bazy) więc nie wiem jak z ilością dodań...

Link do Biznes Hosta mam w stopce :)

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

No na razie ciężko mi się pochwalić wynikami, bo mało mu zadałem pracy więc nie pracuje pełną parą. Jak dodam odpowiednią ilość projektów to dam znać.

Myślę, że będzie dobrze :) Jutro dam tam jeszcze omiadda. Dla mnie dużym plusem poza dobrymi parametrami w przystępnej cenie jest DirectAdmin - bez niego taki laik jak ja by sobie nie poradził.

Porównując tą ofertę do Hekko (gdzie też mają hosting szyty pod publikera) to jest o niebo lepsza oferta - taniej, dobra maszyna i hosting wykorzystam pod wiele rzeczy a nie samego publikera.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Toomek i jak śmiga publiker na tym vpsie z biznes-hosta podzielisz się swoją opinią i testami ?

To odpowiem ja... Jarząbek...

;)

Mam Publikera na biznes-host od kilku miesięcy (+ inne dodawarki i parę stron zapleczowych)

Suport 5 (na szóstkę by zasłużyli za szybszą obsługę w weekend)

Działanie 6

Obsługa z DA 6

Nie mam uruchomionych zbyt dużo projektów, al na 15 generuje 3-4% obciążenia procka, RAM na poziomie 700 MB, transfer malutki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności