Skocz do zawartości

Kilka kont w Google Webmastertools ?

FridayNight

Rekomendowane odpowiedzi

witam

z góry przepraszam jesli pytam o rzeczy nieistotne albo moje pytania są bez sensu.

mam kilka stron z tej samej branzy umieszczonych na roznych serwerach z różnymi IP zeby tworzyly siec do wzajemnego linkowania (i zeby rozlozyc ryzyko jak padnie serwer)

na jakimś panelu SEO spotkalem sie z opinią że strony warto dodać do Google Webmastertools, ale zeby dla kazdej zalozyc osobne konto bo jak google ma wszystkie na jednym koncie to wie że są one "z jednej stajni" i przez to słabnie efekt wzajemnego linkowania między nimi.

czy takie twierdzenie faktycznie ma sens ?

pozdrawiam

K.

To jest pytanie nie o stan faktyczny, ale o to w co kto wierzy. Zarówno ja nie obalę tego mitu ze 100% pewnością , ale i osoby je rozgłaszające nie są w stanie udowodnić niższej mocy linkowania stron pod tym samym kontem webmaster tools. W każdym razie mam takie strony zweryfikowane, linkują do siebie i mając top 1 na niektóre frazy chyba nie muszę się przejmować, aby robić lewe konta Google i je rozdzielać.

Moim zdaniem nie masz sie co przejmować takimi duperelami i zakładać specjalnie lewe konta Google. Chyba, że te strony nie są przeznaczone dla ludzi to oczywiście nie dodawałbym ich hurtem do jednego konta. W każdym innym przypadku możesz sobie linkować swoje powiązane tematycznie strony, a nawet niepowiązane, które nalezą do Ciebie i chcesz je polecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności